Egypt Turistov je menej, no teploty stále zostávajú tropické. Egypt pre nás zostáva najbližšou exotikou. Dovolenka na brehu Červeného mora zostáva pre Slovákov stále lacnou alternatívou. Pritom, ak si dobre vyberiete (odporúčame minimálne 4-hviezdičkové hotely), nebudete sklamaní. Atrakciou číslo 1 zostáva potápanie a šnorchlovanie v nádherných koralových útesoch.Flickr.com
StoryEditor

Britská cestovka evakuuje z hotela v Hurgade 300 klientov, dôvodom je záhadná smrť páru

24.08.2018, 11:40
Autor:
ČTKČTK
Hostia rôznych národností dostali možnosť ubytovať sa v inom hoteli alebo sa vrátiť domov.

Britská cestovná kancelária Thomas Cook dnes oznámila, že sa z preventívnych dôvodov rozhodla v egyptskom letovisku Hurgada evakuovať všetkých svojich 301 klientov z hotela Steigenberger Aqua Magic. Niekoľko hostí totiž začalo mať zdravotné problémy a tento týždeň v hoteli z neznámych príčin zomrel britský pár. Informovala o tom agentúra Reuters.

O nedávnom útoku žraloka v Egypte sme sa v HNtelevízii rozprávali s potápačom Ivanom Zámečníkom:

​Šesťdesiatdeväťročný John Cooper a jeho o šesť rokov mladšia manželka Susan boli nájdení mŕtvi v utorok.

Podľa denníka Daily Mail sa najprv hovorilo o tom, že muž zomrel v dôsledku infarktu a jeho žena kvôli žiaľu zo straty manžela. Podľa neskorších oznámenia sa však dvojica mohla otráviť oxidom uhoľnatým. S párom bola na dovolenke aj ich dcéra Kelly (40), ktorá údajne tiež mala zdravotné problémy, ale prežila, pretože sa išla prejsť. Rodičov po návrate z prechádzky našla mŕtvych. Príčinu úmrtia má však preukázať až pitva.

Kancelária Thomas Cook bez bližších podrobností uviedla, že dostala informácie o tom, že niekoľko hostí v hoteli čelilo zdravotným problémom. Bližšie podrobnosti neoznámila. Na internete viacero niekdajších hostí napísalo, že v dôsledku zlých hygienických podmienok mali zažívacie ťažkosti a niektorí boli dokonca hospitalizovaní.

Hostia rôznych národností, medzi ktorými sú okrem Britov podľa denníka The Independent tiež Nemci, dostali možnosť ubytovať sa v inom hoteli alebo sa vrátiť domov.

Cestovka Thomas Cook naposledy hodnotila hotel v júli, kedy získal 96 percent.

01 - Modified: 2024-04-26 19:14:06 - Feat.: - Title: Britská vláda si predvolala ruského ambasádora za prípravu podpaľačského útoku 02 - Modified: 2024-04-26 19:08:20 - Feat.: - Title: Karol III. začne po niekoľkých týždňoch zotavovania opäť plniť verejné povinnosti 03 - Modified: 2024-04-25 18:50:09 - Feat.: - Title: Izrael a Egypt v piatok obnovia sprostredkované rokovania o prímerí v Gaze, rozhovory viaznu 04 - Modified: 2024-04-25 17:29:41 - Feat.: - Title: Do Egypta od októbra utieklo z Pásma Gazy asi 100-tisíc Palestínčanov. Väčší počet Káhira odmietla 05 - Modified: 2024-04-24 12:48:19 - Feat.: - Title: Nemecko a Veľká Británia plánujú spoločne vyvinúť diaľkovo ovládanú húfnicu
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 00:32