StoryEditor

Ohybný smartfón príde ešte tento rok, tvrdí šéf Samsungu

17.09.2018, 10:09
Čakanie na prvý ohybný smartfón sa kráti. A to doslova, pretože sa ho nakoniec zrejme dočkáme skôr, než sa pôvodne očakávalo.

Dôvodom je urýchlenie prác v spoločnosti Samsung, ktorá chce byť silou-mocou prvým výrobcom, ktorý skutočne ohybný chytrý telefón predstaví. Chce tak predbehnúť konkurenčný Huawei, kde vraj pracujú na plné obrátky, aby na trh čo najskôr uviedli svoj smartfón s ohybným displejom.

Firma robí všetko pre to, aby svoj kúsok predstavila skôr než spomínaný Samsung, ktorý je v tejto oblasti jej hlavným rivalom. Dlho sa očakávalo, že Samsung svoj ohybný smartfón predstaví na sklonku budúceho roka, najskôr na veľtrhu CES v Las Vegas.

A tak by spoločnosti Huawei stačilo telefón predstaviť len niekedy koncom tohto roka. Lenže teraz sa karta nečakane obracia. Šéf mobilnej divízie Samsungu DJ Koh totiž v rozhovore pre server CNBC povedal, že kórejská firma uvedie svoj očakávaný ohybný smartfón už tento rok.

Oným debutovým miestom, kde by podľa Koha mohol byť nový smartfón predstavený, je vývojárska konferencia, ktorú Samsung organizuje 7. až 8. novembra v San Franciscu. To je teda podstatne skôr, než sa pôvodne očakávalo, a konkurencii to nedáva veľa priestoru na nejaké razantné manévrovanie.

Ohybný smartfón - to je to, čo zákazníci chcú

Huawei už asi nemôže urýchliť už tak dosť urýchlený vývoj vlastného ohybného smartfónu a navyše nemá ani príliš veľa príležitostí, kde ho môže predviesť. Aj keď jedna šanca by tu bola – 16. októbra totiž Huawei naplánoval v Londýne premiéru modelov radu Mate 20.

Tu by teda mohol výrobca svoj ohybný smartfón aspoň zbežne ukázať, hoci pravdepodobne telefón ešte úplne pripravený nebude. Mohlo by ísť o podobné prekvapenie, aké prichystal Honor svojím malým poodhalením modelu Magic 2 v Berlíne.

Pozrite si aj video z testu najnovšieho Samsung Galaxy Note 9:

​Sledovať teda dramatické divadlo, kto z výrobcov príde s ohybným smartfónom skutočne ako prvý, bude ešte zaujímavé. Isté však je, že Samsung v tomto prípade sľubuje už úplne hotový produkt, nie iba nejakú nepoužiteľnú hračku.

Cena a vybavenie

Telefón má mať vďaka roztváraniu niektoré úplne nové pridané funkcie, sľúbil Koh. Firma si vraj urobila medzi zákazníkmi prieskum, či majú o takýto produkt záujem. A odpoveď vraj bola kladná.

Ohybné smartfóny sú totiž asi najočakávanejšou inováciou v mobilnom svete za niekoľko posledných rokov. Mohli by sa stať zásadným impulzom pre celé odvetvie.

Spočiatku budú však určite veľmi drahé, pri chystanom modeli Samsung Galaxy X sa hovorí o cene niekde na úrovni 1 500 dolárov. U nás by tak mohla novinka svojou cenou podľa odhadov atakovať hodnotu 1 300 eur. 7.-8. novembra - to je dátum pravdepodobného odhalenia prvého Samsung smartfónu s ohybným displejom.

01 - Modified: 2024-04-15 11:24:33 - Feat.: - Title: Samsung získa od Spojených štátov miliardy dolárov, má rozšíriť závod na výrobu polovodičov v Texase 02 - Modified: 2024-04-15 07:30:02 - Feat.: - Title: Predaj iPhonov klesá. Apple zaostáva v predajoch smartfónov za Samsungom 03 - Modified: 2024-04-11 08:19:21 - Feat.: - Title: Na tovar z Temu sme sa dívali s hrôzou. Značková konkurencia je úplne inde 04 - Modified: 2024-04-12 22:00:00 - Feat.: - Title: Vyklápací smartfón, ktorý stojí polovicu ceny Z Flipu od Samsungu? Áno, ale nákup nebude jednoduchý 05 - Modified: 2024-04-10 14:00:00 - Feat.: - Title: Samsung obmedzí procesory od konkurencie. Použije svoje vlastné
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 00:34