StoryEditor

Jedna z najobľúbenejších hier je dočasne zadarmo. Tu si ju stiahnete

27.03.2020, 23:01
Herná klasika Monument Valley 2 bude v aplikačných obchodoch aktuálne pár dní zadarmo.

Sú hry a sú HRY. Niektoré si totiž svojou kvalitou spracovania, témou i hernou zápletkou vyslúžili dlhodobo vysoké hodnotenia a milióny stiahnutí z obchodov s aplikáciami. Jednou z najkrajších a najobľúbenejších hier v mobilných zariadeniach sa stala už dávno aplikácia Monument Valley.

Je to hra s veľmi jednoduchým, takzvaným material dizajnom. V prvom momente teda vôbec nemusíte pochopiť, čo je na nej také zvláštne a prečo patrí medzi najvyššie hodnotené hry v aplikačných obchodoch. Už po spustení vás však opantá upokojujúca hudba tiahnúca sa celou hernou ságou. To však rozhodne nie je všetko. 

Pozrite si náhľad hry:

V prvej časti hry Monument Valley ste pomáhali princeznej Ide prejsť sieťou labyrintov v niekoľkých leveloch. Geometrické obrazce, schody, otočné plošiny, najrôznejšie mechanizmy - to všetko musíte správne nastaviť a logicky pospájať, aby sa princezná dostala z jedného konca bludiska na druhý. 

Magický svet je však plný optických klamov. Vizuál hry inšpiroval grafik a umelec M.C.Escher, ktorý sa preslávil aj vytváraním “nereálnych objektov”, s ktorými ste sa už určite niekde stretli. Otočenie rôznych schodíšť a plošín tak môže priniesť opačné významy, ako ste plánovali.

Po masívnom úspechu prvej časti vyvinulo herné štúdio Ustwo aj druhé pokračovanie s jednoduchým názvom Monument Valley 2. Vystupuje tu postavička Ro, ktorá vysvetľuje svojmu dieťaťu hry s perspektívou a prostredím. Budete sa tiež vyhýbať nepriateľom a lúskať záhady.

UsTwo / Google Play

Monument Valley 2 však vyšlo ešte v roku 2017, čiže aktuálne nie je žiadnou novinkou. Prečo teda o tejto hre píšeme? Táto aplikácia býva totiž spoplatnená a zvyčajne stojí okolo päť eur. Dnes a zrejme ešte nasledujúcich pár dní ju však vývojári sprístupnili zdarma. 

Stačí sa teda len poponáhľať do niektorého z aplikačných obchodov a hru si stiahnuť. Tu ju nájdete v rámci Google Play, kde prebieha akcia pre telefóny s operačným systémom Android. V tomto linku ju nájdete zase v App Store, kde je pre zariadenia s iOS, teda pre iPhony.

Ak máte záujem o originálne hádanky a dôvtipné hlavolamy, odporúčame vám túto hru vyskúšať. Celkovo za Monument Valley štúdio Ustwo získalo tie najprestížnejšie ocenenia vo svete hier i aplikácií a dokonca ani kritici na hru nešetrili chválou.

Mimochodom, hre pomohlo v roku 2015 aj uvedenie v seriáli House of Cards. Aj vďaka tomu vyletela po odvysielaní tohto úspešného seriálu k najsťahovanejším hrám v aplikačných obchodoch.

01 - Modified: 2024-04-23 19:46:08 - Feat.: - Title: Sieť TikTok predložila Bruselu správu o rizikách spojených s novou aplikáciou. Užívatelia dostávajú úlohy 02 - Modified: 2024-04-20 11:00:00 - Feat.: - Title: Nahlás zle zaparkované auto a ešte dostaneš zaplatené. Toto mesto spustilo jedinečnú aplikáciu, ľudia ju milujú aj nenávidia 03 - Modified: 2024-04-18 13:00:00 - Feat.: - Title: Prvé slovenské GTA je na svete. Gangsterka Vivat Slovakia ťa prenesie do čias, keď Bratislave vládla mafia 04 - Modified: 2024-04-14 05:30:00 - Feat.: - Title: Chcete zarábať na sledovaní sociálnych sietí? TikTok to možno čoskoro umožní 05 - Modified: 2024-04-03 14:00:00 - Feat.: - Title: Prvý pacient s čipom v mozgu strávil prvú noc po operácii pri videohre
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
29. apríl 2024 16:42