StoryEditor

Princ Louis hviezdou osláv platinového jubilea. Týmto ovládol média a podmanil si verejnosť

08.06.2022, 17:00
Autor:
TASRTASRredred
  • Predchádzajúce dni sa niesli najmä Veľkej Británii v znamení osláv 70. výročia nástupu britskej kráľovnej Alžbety II. na trón.
  • Nechýbal veľkolepý program nabitý hviezdami a významnými osobnosťami zo sveta hudby, ale aj prekvapenie od kráľovnej.
  • Pozrite si zhrnutie veľkolepého večera aj fotografie "hviezdy" médií, ktorou bol najmladší syn vojvodu a vojvodkyne z Cambridgea Louis.

Pred pár dňami prebehla štvordňová oficiálna oslava platinového jubilea, 70. výročia nástupu na trón 96-ročnej panovníčky britskej kráľovnej Alžbety II.. V nedeľu sa dokonca po dlhom čase objavila aj na balkóne Buckinghamského paláca po boku svojich priamych dedičov trónu - princov Charlesa, Williama a Georgea. S pomocou vychádzkovej paličky, v zelenom odeve a v bielych rukavičkách zostala na balkóne počas štátnej hymny a mávala davom. 

Hviezda médií

Podľa paláca jej to spôsobilo "určitý diskomfort", keďže mala čoraz väčšie problémy s chôdzou a so státím a išlo o prvé osobné vystúpenie po tom, ako bola pre svoje pretrvávajúce problémy s mobilitou nútená vynechať niekoľko ďalších podujatí. 

Najvďačnejším objektom pre fotografov sa však počas osláv platinového jubilea britskej kráľovnej bol princ Louis (4). Najmladší syn princa Williama a vojvodkyne Kate sa na niektorých oficialitách bavil menej a bezprostredne reagoval adekvátne svojmu veku. Vznikli z toho úsmevné momentky, ktoré si pozriete v galérii: 

Celý zážitok zhodnotil princ William aj v príspevku na Instagrame, kde vtipne dodal, že si "všetci užili úžasné chvíle, špeciálne Louis".

 

 

V rámci osláv nechýbal veľkolepý koncert za účasti množstva hviezd vrátane Diany Rossovej a Andrea Bocelliho. Okrem nich vystúpili Rod Stewart, Hans Zimmer, Alicia Keysová, Nile Rodgers, George Ezra, Andrew Lloyd Webber, Queen+Adam Lambert či Duran Duran. Vystúpenie Eltona Johna bolo vopred nahrané, pretože spevák je momentálne na európskom turné.

Zábavné video, zostrih princa Louisa si pozrite vo videu:

Okrem hudobníkov počas galavečera britskú panovníčku osobne alebo prostredníctvom videoposolstiev pozdravili aj osobnosti politiky, filmu a športu, ako bývalá prvá dáma USA Michelle Obamová, prírodovedec a dokumentarista David Attenborough, futbalista David Beckham či herci Stephen Fry a Julie Andrewsová.

Prekvapenie od kráľovnej

Divákov čakalo prekvapenie v podobe premietnutia krátkej humorne ladenej scénky, v ktorej Alžbeta II. sedí pri tradičnom čaji o piatej s obľúbenou britskou detskou knižnou a filmovou postavou Medvedíkom Paddington a rozprávajú sa o tom, že majú radi chlebíčky s lekvárom.

Poctu svojej 96-ročnej matke vzdal v krátkom príhovore aj jej najstarší syn, princ z Walesu, ktorý ju oslovil "Vaše Veličenstvo" a "mamička". "Rozsah dnešnej večernej oslavy – a vyžarovanie tepla a náklonnosti počas celého tohto slávnostného víkendu – je náš spôsob, ako Vám poďakovať," povedal Charles.

Spomenul aj svojho otca, princa Philipa, ktorý zomrel v roku 2021 a ktorý by si tento večer "určite užil".

01 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: O feminizme, inceloch a strachu: Muži strácajú pôdu pod nohami, necítia sa dobre, sú osamelí, nepochopení 02 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Sociologička: Mám strach, že smerujeme k autokracii. Červená kontrolka bliká, politické signály sú varovné 03 - Modified: 2024-04-10 10:59:26 - Feat.: - Title: Napätie eskaluje: Chorá princezná Kate mala jedno prianie, Meghan ju stopla 04 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť 05 - Modified: 2024-04-03 22:00:00 - Feat.: - Title: Peklo i raj: LSD sa v ČSSR vyrábalo vo veľkom, užívali ho vojaci raketového štábu, nepohrdol ním ani Zeman
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 03:21