StoryEditor

LG ukázalo super telefón. Samsung a Apple majú problém

29.04.2015, 09:30
Autor:
iDnes.cziDnes.cz
LG G4 dostalo špičkový fotoaparát či luxusnú kožu namiesto plastu.

LG podobne ako minulý rok predstavilo svoju novinku hneď na niekoľkých miestach naraz. A práve dizajn a spracovanie sú tým, čo znamenalo najväčší pokrok. 

Používatelia budú mať možnosť kúpiť si verziu s luxusným krytom z kože. Po rôznych imitáciách, s ktorými to skúšal predovšetkým kórejský Samsung, tak LG rozširuje možnosti individualizácie telefónov o ďalší materiál.

Predpredaj oficiálne začína na Slovensku 28.4 a potrvá do 1. júna. A cena? V základe 580 eur. Teda menej ako väčšina konkurencia.

Dizajn predovšetkým

Zatiaľ čo minuloročný model LG G3 kládol dôraz predovšetkým na to, že išlo vo všetkých ohľadoch o technickú špičku, tohtoročný prevedenie G4 zdôrazňuje dizajn.

Na rozdiel od prehnutého skla alebo precízneho kovového spracovanie sa však LG sústredilo na využitie materiálu, ktorý má v oblasti módnych doplnkov dlhodobú tradíciu. LG tak vedľa bežného prevedenia z plastu ponúkne aj verziu s kožou Podľa slov zástupcov spoločnosti ide o prírodný materiál, nie syntetickou napodobeninu. 

Podľa Andrewa Coughlin, šéfa britskej mobilnej divízie LG, sa firma snaží koženým prevedením navrátiť do sveta smartphonov trochu individuality, ktorá sa s príchodom doslova uniformných veľkých dotykových telefónov z mobilnej oblasti vytratila. Koža sa už v mobilnom svete objavila u luxusných modelov značky Vertu, inak výrobcovia ponúkali maximálne luxusné kožené puzdrá na telefóny.

Zaujímavým dizajnovým detailom je mierne prehnutie, ktoré LG G4 dostalo. Nejde o riešenie, ako v modeli G Flex2, zahnutý je mierne len rámik okolo displeja, čo má displej ochrániť pred poškriabaním a trochu aj pri pádoch. Odolnosť sa vraj zlepšila o dvadsať percent.

Takmer v každom detaile je novinka oproti minulému modelu vylepšená, ale pre niektorých používateľov nepôjde o veľký pokrok.

Napríklad v oblasti procesora sa dokonca LG rozhodlo použiť trochu menej výkonný procesor Snapdragon 808.

Dokonalý fotoaparát

Vylepšenia sa ale dočkal 5,5palcový QHD displej. Na prvý pohľad sa môže zdať, že tu k žiadnemu pokroku nedošlo, parametre sú rovnaké ako minulý rok, no tento rok LG nasadilo technickú novinku v podobe Quantum IPS panelu. Ten prináša lepší kontrast a vylepšuje čitateľnosť displeja na priamom slnku. 

Stále je tu prítomný slot na pamäťové karty alebo vymeniteľná batéria. Veľká vylepšenia dostal fotoaparát. V novinke má rozlíšenie 16 megapixelov, vychytávku v podobe laserového automatického zaostrenia alebo stabilizácia obrazu. 

Objektív má výbornú svetelnosť f / 1,8 (lepšie snímky v zlých svetelných podmienkach) a senzor má veľkosť 1 / 2,6 palca, čo je o 40 percent viac než u bežnej konkurencie. Vedľa diódy blesku sa nachádza senzor rozpoznávajúci spektrum farieb. Podľa LG ide o prvé využitie tejto technológie vo mobilnom telefóne.

iDnes.cz

Lukáš Vokáč

01 - Modified: 2007-05-21 09:55:00 - Feat.: 0 - Title: Na železničnej stanici v Novákoch hľadali bombu
01 - Modified: 2024-04-25 12:03:56 - Feat.: - Title: Samsung prináša podarenú štýlovku. Pokúsi sa s ňou uspieť na trhu, kde sa mu dlho nedarí 02 - Modified: 2024-04-15 11:24:33 - Feat.: - Title: Samsung získa od Spojených štátov miliardy dolárov, má rozšíriť závod na výrobu polovodičov v Texase 03 - Modified: 2024-04-15 07:30:02 - Feat.: - Title: Predaj iPhonov klesá. Apple zaostáva v predajoch smartfónov za Samsungom 04 - Modified: 2024-04-11 08:19:21 - Feat.: - Title: Na tovar z Temu sme sa dívali s hrôzou. Značková konkurencia je úplne inde 05 - Modified: 2024-04-12 22:00:00 - Feat.: - Title: Vyklápací smartfón, ktorý stojí polovicu ceny Z Flipu od Samsungu? Áno, ale nákup nebude jednoduchý
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
28. apríl 2024 19:03