StoryEditor

Facebook pred vami ukrýva tajný priečinok s neprečítanými správami. Návod, ako ho nájsť

17.04.2016, 11:59
Nájdete tam desiatky, možno aj stovky nikdy nevidených správ, pri ktorých Facebook za vás rozhodol, že nie sú dôležité. 

Aplikáciu Messenger používajú vo svete stovky miliónov ľudí, ktorí prostredníctvom nej dokážu komunikovať s každým, kto má Facebook alebo v nej zaregistruje svoje telefónne číslo. Táto populárna aplikácia má však aj v prípade používateľov Facebooku jedno veľké tajomstvo.

Obsahuje totiž vo svojich hlbších nastaveniach priečinok so správami, ktoré vám mohol zaslať napríklad niekto, kto nie je vo vašom zozname priateľov. Funguje totiž podobne ako filter spamu vo vašej mailovej schránke. A ako každý používateľ internetu vie, občas tam dokáže nájsť veľmi dôležité správy. O ich osude totiž rozhoduje stroj a nie človek.

Navyše ak takúto správu dostanete, od Facebooku, ktorý vás veľmi rád upozorňuje na každú „obzvlášť dôležitú vec“, ako napríklad, že vás niekto žiada poliať svoje pole alebo čokoľvek iné v ďalšej „super hre“, nedostanete o nej ani len notifikáciu. 

Tieto filtrované správy v mobile nájdete pomerne komplikovane. V základe je postup takýto. 

1. Otvorte si aplikáciu Messengeru

2. Choďte do nastavení (symbol ozubeného kolieska)

3. Kliknite na ľudí 

4. A následne na zložku žiadosti o kontakt (message requests) - Toto je prvá zložka, kde nájdete niektoré správy, no pokračujte ďalej.

5. Teraz kliknite na zobraziť odfiltrované žiadosti (see filtered requests). Malým modrým písmom pod správami. 

 6. Ale pozor. Pri našom teste sa v aplikácií Androidu nezobrazili ani zďaleka všetky správy. Skontrolujte si ich radšej na počítači. 

Všetky tieto správy navyše nájdete aj ak by ste ich hľadali cez počítač. Tu musíte postupovať takto:

1. Vojdete do správ na Facebooku

2. Vľavo hore nájdete sivým písmom zobrazenú malú ponuku „Viac“ alebo „More“.

3. Kliknete na ňu a teraz si môžete vybrať zložku všetkých filtrovaných správ

01 - Modified: 2024-04-05 11:00:00 - Feat.: - Title: Žena zverejnila na Facebooku negatívnu recenziu na paradajkový pretlak. Hrozí jej za to sedem rokov väzenia 02 - Modified: 2024-03-25 23:00:00 - Feat.: - Title: Apple prinesie funkciu, ktorú má Android od svojho uvedenia. Pomôže vám lepšie prispôsobiť váš iPhone 03 - Modified: 2024-03-21 23:00:00 - Feat.: - Title: Je moratórium len fiktívne? Sú miesta, kde nemá moc 04 - Modified: 2024-03-19 12:48:55 - Feat.: - Title: Meta ustupuje tlaku. Navrhla zníženie predplatného platených služieb v Európe 05 - Modified: 2024-03-06 10:04:34 - Feat.: - Title: Celosvetový výpadok Facebooku spôsobil chaos, paniku ale aj obrovské straty pre Metu. Meme stránky však mali raj
menuLevel = 2, menuRoute = style/digital, menuAlias = digital, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
10. apríl 2024 06:44