StoryEditor

Bez Hexu to nie je ono

30.12.2007, 23:00

Vitajte v Partyslave! Tak znie slogan, ktorým uvádzate silvestrovské oslavy v hlavnom meste Slovenskej republiky. Chystáte tento rok nejaké novinky? Zmenilo sa niečo v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi? 
Dramaturgia vychádza z osvedčených skúseností z predchádzajúcich osláv od roku 1999. Podstatné však je, aby ľudia nemuseli pasívne stáť pred jedným pódiom, ako je to v mnohých iných mestách. Program preto umiestňujeme aspoň do troch zón s iným žánrom. Tento rok je to Hlavné námestie s live koncertmi, Hviezdoslavovo námestie s hudbou z doslova všetkých končín sveta -- od balkánskej dychovky po mariachi, a nábrežie s polnočným vyvrcholením v podobe odpočítavania a ohňostroja podfarbeného živým koncertným vystúpením Richarda Rikkona. Bratislavský Silvester bol vždy pestrý svojou viacžánrovou ponukou a multietnickosťou. Toto posolstvo bude niesť aj tento rok.
 
Čo by ste odporučili ako najatraktívnejšie podujatie Partyslavy?
Hviezdou môže byť David Koller, frontman legendárnej Lucie, ktorý určite zaspieva viacero pesničiek aj z tejto éry. Silvester si neviem predstaviť ani bez najbratislavskejšej kapely Hex, ktorá doteraz nevynechala ani jediný ročník od roku 1999. Navyše Yxo bude spolu s Laskym zo skupiny Para moderovať hlavný program. Pre rodiny s deťmi je pripravené vystúpenie Márie Podhradskej a Richarda Čanakyho o 16.00 hod. na Hviezdoslavovom námestí. No a, samozrejme, netreba si nechať ujsť ani polnočný ohňostroj. To je tradične technicky najväčšia výzva v programe. Ak vyjde počasie lepšie ako vlani, bude to určite najkrajší ohňostroj za uplynulých pár rokov v Bratislave.

Aký ohlas majú silvestrovské oslavy u turistov?
Bratislava je na prelome rokov pre zahraničných návštevníkov mimoriadne atraktívna. Za posledné tri -- štyri roky sa návštevnosť zvýšila z pár náhodných turistov na 12- až 15-tisíc, pričom prichádzajú v celých skupinách a hotely vypredávajú už niekoľko mesiacov dopredu. Oceňujú najmä to, že oslavy v Bratislave sú organizované a bezpečné, čo vraj vo viacerých mestách chýba.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
04. máj 2024 03:29