StoryEditor

Beyonce a Jay-Z v Londýne, dvaja famózni blázni. Fanúšikov dorazili záverečnou správou

22.06.2018, 12:35
Beyoncé a Jay-Z v Londýne, to je nadupaná šou plná dokonalého spevu. Lepšia investícia ako hociktorý z letných festivalov.

Ak patríte k milovníkom Beyoncé, rozhodne by ste si nemali nechať ujsť vidieť ju naživo. Koncert v Bratislave, kde pred pár rokmi vystupovala bol síce úžasný, ale nedá sa porovnať s atmosférou osemdesiattisícového štadióna v areáli Queen Elisabeth Olympic Park, kde sme mali možnosť dostať až dvojitú dávku úžasných speváckych vystúpení.

Počas turné OTR II, totiž speváčka vystupuje spoločne s manželom, raperom Jay-Z.  Môžem zodpovedne skonštatovať, že cena za vstupenku na sedenie presne oproti pódiu bola neporovnateľne lepšou investíciou ako kúpa lístku na niektorý z letných festivalov.

Pozrite si video priamo z koncertu, nabitého atmosférou kvalitnej hudby a nadšených fanúšikov:

​Dve hodiny dokonalého spevu, tanca, svetelných efektov, ale najmä dvoch famóznych svetových hviezd, ktoré úžasne spievajú aj naživo, rozhodne stoja za investíciu 110 eur. Samozrejme, keď už človek letí do Londýna, dopraje si tam aj príjemný víkendový oddych a nákupy.

Ale späť ku koncertu - cesta na štadión metrom bola bezproblémová. Žiadna tlačenica nehrozila. Organizátori uzatvorili celú cestu od nákupného centra Westfield pri zastávke metra Stratford, odkiaľ sa dalo do areálu koncertu dostať pešo.

Už pri východe z metra stáli pracovníci v reflexných vestách, ktorí všetkých prichádzajúcich navigovali správnym smerom. Štadión bol verejnosti prístupný už od pol tretej poobede, hoci vystúpenie začínalo oficiálne o siedmej.

Keďže okrúhla stavba disponuje obrovským množstvom vchodov, všade sa nachádzali značenia a pracovníci usmerňujúci prichádzajúcich ľudí. Na koncert bolo možné vziať si iba malú listovú kabelku.

Po viacerých útokoch, ktoré sa len nedávno v meste odohrali sa nemožno čudovať, že bezpečnostné pravidlá sú prísne. Voda a občerstvenie bolo k dispozícii v stánkoch po celom areáli, vrátane samotnej arény.

Otravné zdĺhavé rady, teda neohrozili. My sme dorazili v predstihu okolo šiestej, kúpili sme si občerstvenie a pohodlne sa usadili na miestach. Nikto nemal čas sa nudiť, pretože miestna Dj-ka sa postarala o mix celosvetovej hudby, ktorá sa ozývala areálom a vyzývala ľudí v dave k tancu.

Fanúšikovia sa fotili, kamerovali a všade vládla všeobecne dobrá nálada. Bolo jasné, že sa blíži čas stretnutia s hviezdou.

Na nohách bol celý štadión

Tak ako to už pri veľkých umelcoch býva, aj Beyoncé a Jay-Z na seba nechali fanúšikov hodinu čakať a vyburcovali tak nedočkavosť na maximum. Koncert odpálili skladbou Holy Gray z Jay-Zho albumu Magna Carta.

Pieseň pôvodne naspieval s Justinom Timberlikom a jeho pasáže počas koncertu odspievala práve Beyoncé. Asi každý v sále na tele pocítil zimomriavky od vzrušenia, keď počul prvé tóny skladby.

A počas celého koncertu jednotlivé vystúpenia Beyoncé, ktoré sa prelínali so skladbami jej manžela iba gradovali. K tomu dokonalé svetelné efekty na megalomanskej LED obrazovke postavili masu pôvodne sediaceho davu na nohy.

Priznám sa, že počas celého koncertu som sedela asi päť minút, keď som už skutočne nevládala tancovať. Jedinečná a úžasná atmosféra, mix nových a starých skladieb, nadupaní tanečníci a choreografie jednoducho museli pohltiť každého milovníka dobrej hudby.

Odzneli také piesne ako Drunk in love, Run the World, Déja Vu, Crazy in Love a mnoho ďalších. A aby toho nebolo málo, na záver pár predstavil vo vlastnom prevedení aj nestarnúcu skladbu Forever young od Alphavile, počas ktorej vyhŕkli slzy aj tým najväčším skeptikom na štadióne.

Emóciami nabitá šou, Beyoncé v úžasných večerných šatách a do toho moderné takty Jay-zho počas interpretácie jednej z legendárnych piesní boli dokonalým vyvrcholením večera.

Nečakané prekvapenie

Po tom, čo sa dvojica poďakovala fanúšikom za to, ako vrúcne ich vždy privítajú a rozlúčila sa, prišlo ešte jedno prekvapenie na záver večera. Len čo svetlá na obrazovke zhasli, objavil sa nápis- album práve vychádza.

Niekoľkodesaťtisícový dav začal vrieskať nadšením a ja som zostala stáť v nemom úžase. Dvojica sa na poslednú chvíľu rozhodla vydať album Everything is Love pod spoločnou hlavičkou mena The Carters.

Všetci sme odchádzali ohúrení, plní neopísateľných emócií s otvorenými sánkami a myšlienkou v hlave, že títo dvaja famózni blázni, opäť svetu dokázali, že sú tým najlepším spojením aké momentálne hudobná scéna dokáže ponúknuť. Koniec koncov to dokazujú aj pozitívne kritiky ich spoločnej tvorby. Pár počas turné vystúpi ešte v Kodani, Štokholme, Amsterdame, či Berlíne a desiatkach ďalších miest v Európe i Amerike. Že ešte nemáte lístky? Potom je najvyšší čas si ich kúpiť.

01 - Modified: 2024-04-24 13:23:59 - Feat.: - Title: Ulicami Londýna sa preháňali splašené armádne kone, zranilo sa päť ľudí 02 - Modified: 2024-04-24 08:00:00 - Feat.: - Title: Skladba z nového albumu Taylor Swift spôsobila ošiaľ. Objavil sa v nej názov londýnskeho baru, teraz praská vo švíkoch 03 - Modified: 2024-04-23 13:37:03 - Feat.: - Title: Príď sa pozrieť na najväčší koncert v histórii Slovenska, ešte ti za to aj zaplatíme. Hľadáme brigádnikov na AC/DC 04 - Modified: 2024-04-17 10:18:27 - Feat.: - Title: Jonas Brothers presúvajú turné, vystúpiť mali v Prahe aj Viedni. Uviedli chabý dôvod, ľudia sa búria a chcú vrátiť peniaze 05 - Modified: 2024-04-11 12:42:54 - Feat.: - Title: Jean-Michel Jarre vystúpi v Bratislave zadarmo s Brianom Mayom. Naše hlavné mesto bude na okamih najinteligentnejším na Zemi
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 11:27