StoryEditor

Čipovanie, vládne spiknutia, ovládanie más a UFO. Spoznajte otca konšpiračných teórií

27.12.2020, 23:00
Rozprával o čipovaní tovaru aj ľudí, obmedzovaní prístupu k slobodnej spoločnosti a rokovaní s mimozemšťanmi. Pripomína vám to niečo?

Bolo desať minút po polnoci, keď arizonským mestečkom Eagar, stratenom v horách Apache County, zaznelo niekoľko výstrelov. Za nimi nasledovala v rýchlom slede ďalšia, o dosť výdatnejšia salva.

A potom už zase nič nerušilo nočný kľud, ak si teda odmyslíte záblesky majákov sanitiek v uliciach medzi farmami a rodinnými domami. Nemali sa kam ponáhľať, pretože dvaja nešťastní aktéri prestrelky už boli mŕtvi.

Jedným z nich bol pobočník šerifa, druhým 58-ročný strelec. Podľa policajného hlásenia to bol muž, ktorý sa už pár mesiacov vyhýbal nástupu na výkon trestu a ktorý na seba upozornil tým, že z okolia svojho pozemku vyháňal starousadlíkov nabitým revolverom.

Hoci sa tejto rýchlej nočnej akcie zúčastnila relatívna presila 17 policajných dôstojníkov a sanitky teraz odvážali telo ich kolegov aj zadržaného muža, nikto z prítomných nepovažoval výsledok za zlyhanie, ale skôr za šťastie.

Ako sa ukázalo, v dome sa nachádzal taký arzenál legálne aj nelegálne držaných zbraní a trhavín, že dvaja mŕtvi boli vlastne uspokojivým výsledkom. Mohlo to skončiť dlhým obliehaním alebo masakrom. Strelec totiž muža zákona čakal.

Hneď v zádverí mal pripravenú pušku AK-47 a nenechal sa oklamať tým, že dvaja z nich prišli pred jeho dom v civile na korbe pick-upu. Hneď začal paľbu. V emailoch, ktoré sa potom našli v jeho počítači a ktoré tesne pred príchodom policajtov rozosielal do sveta, bolo napokon opakovane spomenuté, že sa rozhodne nedá len tak chytiť.

Keby arizonskí policajti vedeli, s kým vlastne majú čo do činenia, boli by možno ešte o niečo opatrnejší. Oným strelcom bol totiž Milton William Cooper. Kto? Asi najvýstižnejšie ho môžeme opísať ako amerického Otca konšpiračných teórií. Za svoj život ich totiž vytvoril a dokázal spropagovať stovky.

Muž s nejasnou vietnamskou minulosťou

Preplietal ich dohromady a vytváral z nich vymyslené svety, obludné konštrukcie, kde nič nebolo reálne a všade číhalo sprisahanie. Vládne, iluminátorské, riadené z vesmíru. Ako chcete. Aj to odrážalo jeho komplikované duševné rozpoloženie.

"Chcú ma umlčať, idú po mne. Uvidíte, že si pre mňa prídu a o polnoci ma zastrelia na prahu vlastného domu," napísal v jednom zo svojich posledných zverejnených textov.

Pomýlil sa o desať minút. Tí, kto ho poznali bližšie, však jeho násilný skon rozhodne neprekvapil. Cooper rozhodne nebol jednovrstvovým a ľahko definovateľným mužom.

Jeho psychologický profil zrkad...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2019-06-18 11:06:43 - Feat.: 0 - Title: Ktorým hoaxom čelíme najčastejšie? 02 - Modified: 2020-03-16 13:46:39 - Feat.: 0 - Title: Týždeň v médiách: Témou je koronavírus. Markíza priniesla diskusné relácie skôr ako verejnoprávna RTVS. A pozor na hoaxy, kotré sa šíria internetom
01 - Modified: 2024-03-08 20:59:48 - Feat.: - Title: Spoľahlivé dôkazy o utajení UFO vládou USA neexistujú, tvrdí Pentagon. Takmer polovica Američanov má iný názor 02 - Modified: 2024-02-28 14:52:26 - Feat.: - Title: Fatamorgána, porucha stroja či skutočné UFO? Ukrajinská armáda zachytila vo vojnovej zóne neidentifikovateľný predmet 03 - Modified: 2023-11-22 09:00:00 - Feat.: - Title: Vedeli ste, že aj v Európe máme tajnú Oblasť 51? Lietadlom ste tam za menej ako tri hodiny 04 - Modified: 2023-09-14 17:17:21 - Feat.: - Title: Na lepšie zhromažďovanie dát o UFO sú potrebné nové vedecké techniky, podotýka NASA 05 - Modified: 2023-09-14 09:24:49 - Feat.: - Title: Ufológ prezentoval údajné telá údajných mimozemšťanov pred parlamentom. Z odhalenia pod prísahou však môže byť len ďalší podvod
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 15:00