YAKOBCHUK VIACHESLAV/Shutterstock.com
StoryEditor

Výhody bezkontaktných platieb

14.07.2022, 00:00

Bezkontaktné platby sú súčasťou našich každodenných životov. V obchode platíme hodinkami, v kaviarni stačí načítať QR kód prostredníctvom kamery na mobile... prakticky kdekoľvek priložíme kartu a behom sekundy sme vybavení. Čím ďalej viac ľudí nechá peňaženku doma a volí komfort, ktorý ponúkajú moderné technológie. Viete, ako vôbec fungujú bezkontaktné platby a poznáte ich praktické výhody?

Bezkontaktné platobné karty a elektronické peňaženky fungujú na princípe technológie NFC, čo vo voľnom preklade znamená komunikácia na krátke vzdialenosti. Na prenos údajov medzi dvoma kompatibilnými zariadeniami využíva elektromagnetické vlnenie. Obe zariadenia, ktoré medzi sebou prenášajú údaje, musia pracovať na rovnakej frekvencii.

Spoznajte výhody bezkontaktných platieb

  • Jednoduché ovládanie

Netreba zadávať PIN kód, rátať hotovosť, čakať v nekonečnej rade. Bezkontaktné platby zrýchľujú proces platby a skracujú čakacie doby. Rozrátanie účtu v reštaurácii už nezaberie toľko času, platobný terminál zobrazí sumu a zákazník jednoducho priloží telefón.

  • Ochrana

Bezkontaktné platby sú spoľahlivejšie a bezpečnejšie. Ponúkajú úroveň ochrany, ktorú tradičné karty s magnetickým prúžkom nedokážu dosiahnuť. Namiesto prenosu mena držiteľa karty, bezpečnostného kódu a fakturačných údajov sa do čítačky prenáša jednorazový zašifrovaný kód.

  • Lepšia zákaznícka skúsenosť

Moderný zákazník jednoznačne uprednostňuje bezkontaktné platby. Zvýšená efektivita celého procesu platby zvyšuje úroveň spokojnosti zákazníka. A spokojný zákazník je predsa najlepšia referencia pre každého podnikateľa.

  • Hygiena

Najmä v období pandémie je hygiena veľmi dôležitá. Pri bezkontaktných platbách sa zákazníci nedotýkajú terminálu. Dotýkajú sa iba svojej karty alebo mobilného telefónu, čím izolujú baktérie a znížia pravdepodobnosť ich prenosu na ďalšieho zákazníka.

Či už ste zákazník, ktorý chce využívať výhody jednoduchého ovládania, flexibilitu a bezpečnejšie transakcie, alebo obchodník, ktorý chce zlepšiť zákaznícku skúsenosť, chrániť sa pred podvodmi a využívať lepšiu prevádzkovú efektivitu, bezkontaktné platby prinášajú výhody pre obe strany. Ich implementácia je jednoduchá. Všetko, čo k nim ako obchodník potrebujete, je platobný terminál s podporou NFC.

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
22. apríl 2024 16:58