StoryEditor

HP Neverstop Laser-multifunkčná laserová tlačiareň pre podnikateľov alebo menšiu kanceláriu

14.10.2020, 11:00
Recenzia multifunkčnej laserovej tlačiarne HP Neverstop Laser Wireless MFP 1200w, ktorá je ideálnym pomocníkom pre podnikateľov, živnostníkov, prípadne v menších kanceláriách. Zaujala nás inovatívnym spôsobom výmeny toneru a nízkymi prevádzkovými nákladmi.

Šikovné rozmery

Hneď na začiatku musíme pochváliť rozmery tlačiarne. HP Neverstop Laser Wireless MFP 1200w má pevné, ale zároveň kompaktné telo, takže ju jednoducho umiestnite v domácej pracovni, či v menšej kancelárii. 

V hornej časti tlačiarne sa nachádza skener, ktorý je ľahko prístupný. Vľavo od skenera je umiestnený prehľadný LCD panel spolu s ovládacími tlačidlami, pomocou ktorých viete vykonať všetky požadované operácie. Indikátor hladiny tonera sa nachádza na prednej strane tlačiarne, takže máte presný prehľad, kedy je potrebné doplniť toner. Podávač papiera má kapacitu 250 listov.

Vľavo od skenera je umiestnený prehľadný LCD panel spolu s& Vľavo od skenera je umiestnený prehľadný LCD panel spolu s&

Triviálne jednoduchá inštalácia

Laserová tlačiareň HP Neverstop Laser MFP 1200w má na zadnej strane napájací konektor a port USB. Prvé pripojenie novej tlačiarne k počítaču treba uskutočniť cez dodaný USB kábel. Tlačiareň sa nakonfiguruje a pomocou aplikácie HP Smart, ktorú je potrebné stiahnuť z webovej stránky spoločnosti HP, dokončíte kompletné nastavenie tlačiarne. V tejto aplikácii môžete pripojiť tlačiareň aj na vašu Wi-Fi. Týmto spôsobom pripojenia budete môcť využívať podporované protokoly Google Cloud Print, Apple AirPrint, alebo Wi-Fi Direct Print. Prostredníctvom tejto aplikácie dokáže tlačiareň nastaviť aj menej skúsený používateľ. Nastavenie a samotné sprevádzkovanie tlačiarne vám nezaberie veľa času.

V prípade, že nedisponujete najnovšou verziou operačného systému Windows 10, určite vás poteší fakt, že spoločnosť HP myslela aj na staršie zariadenia. Tlačiareň preto nemá žiadny problém ani pri starších operačných systémoch, ako je napríklad Windows 7.

Jednoduché ovládanie tlačiarne

Aplikácia HP Smart, ktorú sme už spomenuli ako pomocníka pri inštalácií, vám bude slúžiť aj pre plnohodnotné využitie tlačiarne. Ak si ju stiahnete do svojho smartfónu, automaticky sa prostredníctvom Wi-Fi pripojenia spojíte s tlačiarňou a okrem samotnej tlače môžete využiť aj funkcie kopírovania či skenovania. Rýchlosť skenovania je priemerná, skenovanú stranu formátu A4 máte v počítači alebo v mobile pripojenom cez Wi-fi do 15 sekúnd. Na výber máte uloženie do formátu pdf alebo jpg.

Ako sme spomenuli už na začiatku, toto zariadenie odporúčame na tlač bežných dokumentov. Kvalita tlače je na veľmi dobrej úrovni, text je čitateľný a ostrý. Rýchlosť tlače je 20 strán za minútu, v rozlíšení 600 x 600 DPI. Treba ale počítať s tým, že tlačiareň nepodporuje obojstrannú tlač a vytlačený dokument má nepotlačené okraje o veľkosti 5 mm.

Aplikácia HP Smart vám bude slúžiť aj pre plnohodnotné využitie tlačiarne. Prostredníctvom Wi-Fi pripojenia sa spojíte s& Aplikácia HP Smart vám bude slúžiť aj pre plnohodnotné využitie tlačiarne. Prostredníctvom Wi-Fi pripojenia sa spojíte s&

Toner doplníte za pár sekúnd

Dopĺňanie tonera je jednoduchá záležitosť, ktorú zvládne naozaj každý. Pri tejto tlačiarni sa nevymieňa celá kazeta toneru, dopĺňa sa iba náplň. Stačí len vyklopiť časť so skenerom, otvoriť doplňovací otvor a vytlačiť novú náplň toneru. Aj v tomto prípade môžeme zhodnotiť, že spoločnosť HP vytvorila šikovný mechanizmus, vďaka ktorému výmena tonera zaberie menej než pol minúty. 

Dopĺňanie tonera je jednoduchá záležitosť, ktorú zvládne naozaj každý. Dopĺňanie tonera je jednoduchá záležitosť, ktorú zvládne naozaj každý.

Prekvapivo nízke prevádzkové náklady

Tento model je určený na maximálnu záťaž 2 500 strán mesačne. Toner by vám teda mal vydržať pri maximálnej záťaži dva mesiace, v bežnej prevádzke je to samozrejme oveľa dlhšie. Náplň tonera na 5 000 strán stojí cca. 20 €, čo je výrazne nižšia cena oproti iným laserovým tlačiarňam. K nákladom na prevádzku treba ešte pripočítať cenu za výmenu tlačového valca, keďže výrobca ho odporúča meniť vždy po vytlačení 20 000 strán. Pravidelná výmena valca vám zaručí, že vaše dokumenty budú vždy vytlačené v profesionálnej kvalite. Cena tlačového valca je cca 60 €, súčasťou balenia je aj náplň tonera s kapacitou tlače 5 000 strán.

Záver

HP Neverstop Laser Wireless MFP 1200w je výborná multifunkčná laserová tlačiareň s nízkymi prevádzkovými nákladmi, určená pre každého, kto potrebuje tlačiť čiernobiele dokumenty v špičkovej kvalite. Je ideálna do kancelárie, ale aj do domácnosti. Má šikovné rozmery, jednoducho sa inštaluje a plusom je aplikácia HP Smart, vďaka ktorej môžete tlačiť dokumenty pohodlne aj priamo zo smartfónu. Každý používateľ určite ocení veľmi rýchle a jednoduché dopĺňanie tonera, ale aj výbornú kvalitu tlače. Orientačná cena tlačiarne je 270 €.

Recenziu sme pripravili v spolupráci s HP.

01 - Modified: 2024-04-12 20:19:13 - Feat.: - Title: Sledovanie súkromných rozhovorov vládou je realitou. Americký zákon dáva moc tajným službám 02 - Modified: 2024-04-03 22:00:00 - Feat.: - Title: Výhody a riziká AI a problém s tým, kto bude strážiť strážnikov? Hrozí, že ohlúpneme, tvrdí expert 03 - Modified: 2024-04-04 12:46:28 - Feat.: - Title: Expert na umelú inteligenciu pre HN: Zabudnite, že rozoznáte deepfake od reality. Už teraz je to nemožné 04 - Modified: 2024-03-22 23:00:00 - Feat.: - Title: Digitálne strašiaky a ich obete: Ako sa žije neofobikom? 05 - Modified: 2024-03-10 07:00:00 - Feat.: - Title: Starosta navrhol zákaz mobilov na verejnosti. Obec si to odhlasovala
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 00:21