StoryEditor

Jediné múzeum, ktoré musíte určite navštíviť. Je plné zmrzliny

18.07.2016, 00:00
Autor:
mušmuš

Zdá sa, že sny sa skutočne plnia. Na svete bude o pár dní otvorené prvé Múzeum zmrzliny. Strechu nad mraziacimi boxami má už prichystanú v New Yorku a otvorené bude sezónne, čiže len počas letných mesiacov.

Sympatická inštitúcia slávnostne otvorí svoje brány 29. júla a zavrie ich na konci letných prázdnin. No už teraz je okolo nej rozruch porovnateľný s veľkou filmovou premiérou plnou hollywoodskych hviezd.

V Múzeu zmrzliny sa totiž už teraz možno zapojiť do rôznych pred-otváracích aktivít na internet i mimo neho. Patrí medzi ne napríklad anketa o najobľúbenejšiu zmrzlinovú príchuť, súťaž o najnetradičnejšie využitie zmrzliny okrem jedenia alebo tipovanie množstva ľadovej pochúťky, ktoré sa v múzeu v zabehanej prevádzke skonzumuje za jeden deň. Zmrzlinový projekt je už teraz interaktívny v tom najvernejšom slova zmysle.  

Priatelia zmrzliny
Tínedžersky hravý koncept múzea je najzaujímavejším aspektom celého lahodného dobrodružstva. Inštitúciu vymyslel a založil samozvaný „kolektív dizajnérov, umelcov a priateľov posadnutých zmrzlinou". Rovnaký dôraz ako na samotnú delikatesu je preto v múzeu kladený aj na jej estetické stvárnenie a zábavné využitie.  

Čo teda môže dobre naladený labužník a primerane vyhladovaný hosť v jednej osobe očakávať od návštevy milej a chutnej výchovno-vzdelávacej návštevy? Napríklad bazén posypaný dúhou, čokoládovú izbu, sorbetové nebo alebo zmrzlinovú galériu. 

Museum of Ice Cream

Dva v jednom
Múzeum zmrzliny bude verejnosti prístupné každý deň okrem utorka, kedy majú jeho voľnomyšlienkárski prevádzkari deň vyhradený na dopĺňanie zásob. Cena jedného lístka je stanovaná na 18 amerických dolárov. Za zvýhodnenú cenu bude možné kúpiť aj lístky pre dvojice, starých rodičov s vnúčatami či skupiny detských návštevníkov.

Cena okrem samotného vstupu zahŕňa aj lákavý bonus: statočnú porciu zmrzliny.Tej najkvalitnejšej. Múzeu ju budú dodávať dve prestížne newyorské zmrzlinárne Black Tap a Odd Fellows Ice Cream Company.  Ak teda plánujete v lete povinne navštíviť len jedno múzeum, to zmrzlinové môžete smelo posunúť do finálneho výberu.

01 - Modified: 2024-04-18 21:52:07 - Feat.: - Title: USA v Bezpečnostnej rade vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN 02 - Modified: 2024-04-18 21:46:07 - Feat.: - Title: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre Spojené štáty, uviedol Trump. Cez víkend má prebehnúť dôležité hlasovanie 03 - Modified: 2024-04-18 21:07:30 - Feat.: - Title: Peter Pavel vyzval Spojené štáty, aby schválili balík pomoci Ukrajine. Republikáni ju blokujú 04 - Modified: 2024-04-18 20:30:35 - Feat.: - Title: Americké akcie uzavreli zmiešane, investori vyhodnocujú výsledky hospodárenia 05 - Modified: 2024-04-18 18:12:07 - Feat.: - Title: USA nepodporí palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Podľa Izraela nespĺňajú kritériá
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 02:28