StoryEditor

Venus a Serena Williamsové: Skutočný príbeh známych tenistiek mieri na plátna

15.11.2021, 11:13
Autor:
ipip
Snímku režiséra Reinalda Marcusa Greena, ktorú si vychutnajú milovníci športu, ale aj všetci, ktorí majú radi silné motivačné príbehy.

Venus a Serena Williamsové patria medzi najvýraznejšie tenisové hráčky v športovej histórii. Za svoj úspech vďačia obrovskému talentu, ale aj unikátnemu plánu svojho otca Richarda.

Do kín mieri skutočný príbeh

Príbeh jeho úsilia, odhodlania a plánu, ktorý napísal už pred narodením dcér, príde vo štvrtok 18. novembra do kín v životopisnom filme King Richard. Hlavnej úlohy ich otca sa zhostil Will Smith.

Ukážku si pozrite vo videu:

Dej sa sústreďuje na obdobie začiatku kariéry slávnych sestier a snahu Richarda Williamsa dostať ich z chudobného prostredia rodného kalifornského Comptonu. Od tréningov s rodičmi cez odmietnutia viacerých profesionálnych trénerov sa Venus a Serene napokon podarí dostať do pozornosti tenisovej verejnosti.

Richard však musí ustriehnuť krehký balans, aby si popri budovaní vysnenej kariéry nezabudli užívať tak ľahko pominuteľné detstvo. Willa Smitha ponuka hlavnej úlohy zaujala. „Chcel som sa vydať tou istou cestou ako Richard. Nevedel o tenise nič. On a Oracene sa začali učiť o tenise dva roky pred narodením Venus, a to spoločne. Učili sa ako rodina a každým krokom to bolo niečo nové,“ hovorí Smith.

V galérii si pozrite fotografie z filmovej novinky:

​Dodáva, že inšpiráciou pre prístup k úlohe bol preňho vzťah s vlastnou dcérou, začínajúcou herečkou a speváčkou. „Využil som vzťah Willow s jej kariérou, aby som našiel priestor, ktorý Richard našiel s Venus a Serenou. Priestor, v ktorom sa na nič netlačí, v ktorom sa nik nenaháňa.“

Cesta za snom

Režisérom, ktorý tento sen dvoch dievčat pretavil do filmovej podoby je Reinaldo Marcus Green: „Príbeh je v skutočnosti čisto rodinnou záležitosťou. Keď som sa rozprával s členmi rodiny Williamsovcov, hovorili o mame Oracene, ako robila na dve zmeny, aby mali čo jesť. Richard mal viac džobov. Ale všetky sestry, teda Isha, Lyndrea aj Tunde boli na kurte spolu s Venus a so Serenou. Zbierali loptičky, vešali motivačné transparenty a po škole boli na kurte, kým nezhasli lampy. Staršie sestry pomáhali so starostlivosťou o mladšie, čo mi prišlo neuveriteľné, keď som si vypočul ich príbeh – to všetko sme museli zapracovať do scenára a dostať na plátno,“ hovorí.

Producent Tim White vysvetlil, čím Richardov príbeh uchvátil jeho. „V tých časoch, černoch a jeho rodina bez akýchkoľvek prostriedkov, navyše matka a otec, ktorí neboli tenisti – už len samotný ten nápad, že budú trénovať dve dievčatá, aby sa stali najlepšími na svete? Bolo to naozaj na smiech a proste nemožné. Ale Richard a Oracene naučili dievčatá hrať tenis a do tréningov zaradili niekoľko úžasných technických inovácií, ktoré si osvojili a priniesli do tenisu ako takého.“

V úlohe Venus Williamsovej sa predstaví vychádzajúci herecký talent – Saniyya Sidneyová. Jej mladšiu sestru Serenu stvárni nemenej taletovaná Demi Singletonová. Ich matku Oracene „Brandy“ Williamsovú si zahrala skúsená herečka Aunjanue Ellisová, známa z filmov Ray, Čiernobiely svet, alebo nedávneho seriálu Lovecraft Country.

Okrem nich sa vo filme v úlohách tenisových profesionálov predstavia ja herci ako Jon Bernthal (filmy Vlk z Wall Street, Le Mans ´66 či seriál Punisher), Tony Goldwyn (filmy Posledný samuraj, Divergencia či seriál Škandál) alebo Dylan McDermott (filmy Porota, Pád Bieleho domu či seriál American Horror Story).

Zaujímavosti

  • Nakrúcanie Kinga Richarda sa začalo v piatok 21. februára 2020 v Comptone v Kalifornii.
  • 10. marca minulého roka v Los Angeles Venus a Serena Williamsové navštívili miesto nakrúcania počas ich turnaja v Indian Wells (ktorý sa však práve zrušil). Ich sestra, producentka Isha Priceová, zariadila stretnutie – Venus prišla prvá, čoskoro po nej aj Serena.
  • Venus Williamsová pomáhala Saniyyi Sidneyovej pri tenisovej príprave na film. Herečka nebola tenistka a dokonca (na rozdiel od Venus) bola ľaváčka. Takže sa musela naučiť hrať tenis a ešte aj nedominantnou rukou.

Premiéra sa koná 18. novembra 2021.

*Zdroj: Tlačová správa

01 - Modified: 2021-01-05 21:44:55 - Feat.: 0 - Title: Z filmu sa stala dojná krava, priznáva známa česká herečka Tatiana Dyková 02 - Modified: 2021-08-05 20:53:46 - Feat.: 0 - Title: Ako dobre poznáte najznámejšie kultové filmy? Otestujte sa, ak si trúfate
01 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 02 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 03 - Modified: 2024-04-09 13:36:37 - Feat.: - Title: Prvé znamenie: Prichádza Satan! 04 - Modified: 2024-04-08 15:54:24 - Feat.: - Title: Týždeň slovenského filmu predstaví minuloročnú domácu tvorbu 05 - Modified: 2024-04-04 20:52:49 - Feat.: - Title: Novinku Guya Ritchieho v Rusku uvedú až po deviatom máji, prednosť dostal ruský film
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 18:07