StoryEditor

Sviatky vyprázdňujú kiná

12.12.2006, 23:00

Kiná mimo obchodných supercentier pred Vianocami skôr zívajú prázdnotou. Ľudia celkom pochopiteľne venujú viac času nákupom darčekov a do kín ich dokáže pritiahnuť len nejaký poriadny "trhák". Tým tohtoročným by sa mal stať veľkovýpravný fantasy film Eragon, ktorý si preto, celkom pochopiteľne, do decembrových programových plánov spomedzi ostatných premiér vybrala aj väčšina jednosálových kín.
To, že návštevnosť malých kín počas Vianoc skôr klesá, potvrdil aj programový dramaturg filmového klubu Charlie centrum a kina Istropolis v Poluse Andrej Žiška. "Kým počas roka navštívi Charlie centrum v priemere 3,5 až 4-tisíc divákov mesačne, v decembri návštevnosť klesne asi o tisícku." Na druhej strane, veľkým multiplexom diváci v čase Vianoc skôr pribúdajú. Majú totiž výhodu, že sú situované priamo v obchodných centrách. Kiná tak slúžia na oddych počas nákupov. "V tomto období sa v Istropolis Cinema Center v Poluse zvyšuje hlavne návštevnosť detských titulov, keďže do kina si zvyknú rodičia ,odložiť` počas nákupov svoje deti," hovorí Žiška.
Vlani v decembri dosiahla návštevnosť v Palace Cinemas v Auparku vďaka Harrymu Potterovi číslo 70-tisíc. "Tento rok očakávame vďaka uvedeniu Eragona podobný divácky záujem," dúfa marketingová asistentka multiplexu Eva Kvasňovská.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. máj 2024 11:10