StoryEditor

Hudobný salón

22.10.2007, 00:00

Serj Tankian
Elect The Dead
(Warner music)
Serj Tankian, vizionársky frontman multiplatinových System Of A Down, nahral svoj debutový album s názvom Elect The Dead. Album vznikal v Serjovom domácom štúdiu v L.A., a to už od minulého roku, keď so skupinou prerušili svoju činnosť. Serj sa tak mohol úplne venovať svojmu vlastnému projektu, ktorý nesie jednoznačné poznávacie znaky jeho domovskej skupiny, hoci je jeho "sólovka" v konečnom dôsledku odlišná. Piesne mali na začiatku miestami až operný nádych, ale nakoniec sa z toho vykľul klasický rockový album. Serj okrem iného patrí medzi najaktívnejších umelcov na poli charity, ľudskej solidarity a venuje sa otázkam stavu súčasnej civilizácie. Prvou skladbou albumu je Empty Walls.

Murphy Róisín
Overpowered
(EMI Music)
Bývalá frontmanka kapely Moloko Róisín Murphy vydáva dlho očakávaný druhý sólový album. Rovnomenný singel už v posledných mesiacoch zaznamenal, že nový album bude mixom elektroniky, hlbokých a temných melódií presýtených funkom a s podivne lyrickými textami -- samozrejme, v tom najlepšom zmysle slova. Owerpowered zaujme moderným spojením britského popu s neodolateľným disko cítením, ktoré v sebe Róisín má. Na albume spolupracovala s exkluzívnym výberom producentov, autorov a štúdiových "mágov" -- s Andy Catou z Groove Armady, Jimmym Douglassom alebo s Richardom X. V Owerpowered sa mixuje tanečná hudba s popovými prvkami, čím Róisín druhýkrát dokazuje svoju lásku k tanečnej hudbe.

Juanes
La Vida Es Un Ratico
(Universal Music)
Miláčik žien Juanes okrem latinskoamerických krajín dobyl aj celý svet. Časopis Time Juanesa označil za jedného zo 100 najvplyvnejších ľudí sveta. Je jedným z najpredávanejších latinskoamerických umelcov a za svoju krátku kariéru sa mu podarilo predať viac ako desať miliónov albumov. Na nasledovníka hitového albumu Mi Sangre, ktorý dosiahol na prvú priečku až v 41 krajinách, sa čaká veľmi netrpezlivo. Prvý singel Me Enamora už začína bodovať v hitparádach. Juanes bude zaiste hitom tohtoročnej jesene.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
02. máj 2024 09:46