StoryEditor

Ruina, ktorá bola v dezolátnom stave, sa premenila na domov a zdroj príjmov

27.06.2018, 11:00
Kvapilovci sa nasťahovali do ruiny. Vytvorili dielo, ktoré uchvátilo turistov.

Karin a Václav Kvapilovci kúpili veľkú, asi 250 rokov starú chalupu v Starej Červenej Vode v Rychlebských horách v Česku v dezolátnom stave. Mali v úmysle sa v nej zabývať a za pochodu ju opraviť, píše iDnes.cz.

V galérii si pozrite, čo všetko dokáže nadšenie dvoch mladých ľudí:

​Vďaka tvrdej práci, veľkému úsiliu a dobrým nápadom boli nakoniec odmenení rozkvitajúcim rodinným podnikom. Kvapilovci sa do nehnuteľnosti nasťahovali a vrhli sa do prestavby svojpomocne, a tiež za pomoci remeselníkov.

Chalupu opravili citlivo, interiér rešpektuje pôvodné členenie priestoru, hlinená fasáda je spravená tradičnou technológiou. Potom sa manželia pustili do priľahlej stodoly, vyčistili zarastenú lúku a začali chovať kozy.

Pomaly a isto

Po dvoch rokoch sa rozhodli v objekte ponúkať ubytovanie v súkromí, čo sa stretlo s veľkým záujmom návštevníkov Rychlebských hôr. Postupne rozširovali služby a ubytovaciu kapacitu, neskôr k svojim aktivitám pridali výrobu a predaj drevených hračiek.

Počas rekonštrukcie objektu a rozvíjania domáceho podnikania sa im narodili štyri deti. Rastúci záujem turistov nakoniec spôsobil, že sa v roku 2014 rodina odsťahovala do iného domu v blízkosti a pôvodný objekt ponechala výhradne pre ubytovanie hostí ako penzión.

Vidiecka atmosféra

Penzión a kozia farma ponúkajú ubytovanie s vysokým komfortom, každý apartmán má vlastnú kúpeľňu, kuchynku, podlahové kúrenie a krb. Hostia majú k dispozícii domáce raňajky, čapované pivo a dobre zásobenú vinotéku, spoločenskú miestnosť s hudobnými nástrojmi a diaprojektor, vonkajšie posedenie s grilom, ohnisko, jednoduché ihrisko pre deti, potok ako prírodné kúpalisko a zázemie pre cykloturistiku.

Dom sa nachádza v bezprostrednej blízkosti unikátnych Rychlebských chodníkov, trailov pre horské bicykle. Záujemcovia tiež môžu nakŕmiť drobné domáce zvieratká, podojiť kozu a dokonca si vyrobiť syr.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Príďte zažiť, ako sa bude bývať vo Vydrici! 02 - Modified: 2024-04-17 13:30:00 - Feat.: - Title: Bývanie v paneláku si vyžaduje vyššiu toleranciu voči susedom. Koho môžete požiadať o pomoc? 03 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Ako sa vyvíja realitný trh u susedov? Česi majú lacnejšie hypotéky skôr ako my, odborník zdvíha varovný prst 04 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov 05 - Modified: 2024-04-15 14:00:00 - Feat.: - Title: Keď sa stavba "zvrhne", a tým do seba všetko zapadne: Táto premena chalupy na domov vás doslova nadchne
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 05:02