TASR/AP
StoryEditor

Vydávala sa aj Cibulkovej kolegyňa. V Benátkach si vzala elitného futbalistu

13.07.2016, 08:00
Autor:
luclucTASRTASR

Ďalšia tenisová svadba je za nami. Srbská tenistka a niekdajšia svetová jednotka Ana Ivanovičová si vzala nemeckého futbalistu, svetový šampión spred dvoch rokov,  Bastiana Schweinsteigera. Dvojica, ktorá je spolu od roku 2014 si zvolila júlový dátum najmä kvôli ich športovým povinnostiam - tenisovému turnaju Wimbledon a ME vo futbale. Zosobášili sa včera v Benátkach, rovnako ako mnoho hviezd pred nimi. Pozrite sa na zábery, ktoré sa podarili neodbytným reportérom.

A v stredu večer sa uskutočnil aj cirkevný sobáš. Jeho dejiskom bol kostol Chiesetta della Misericordia v talianskych Benátkach. Ide o chrám z 10. storočia, ktorý prešiel v 13. storočí kompletnou rekonštrukciou, po ktorej sa zmenil na stavbu gotického štýlu.

Manželia budú v civilnom živote používať priezvisko Schweinsteiger, avšak na tenisových kurtoch mieni Ana hrať naďalej s rodným menom. Mimochodom, nemecké médiá si všimli Ivanovičovej značný zmysel pre dodržiavanie tradícií, v súlade s ktorými stúpila partnerovi v utorok pri svadobnom obrade podpätkom na nohu, aby, ako sa hovorí, dala najavo, kto bude hrať v manželstve prvé husle.

Medzi svadobčanmi, ktorí pricestovali do Benátok sčasti už s predstihom, sa očakával i v stredu prílet viacerých veľkých mien, údajne i Novaka Djokoviča, novomanželkinho krajana alebo Wayna Rooneyho, novomanželovho spoluhráča z Manchestru United. S určitosťou nemôžu chýbať "Schweiniho" priatelia, úspešný nemecký reprezentant v zjazdovom lyžovaní Felix Neureuther, ale aj kolegovia z nemeckej futbalovej reprezentácie Thomas Müller a Lukas Podolski, bývalý prezident Bayernu Mníchov Uli Hoeness či víťazka grandslamového turnaja Australia Open a čerstvá finalistka Wimbledonu Angelique Kerberová. Nevedno, či do Benátok zamieril aj čerstvý už dvojnásobný wimbledonský šampión Andy Murray.

Nevestu v krásnej bielej róbe s megadlhým závojom a ženícha v slušivom tmavom obleku prepravili do dejiska cirkevného obradu podobne ako v utorok lodnou cestou, a to osve. Aj hostia smerovali do kostola vodnými taxíkmi.

Novomanželom gratulovalo prostredníctvom sociálnych sietí mnoho subjektov, napríklad Ženská tenisová asociácia (WTA), ale aj novomanželov bývalý a súčasný zamestnávateľ - futbalové kluby Bayern Mníchov a Manchester United, nemecká futbalová reprezentácia, či poľský internacionál a bývalý Schweinsteigerov spoluhráč Robert Lewandowski.

Pre Benátky to nebola prvá skúsenosť so sobášom celebrít, veď si tam povestné áno povedali v minulosti aj hviezdy strieborného plátna ako Salma Hayeková, Woody Allen alebo George Clooney.

01 - Modified: 2024-04-13 11:22:07 - Feat.: - Title: Slovenské tenistky postúpili na finálový turnaj v Seville, o rozhodujúci tretí bod sa zaslúžila Jamrichová 02 - Modified: 2024-04-12 06:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Keď je láska silnejšia ako čokoľvek iné. Pacientka v Národnom onkologickom ústave povedala svoje áno priamo na oddelení 03 - Modified: 2024-04-09 08:29:57 - Feat.: - Title: FOTO s bábätkom: Obľúbený dabinový herec sa stal otcom. Krásny odkaz priamo z pôrodnice! 04 - Modified: 2024-03-29 08:48:41 - Feat.: - Title: Djokovič si kouča ešte nevybral. Nemám predstavu, či vôbec nejaký bude, povedal srbský tenista 05 - Modified: 2024-03-21 08:40:01 - Feat.: - Title: Cibulková vystrojila ďalšiu okázalú párty. Stoly plné kalórií a tortu, akú ste zrejme ešte nevideli
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
28. apríl 2024 02:54