wikipedia
StoryEditor

Známy šéfkuchár pod paľbou kritiky, jeho reštauráciu zvozili Francúzi pod čiernu zem

21.09.2017, 09:22
Jamie Olivier zarobil ako šéfkuchár a autor populárnych kuchárskych kníh už 150 miliónov libier, no jeho najnovšia reštaurácia mu prináša skôr hanbu ako úspech.

Vo Francúzsku, v Nice otvoril Jamie Olivier svoju najnovšiu reštauráciu, no zákazníci ju podrobili paľbou kritiky, píše portál Dailymail. 

V recenziách píšu, že káva sa nedá piť, obsluha je nepríjemná a jedlo nevýrazné a predražené. 

Celebritný šéfkuchár má vo Veľkej Británii už 41 reštaurácií. V lete sa rozhodol, že skúsi šťastie aj vo Francúzsku. Na letisku v Nice otvoril svoj podnik Jamie's Deli. Reštaurácia ponúka kávu, koláče, šaláty a sendviče. Má exkluzívny výhľad na pristávaciu dráhu, ktorá sa nachádza v úchvatnej scenérii, na okraji útesu a ústi rovno do mora. 

Zákazníci výhľad obdivujú, no to sa už nedá povedať o jedlách a obsluhe. Dailymail pripomína, že na Twitteri sa hromadia sťažnosti na nekompetentných zamestnancov a "vyschnuté" jedlo. 

"Jamie Oliver na letisku v Nice zamestnáva málo ľudí a ešte k tomu sú aj nekompetentní," píše sa v recenzii. Ďalší zákazník sa pohoršuje nad cenami: "Zaplatil som 17 eur a dostal som Caesar šalát a gumené kurča."

Ani ďalší Jamieho kuchyňu nešetril: "Potraviny suché, predražené, žiadne maslo. Vôbec z toho nie som nadšený."

Webová stránka Deli pritom sľubuje, že cestujúci si u nich pochutia na lahodnom čerstvom pečive, no zákazníci majú iný názor. Píšu, že croissanty, ktoré dostali, neboli ani zďaleka čerstvé. 

27-ročný Londýnčan Daniel Wiliams sa tešil, že si na letisku dá dobrú kávu a jedlo. No bol sklamaný:

"Objednali sme si dve kapučína a croissanty. Všetko sme dostali studené, kapučíno bolo bez peny, croissanty mokré. Bolo jasné, že ich pár dní držali v chladničke."

01 - Modified: 2017-08-30 19:04:29 - Feat.: 0 - Title: Gordon Ramsey varuje: Toto jedlo si nikdy, ale nikdy neobjednávajte
01 - Modified: 2023-06-03 12:00:00 - Feat.: - Title: Šmak je tu pre všetkých tolerantných a nekonfliktných ľudí, povedal spolumajiteľ novej vegánskej prevádzky v Bratislave 02 - Modified: 2023-05-25 06:00:00 - Feat.: - Title: Účet, pri ktorom ti zabehne. Pozreli sme sa, v ktorých európskych hlavných mestách zaplatíš za večeru najviac a najmenej 03 - Modified: 2023-05-20 13:30:00 - Feat.: - Title: Obľúbený podnik Žufaňa sa vracia do gastrosveta. Prezradili termín aj miesto otvorenia, kde ich nájdeš? 04 - Modified: 2023-05-23 13:26:54 - Feat.: - Title: Smútok na bratislavskej gastroscéne. Obľúbený podnik po šiestich rokoch definitívne končí 05 - Modified: 2023-05-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Ako nemeniť jedlo na hrozbu: Tieto riziká sú skryté v našich potravinách
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
07. jún 2023 21:28