StoryEditor

Mužská záležitosť: pleť zjemnia štetiny z jazveca aj prírodné oleje

14.01.2015, 23:00
Pozrite si trendy v pánskej starostlivosti o pleť. Nekončí to len holením a krémom.

V našich končinách síce páni starostlivosti o pleť veľa nedajú, no na trhu sa objavuje čoraz viac výrobkov určených iba pre nich. A zďaleka to nie je len sprchový gél a voda po holení. Kozmetika pre mužov vie čím ďalej tým viac: efektívne čistiť, hydratovať a uľaviť podráždenej pleti.

Stále platí, že najväčší úspech u pánov majú prípravky, ktoré zaručujú viditeľný výsledok, sú rýchle a najlepšie viacúčelové. Mydlo a umývací gél na tvár v jednom, šampón, ktorý má aj vlastnosti kondicionéru, balzam po holení, ktorý pôsobí aj ako hydratačný krém? To všetko znie lepšie ako hromada fľaštičiek v kúpeľni.

 Trendy v starostlivosti sú však čím ďalej sofistikovanejšie. Pozreli sme sa na niektoré z tých aktuálnych.

1. Extra hydratácia
Hrubú a vysušenú pleť nemá rád nikto, na druhej strane máloktorý muž je nadšený z predstavy, že sa po sprchovaní bude ešte natierať telovým mliekom alebo si bude každý deň hydratovať tvár špeciálnym krémom. Výrobcovia na to myslia, a prichádzajú s novými a novými technológiami, ktoré pokožke dodajú vlahu bez toho, aby bol potrebný ďalší krok v starostlivosti.
V praxi to znamená, že na trhu sú potrebné sprchové gély a tekuté mydlá na ruky, ktoré nevysušujú a naopak uzatvárajú vodu v pokožke. To je vlastnosť, ktorú oceníme aj my. Špecialitou pre mužov sú potom balzamy po holení, ktoré zároveň slúžia ako hydratačný krém.

2. Olej miesto krému aj tužidlá
Prípravky založené na prírodných olejoch sú v dámskej kozmetike už známe a pomaly si začínajú získavať aj mužov. Dostanete ich na styling a výživu vlasov aj fúzov, na hydratáciu pleti, pre pokročilých dokonca na jej čistenie alebo prípravu pred holením. Často bývajú multifunkčné a ich veľkou výhodou je tiež to, že sa vstrebávajú oveľa rýchlejšie ako bežné krémy a balzamy.

 

3. Návrat ku klasike
Páni, ktorí sa v kozmetike vyznajú, už tušia, že v móde je návrat ku koreňom. Sprchové gély tak často nahrádzajé staré dobré pevná mydlá, avšak s vylepšeným zložením, ktoré nevysušuje, zato vyživuje. Najväčší hit v holení? Mydlo vo vaničke, z ktorej sa naberá štetkou z prírodných štetín, najlepšie jazvečích či diviačích, a klasická žiletka.
Tá má oproti moderným strojčekom na holenie s výmennou hlavicou určité výhody, zvlášť pre mužov s citlivou pleťou. „Na rozdiel od nich pri holení neodstráni takú veľkú vrstvu kože, takže pleť toľko nedráždi a fúzy menej zarastajú," vysvetlil dermatológ Peter D. Hino magazínu Esquire.

4. Prírodné ingrediencie
V dobe, ktorú neiktorí vedci prekrstili na „dobu jedovú", cíti mnoho z nás potrebu chrániť svoje telo pred zbytočnou chémiou. Podobne ako si začíname vážiť kvalitné potraviny bez pridaných škodlivých „éčok", zvyšuje sa aj dopyt po kozmetike z prírodných surovín. A na chuť jej prichádzajú aj muži. Ponuka prípravkov určených špeciálne pre nich čím ďalej tým väčšia.


Zdroj: iDnes.cz

01 - Modified: 2007-02-15 08:01:00 - Feat.: 0 - Title: Sparta potvrdila Ančicov príchod, premiéra možno v sobotu
01 - Modified: 2024-04-20 07:00:00 - Feat.: - Title: Menej je niekedy viac: Vďaka skinimalizmu bude vaša pleť prirodzenejšia a autentickejšia 02 - Modified: 2024-04-18 09:00:00 - Feat.: - Title: Instagramový trend Cash Catch dorazil aj k nám. Kde na Slovensku môžeš nájsť ukryté peniaze? 03 - Modified: 2024-04-20 09:00:00 - Feat.: - Title: Piesne sa v posledných rokoch zásadne zmenili. Majú jednoduchšie texty, sú negatívnejšie a sebeckejšie, zistila štúdia 04 - Modified: 2024-04-14 17:00:00 - Feat.: - Title: Život s hendikepovaným dieťaťom nie je vždy jednoduchý: Tieto známe osobnosti to však zvládajú bravúrne 05 - Modified: 2024-04-15 09:00:00 - Feat.: - Title: Zlé správanie sa k čašníkom či ženy bez koníčkov. Muži sa podelili, čo im na opačnom pohlaví najviac prekáža
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 07:07