Effectix
StoryEditor

Vyštartujte za zážitkami do krajiny tisícich ostrovov

04.07.2022, 00:00

Dovolenka za dverami a vy stále váhate, kam sa vybrať? Pomôže vašu dilemu rozlúsknuť ponuka vycestovať do krajiny plnej luxusu, nádherných pláží, úžasných lagún a ešte krajších koralových útesov? Ak vravíte, že áno, vydajte sa do Maldív!

Čo ste možno o Maldivách nevedeli...

Základné informácie o tejto nádhernej juhoázijskej krajine je možné si naštudovať cez rôzne médiá a portály alebo vám ich ochotne povedia aj v cestovnej kancelárii. Maldivy však ponúkajú oveľa viac! Teplé vody Indického oceánu s konštantnou teplotou vo všetkých mesiacoch sú zárukou skvelých zážitkov kedykoľvek počas celého roka. Jedinečnosť tejto krajiny spočíva okrem príjemnej tropickej klímy najmä v jej geografickej polohe. Viac než

1 000 malých ostrovčekov roztrúsených po oceáne s úžasnými piesočnými plážami tak dáva návštevníkom nielen istý pocit súkromia, ale tiež dostatok luxusu a priestoru na oddych. Podmorský svet ponúka pohľady, ktoré ste možno doteraz videli len z obrazoviek prírodopisných kanálov.

Za zmienku však stojí fakt, že hoci je táto krajina neuveriteľne krásna, predsa tu prevláda silný islamský vplyv a ten so sebou prináša aj isté obmedzenia pre našinca. Týka sa najmä voľného predaja alkoholu, vyzývavého oblečenia či dokonca nudizmu, a teda nutnosti akceptovať tamojšie zvyky a tradície. To všetko sa týka pobytu na verejnosti, v hoteloch platia oveľa benevolentnejšie a komfortnejšie pravidlá. A na záver gastronómia Maldív, ktorá je zložená najmä z plodov mora, ovocia či zeleniny. Je však indická, to hovorí za všetko.

Dlhší let iste stojí za to!

Keďže na Maldivy neletí žiadna priama linka, dĺžka letu závisí najmä od miesta odletu. Letieť môžete z letiska vo Viedni, Budapešti a z Prahy. Časovo najvýhodnejší je však let z letiska vo Viedni s prestupom v Dubaji. Pri turistických cestách do 30 dní si víza za splnenia určitých podmienok vybavíte bezplatne po príchode do Maldív. Väčšina potravín a nápojov je na túto súostrovnú krajinu dovážaná, odzrkadľuje sa to teda aj na cenách, ktoré sú v porovnaní s európskymi destináciami o niečo vyššie. No hoci si siahnete o niečo hlbšie do peňaženky pri kúpe suvenírov, nič sa nevyrovná tomu zážitku stráviť niekoľko dní na malom ostrove s pár ďalšími hosťami a nechať sa rozmaznávať domácim personálom. Ten benefit súkromia majú na svedomí skutočne malé ostrovčeky, na ktorých je často postavený len jeden hotel s niekoľkými naozaj luxusnými vilami na pobreží.

Súčasné tempo zdražovania sa iste nevyhne ani oblasti turizmu a isté indície tu už aj sú. Možno práve teraz je tá pravá chvíľa nazrieť za obzory klasickej európskej dovolenky a skúsiť život v krajine, ktorá má s tou našou spoločného len veľmi málo. Ktovie, možno to bude láska na celý život...

menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 02:50