V Bratislave nefungujú aplikácie na platbu za aplikácie. FOTO: HN/Alžbeta Harry Gavendová
StoryEditor

Výpadok parkovacích systémov v Bratislave: aplikácie na platby za parkovanie sú už funkčné

19.10.2022, 10:59
  • Facebookový profil Bratislava – hlavné mesto SR informov o problémoch s možnosťami platby za parkovanie.
  • Aplikácie i parkovacie automaty však už opätovne fungujú.
  • Pokuty v parkovacích zónach sa do konca dnešného dňa nebudú udeľovať.

V Bratislave sa počas utorka a stredy vyskytoval problém s aplikáciami pomocou ktorých môžete platiť za zaparkovanie svojho auta vo vyznačených zónach. Nefungovali ani parkovacie automaty. Facebooková stránka Bratislava - Hlavné mesto SR však už aktuálne informuje, že všetky služby sú opäť k dispozícii a funkčné. Pokuty za parkovanie v regulovaných zónach do konca dnešného dňa nebudú ukladané. 

Pôvodný text:

V aplikácii ParkDots sme dnes ráno obdržali túto informáciu:

image

Parkovanie v Bratislave: Ktorú appku si mám vybrať a ako fungujú bonusové karty

„Kvôli výpadku systému Bratislavy naďalej nie je možné platiť parkovné žiadnou z aplikácií. Pokuty nebudú ukladané. Ospravedlňujeme sa za komplikácie." Okolo 11:30 však už aplikácia rozposlala notifikácie, že parkovanie je opäť v aplikácii dostupné.

Okrem toho však zatiaľ nefungujú podľa facebookového statusu Hlavného mesta Bratislava ani parkovacie automaty. Oficiálne hlavná stránka Parkovacieho asistenta, teda paas.sk je však už opäť dostupná.

Hlavné mesto na svojom Facebooku informovalo o situácii:

„AKTUALIZÁCIA 9:30: Výpadok naďalej pretrváva, príčina zatiaľ nebola jednoznačne stanovená. Na riešení problému intenzívne pracujeme s dodávateľom cloudového riešenia. 

Dnes podvečer sme zaznamenali poruchu v cloudovom IT systéme, ktorá spôsobila výpadok niektorých mestských online služieb, vrátane systému PAAS a webovej stránky mesta. V dôsledku výpadku nie je možné aktuálne uhradiť parkovné prostredníctvom mobilných aplikácií alebo parkomatov. Ospravedlňujeme sa za komplikácie, za parkovanie v časoch výpadku platobného rozhrania nebudú účtované platby a ani prípadné pokuty prostredníctvom objektívnej zodpovednosti. Na odstránení problému intenzívne pracujeme.“

Správu priebežne aktualizujeme. 

01 - Modified: 2024-04-13 09:30:00 - Feat.: - Title: Piknik v záhrade či prírodná galéria. Život v Bratislave nemusí byť drahý. Prinášame ti ZOZNAM miest, kde neminieš ani cent 02 - Modified: 2024-04-14 05:30:00 - Feat.: - Title: Chcete zarábať na sledovaní sociálnych sietí? TikTok to možno čoskoro umožní 03 - Modified: 2024-04-12 05:56:16 - Feat.: - Title: Vodiči sa zdržia na viacerých úsekoch v Bratislave 04 - Modified: 2024-04-12 07:58:00 - Feat.: - Title: Lovestream predstavil prvých tohtoročných headlinerov. Do Bratislavy príde Rita Ora, Dimitri Vegas & Like Mike či Tom Walker 05 - Modified: 2024-04-11 12:42:54 - Feat.: - Title: Jean-Michel Jarre vystúpi v Bratislave zadarmo s Brianom Mayom. Naše hlavné mesto bude na okamih najinteligentnejším na Zemi
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. apríl 2024 11:00