Shutterstock
StoryEditor

Toto sú najobľúbenejšie značky vo svete tenisiek. Vlastníte jeden pár aj vy?

24.06.2022, 00:31

Nike

Spoločnosť Nike je vďaka svojim inováciám, vysokokvalitným výrobkom a marketingovým technikám jednou z najznámejších a najväčších značiek v oblasti tenisiek. Ikonické Nike Air Force sú podľa analýzy spoločnosti Ebay najvyhľadávanejším modelom tenisiek, a to v celosvetovom merítku.

Táto, dnes veľmi úspešná americká značka si získala slávu najmä vďaka bezkonkurenčným spoluprácam a vynikajúcim stratégiám. Bola založená už v roku 1964 s názvom Blue Ribbon Sports a na Nike sa oficiálne premenovala až o pár rokov neskôr. Ich práca je veľmi dôsledná a dávajú si záležať na každom ikonickom kúsku.

Najobľúbenejšie modely: Nike Air Max, Nike Air Force, Air Jordan.

Adidas

Adi Dassler založil spoločnosť adidas po druhej svetovej vojne v roku 1949 v Nemecku. Cieľom značky bolo poskytovať športovcom najlepšie možné vybavenie. Adidas nezostal iba v oblasti športového odievania - dnes je ich oblečenie a obuv využívaná aj na bežné nosenie.

Jedným z prvých produktov, ktoré priniesli značke úspech bola futbalová obuv Dassler. Na trh bola uvedená v roku 1953 a odvtedy si ju obľúbili milovníci tenisiek rôznych štýlov. Adidas má širokú ponuku modelov, od retro kúskov až po tenisky s futuristickým dizajnom. Mnohé z nich môžete nájsť aj v online katalógu Flexdog.

Najobľúbenejšie modely: adidas Superstar, adidas Stan Smith, adidas Ultraboost.

New Balance

S globalizáciou trhu a ľahko dostupnými lacnejšími možnosťami na výrobu je len málo značiek ochotných nechať si výrobky vyrábať lokálne. Toto platí najmä v oblasti výroby módy a tenisiek.

Spoločnosť New Balance je výnimočná tým, že svoj prémiový sortiment vyrába primárne v Anglicku a USA. Tenisky sú tu vyrábané vysoko kvalifikovanými remeselníkmi v špičkových továrňach. Práve vďaka prístupu k výrobe je New Balance obľúbená medzi športovcami, nadšencami pre tenisky i bežnými ľuďmi.

Najobľúbenejšie modely: New Balance 574, New Balance 990, New Balance 992.

Vans

Tenisky značky Vans si získali povesť obuvi pre alternatívny životný štýl. Tieto nadčasové kúsky má v šatníku takmer každý tínedžer, no obľúbené sú aj u dospelých. Jednoduchý štýl je ľahko kombinovateľný s akýmkoľvek oblečením. Modely ako Old Skool a Authentic sú dizajny, ktoré sa roky nezmenili a pozná ich takmer každý. V roku 2022 sú stále veľmi obľúbené a to je jeden z dôkazov potvrdzujúcich ich nadčasovosť.

Dizajn sa nemení, lebo sa meniť nemusí. No predsa sa niečo zmenilo, a to spôsob nosenia. Kedysi bola táto obuv obľúbená len medzi skejtermi a deťmi, momentálne si ju však obúvajú aj dospelí. Vans sú dostupné v mnohých farebných variáciách, ktoré vedia krásne outfit oživiť.

Najobľúbenejšie modely: Vans Old Skool, Vans Canvas Authentic, Vans Checkerboard Slip-On.

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
22. apríl 2024 22:06