StoryEditor

Malý krajčírsky salón v Bratislave si vybrala ikona pánskej módy ako najnovší objav

07.09.2018, 10:05
Z tisícov žiadostí z celého sveta ich upútal malý salón v Bratislave.

Vo svete módy je jeho meno známym pojmom. Hugo Jacoment, módny publicista a autor dvoch kníh „The Parisian gentleman“ a „The Italian gentleman“ si za svoj nový cieľ spoznávania vybral práve Slovensko.

Konkrétne prestížny krajčírsky salón Maximilián Mucska Tailors, ktorý pôsobí na trhu už viac než štyri desaťročia. Módny guru prichádza v dobe keď sa viac ako kedykoľvek predtým skloňujú pojmy „fast“ a „slow fashion“.

Hugo Jacomet, rodený Parížan, sa už roky vymyká priemeru a veľké módne reťazce ho nenadchýňajú. Naopak, slobodu prejavu v oblečení, vlastný štýl a eleganciu hľadá v malých módnych domoch a krajčírskych salónoch.

Zo svojej vášne si vybudoval aj živobytie a stal sa uznávaným autorom v oblasti módy. Pravidelne vystupuje v televízii, bloguje pre svoj projekt Parisiangentleman.co.uk a je autorom tzv. módnych „biblií“ pánskeho štýlu- „The Italian Gentleman“ a „The Parisian Gentleman“.

Sám Hugo, ako vraví, pochádza z jednoduchej rodiny. K vášni a obdivu voči ručnej práci ho priviedol jeho dedko, ktorý vyrábal topánky. „Dokonale si spomínam na vôňu kože v jeho malej manufaktúre, keď vyrábal topánky pre národnú jazdeckú školu Saumur“, spomína. „Za topánkami stalo množstvo driny a krvi na rukách môjho starého otca. Aj preto sa na celú ručnú prácu pozerám inak, s veľkým rešpektom a úctou.“

Fotograf Maximilián Mucska Tailors

Z tisícov módnych talentov sveta si vybral Slovákov

V rámci svojej práce pre projekt „Sartorial trips“ cestuje po celom svete a navštevuje prestížne pánske salóny o ktorých potom píše reporty. Za svoj najnovší cieľ si vybral Slovensko, a to konkrétne malý rodinný salón Maximilián Mucska Tailors, ktorý sa ako jeden z mála na Slovensku venuje šitiu formou „bespoke“ (na mieru).

Služby salóna vyskúšalo už množstvo slovenských, ale aj svetových celebrít, medzi inými napríklad charizmatický herec Richard Stanke, či manžel opernej divy Anny Netrebko, Yusif Eyvazov.

Fotograf Maximilián Mucska Tailors

​Hugo Jacomet na Slovensko pricestoval so svojou americkou manželkou Sonyou, ktorá bola hlavným iniciátorom návštevy. Expertka na bespoke tailoring videla potenciál malého salónu už na sociálnych sieťach.

V práci Slovákov videla zaujímavé prepojenie medzi talianskym a francúzskym štýlom, ale najmä precíznosť spracovania niektorých dôležitých detailov. Erik Mucska, predstaviteľ už druhej generácie salónu, vraví, že ho návšteva a záujem Huga Jacometa a jeho manželky Sonye o ich tvorbu veľmi potešila.

Fotograf Maximilián Mucska Tailors

„Je nám cťou, keď pri našej každodennej práci v krajčírskom ateliéri, nás oslovia osobnosti, akými sú Hugo a Sonya,“ tvrdí. „Je to dôkazom toho, že naša poctivá práca sa vypláca. Vďaka tejto novej spolupráci k nám možno pricestujú aj noví klienti, z krajín, pre ktoré sme ešte nepracovali. Teším sa na každú jednu novú výzvu a verím, že ju zvládneme,“ dodáva Erik.

Ako vníma ikona svetovej módy Slovensko?

Hugo Jacomet pri rozhovore v salóne poukázal aj na jeden veľmi zaujímavý faktor: „Slovensko vnímam ako krajinu, ktorá rýchlo ekonomicky narastá. S tým súvisí aj štýl.

Fotograf Maximilián Mucska Tailors

„Množstvo bohatých ľudí v týchto krajinách rado investuje do vecí, ktorých značka je viditeľná. Sú to autá, hodinky, topánky, ale aj obleky. Kúpou takýchto vecí však podporujete najmä reklamu, a nie poctivý rodinný biznis. Ľudia sa chcú ukazovať, ale o tom nie je štýl. My ľudí učíme, že do kvality treba investovať.“

A jeho manželka Sonya uzatvára – „nie je to o ukazovaní, ale o pocite. My sme rebeli, ktorí veria v eleganciu a učia ľudí sa znovu krásne a kvalitne obliekať.“

01 - Modified: 2024-04-16 11:19:42 - Feat.: - Title: Za urovnanie vzťahov s Českom je 70 percent Slovákov, ukazuje prieskum 02 - Modified: 2024-04-16 08:20:52 - Feat.: - Title: FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad 03 - Modified: 2024-04-16 10:26:01 - Feat.: - Title: KOMENTÁR: Ako Robert Fico oberá naše deti 04 - Modified: 2024-04-15 12:51:07 - Feat.: - Title: VIDEO Opitý Slovák sa preháňal po Brne na bicykli. Rovnováhu mu pomáhali udržať dva krígle v rukách, s policajtmi žartoval 05 - Modified: 2024-04-14 17:45:00 - Feat.: - Title: Slováci si tvoria železnú rezervu, trojmesačné výdavky by z nej však pokryla menej než polovica
menuLevel = 2, menuRoute = style/dizajn, menuAlias = dizajn, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. apríl 2024 15:25