StoryEditor

Sen pre lovcov zážitkov: Luxus uprostred malebnej slovenskej prírody

22.11.2019, 23:00
Autor:
grigri
Najväčšou výhodou tohto konceptu je, že prevádzka hotela je v plnom nasadení celoročne. "Nebojíme sa dažďa ani zimy, lebo sme na to vybavení," hovorí správca.

Glamping, alebo glamorous camping, v preklade znamená luxusné kempovanie. Na rozdiel od toho tradičného v sebe spája komfort hotela s dobrodružstvom bývania v autentickej prírode. Od októbra si ho môžete užiť aj pri Banskej Štiavnici.

V galérii nahliadnite do unikátneho konceptu, ktorý máme možnosť vidieť a užiť si aj u nás, na Slovensku:

​Forrest Glamp, ktorý vznikol v bývalom areáli školy v prírode, začína ponúkať svoje služby mimo hlavnej turistickej sezóny. „Našou najväčšou výhodou je, že sme v plnom nasadení celoročne. Nebojíme sa dažďa ani zimy, lebo sme na to vybavení. Chatky vo Forreste sú zateplené, v zimnom období vykurované a v lete chladené,“ hovorí Michal Motovský, správca glampingu.

Areál poskytuje ubytovanie v 10 atypických chatkách s kapacitou 2 – 6 ľudí. Každá ubytovacia jednotka je vybavená vlastnou kúpeľňou, spálňou a terasou so sedením.

K vyššej výbave patrí kuchyňa, ktorá je v niektorých dvojmiestnych chatkách aj v dvojposchodovej rodinnej chatke pre šesť ľudí, stojacej nad zemou na drevených koloch. V lete pribudne možnosť využitia víriviek.

„Filozofiou projektu Forrest je ponúknuť v dnešnej rýchlej dobe ubytovanie vo forme zážitku s dokonalým relaxom od každodenných povinností. Je dokázané, že človek najlepšie vypne hlavu v prírode, na vychádzke v lese, ale možnosti sú neobmedzené. Od rannej jogy pri jazere, výletov po okolí, rekreačných športov až po večernú opekačku vo veľkom spoločenskom šapitó,“ hovorí Lucia Motovská, ktorá sa v glampingu bude starať o hostí.

Areál nemá ambíciu odtrhnúť ľudí od života úplne, preto je v celom glampingu WiFi pokrytie.

01 - Modified: 2024-04-19 10:00:01 - Feat.: - Title: Top dovolenka za minimum peňazí? Toto letovisko označujú za európske Maldivy, zatiaľ ho pozná len málo ľudí 02 - Modified: 2024-04-19 07:00:00 - Feat.: - Title: Nechoďte sem, odkazuje turistom talianske mestečko. Bojí sa náporu turistov, môže za to nový seriál od Netflixu 03 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Príďte zažiť, ako sa bude bývať vo Vydrici! 04 - Modified: 2024-04-17 13:30:00 - Feat.: - Title: Bývanie v paneláku si vyžaduje vyššiu toleranciu voči susedom. Koho môžete požiadať o pomoc? 05 - Modified: 2024-04-19 12:51:38 - Feat.: - Title: Česi cez krízu závideli Slovákom lacné hypotéky, no situácia sa otočila. Odborník zdvíha varovný prst
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 17:51