StoryEditor

Miliardár Ohanian rezignuje. Nech ma nahradí černoch, vyzval manžel Sereny Williamsovej

09.06.2020, 15:31
Alexis Ohanian na sociálnych sieťach oznámil, že odstúpi z rady spoločnosti Reddit, ktorú spoluzaložil.

"Chcel som, aby to gesto malo čo najväčšiu váhu, pretože som cítil, že to dlhujem tebe aj jej," povedal na videu Alexis Ohanian manželke Serene Williamsovej o ich dcére.

Dodal, že premýšľal, čo by okrem sociálnych médií a charity mohol robiť. Na základe reflexie o stave krajiny a po úvahách, ako môže čo najúčinnejšie pomôcť, dospel k názoru, že najlepšia bude rezignácia z predstavenstva spoločnosti.

Vážny krok pod vplyvom okolností

Tú potom oznámil na sociálnych sieťach a vyzval kolegov, aby ho nahradili kandidátom tmavej pleti. "Nebolo to vôbec jednoduché rozhodnutie. Rozmanitosť na najvyššej úrovni podnikania potrebujeme teraz viac ako inokedy. Akonáhle som si uvedomil, prečo to musím urobiť, bolo to ľahké," vyhlásil.

Okrem odstúpenia z predstavenstva oznámil, že budúce zisky zo svojich akcií Reddit venuje neziskovke Know Your Rights Colin Kaepernick na pomoc černošskej komunite. Už jej daroval milión dolárov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

I co-founded @reddit 15 years ago to help people find community and a sense of belonging.
 It is long overdue to do the right thing. I’m doing this for me, for my family, and for my country. I’m saying this as a father who needs to be able to answer his black daughter when she asks: What did you do? I have resigned as a member of the reddit board, I have urged them to fill my seat with a black candidate, and I will use future gains on my Reddit stock to serve the black community, chiefly to curb racial hate, and I’m starting with a pledge of $1M to @kaepernick7’s @yourrightscamp
 I believe resignation can actually be an act of leadership from people in power right now. To everyone fighting to fix our broken nation: do not stop.

Príspevok, ktorý zdieľa Alexis Ohanian Sr. (@alexisohanian),

"Premýšľal som, čo by mohli tieto peniaze urobiť pre komunitu, ktorá očividne príliš dlho trpela a že svojou mocou, vplyvom a privilégiom chcem urobiť niečo zmysluplné, aby som ukázal zmenu," dodal Ohanian.

Netradičné zoznámenie

Tenistka a spoluzakladateľ internetovej sociálnej siete Reddit sa zoznámili v máji 2015 v hoteli Hilton v Ríme, keď si Ohanian prisadol ku stolu tesne k Williamsovej a jej priateľom.

Tí sa ho najskôr pokúsili zbaviť slovami, že na stole je potkan, keď však podnikateľ odpovedal, že je z Brooklynu a potkany vída neustále, pozvali ho, aby sa k nim pripojil.

Williamsová a Ohanian sa zasnúbili v decembri 2016 a tenistka v apríli 2017 potvrdila tehotenstvo. Predtým omylom vo verejnej sekcii na snapchat nahrala súkromnú snímku v plavkách s komentárom "20 týždňov" s viditeľným tehotenským bruškom.

Ich dcéra prišla na svet v septembri 2017 a v novembri toho istého roku sa tenistka a miliardár vzali. Na veľkolepú svadbu pozvali mnoho známych osobností.

01 - Modified: 2020-06-08 14:06:47 - Feat.: 0 - Title: Čo vyvolala vražda Georgea Floyda?
01 - Modified: 2024-05-16 08:05:43 - Feat.: - Title: Láska k tancu i účelové manželstvo so "Zagorkou": Navždy odišiel Vlastimil Harapes, baletný majster a herec 02 - Modified: 2024-05-15 17:16:46 - Feat.: - Title: Svetoví lídri reagujú na atentát na Fica: Macron útok odsúdil statusom v slovenčine, Biden je znepokojený 03 - Modified: 2024-05-18 22:00:00 - Feat.: - Title: Audrey Hepburne: Hladovala vo vojne i túžbou po otcovi. Aj keď ju svet miloval, sama seba rada nemala 04 - Modified: 2024-05-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Hudobník, básnik a výtvarník Pavel Zajíček: Delonovi undergroundu zaplatili vozík priatelia 05 - Modified: 2024-05-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Majiteľ Viech Vojtěch Záhorský: Baví ma tvoriť priestory na výmenu názorov
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. máj 2024 07:23