StoryEditor

"Teraz sú dôležitejšie hlasy, ktoré treba počuť." Technologickí giganti reagujú na rasistické útoky v USA

02.06.2020, 13:11
Sony odkladá uvedenie novej PlayStation 5, sociálne siete si zmenili profilové fotografie do čiernej grafiky.

Smrť Afroameričana Georgea Floyda spustila veľkú reťazovú reakciu. Bola tou povestnou poslednou kvapkou, ktorá pohla americkou spoločnosťou a vyvolala vlny veľkých protestov proti násiliu páchanom na občanoch tmavšej pleti. Tie vyústili až do rozsiahlych problémov naprieč USA.

Ani technologické firmy nezostali ticho a vyjadrili svoju podporu a myšlienku rovnosti v rámci kampane Black lives matter, teda vo voľnom preklade, že „záleží aj na životoch Afroameričanov“. Pozrite s prehľad reakcií veľkých spoločností:

Sony

Japonská spoločnosť mala 4. júna uvádzať svoju najnovšiu hernú konzolu PlayStation 5, informuje portál techcrunch.com. Na svojom twitterovom účte však zverejnila status, že kvôli aktuálnej situácii zatiaľ odkladá uvedenie svojej novinky. Sú tu vraj aktuálne dôležitejšie veci:

"Rozhodli sme sa odložiť uvedenie PlayStation 5 plánované na 4.júna. Rozumieme, že hráči z celého sveta sa tešia na PS5, no cítime, že teraz nie je vhodný čas na oslavy. Chceme zostať v pozadí a umožniť, aby bolo počuť dôležitejšie hlasy.“

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 09:12