StoryEditor

Páni, iba kravata nestačí. Aj mužské doplnky môžu byť šik (foto)

29.08.2011, 00:00
Skúsili ste už traky, štýlové okuliare alebo moderný šál? Aj pánsky outfit sa dá oživiť viacerými zaujímavými prvkami. Stylistka Miroslava Michalková radí, ktoré sú in.

Mnohí páni pri rôznych príležitostiach radi siahajú po overenej klasike, ktorá nikdy nesklame, a to nerozlučnej kombinácii košele a kravaty. O kravatách toho bolo popísaného už mnoho, no pozrime sa aj na iné možnosti oživenia vášho šatníka, ktoré nám súčasná pánska móda ponúka:

Klobúky

Veľmi štýlový, no málo využívaný pánsky doplnok. V minulosti bol klobúk neoddeliteľnou súčasťou každého gentlemana, v dnešnej dobe po ňom siahajú len módni fajnšmekri. Klobúk sa objavuje tento rok takmer v každej kolekcii svetových dizajnérov a tí, ktorí chcú držať krok s trendom, by si mali zaobstarať jeden vlnený kvalitný so širšou strieškou. Veľmi dobre sa kombinuje k plášťom či dlhším kabátom.



Ozdobné šatky

Alebo niekedy u nás nazývané askoty sa stávajú čoraz viac obľúbeným pánskym doplnkom. Nenosia sa už len na spoločenské udalosti, ale aj na denné nosenie. Väčšinou sú vyrobené z ručne maľovaného hodvábu a sú naozaj ozdobou každého muža – a zároveň plnohodnotnou náhradou obľúbenej kravaty.



Okuliare

Nosíte dioptrické okuliare? Výborne. Máte skvelú možnosť predviesť svoju originalitu a pri výbere sa nebojte experimentovať. Veľmi módne sú tzv. retro okuliare s kosteným rámom alebo farebné rámy, ktoré dodajú Vášmu pohľadu nový rozmer. Nič nepokazíte pokiaľ siahnete po WAYFARER ráme. Je to najpredávanejší dizajn okuliarov v histórii. Na trh uviedol „wayfarery“ Ray-Ban ešte v roku 1956 a odvtedy sa tešia popularite. Nosil ich J. F. Kennedy, Jack Nicholson či Andy Warhol.



Traky

Ak ste originálny a chcete to dať okoliu najavo, siahnite po trakoch. Sú veľmi zaujímavým, ale málo využívaným pánskym doplnkom. Traky sú funkčnou súčasťou pánskeho šatníka a ich funkcia spočíva v držaní nohavíc na mieste. Z tohto dôvodu by sa už nemali kombinovať s opaskom, pokojne ich však skombinujte s kravatou, pokiaľ ste umelec alebo pôsobíte v kreatívnom priemysle, s módnym denným motýlikom.



Rukavice

Či už siahnete po kožených, semišových či kašmírových, vždy si vyberte čo najtenší a najkvalitnejší model. Predpoklad je, že vám vydržia niekoľko sezón, a preto sa oplatí zainvestovať do luxusnejšieho modelu. Mali by ladiť s vašimi topánkami farebne či materiálovo a veľmi módne je ladenie tón v tóne. Znamená to, že pokiaľ máte tmavohnedé topánky, pokojne si vyberte béžové rukavice či iný hnedý odtieň.

menuLevel = 2, menuRoute = style/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. máj 2024 15:34