StoryEditor

Slafkovský sa blysol tromi bodmi a vyrovnal klubový rekord. Z tribúny mu fandil aj otec

14.02.2024, 07:27
Autor:
TASRTASR

Slovenský hokejista odohral 20:51 min, mal tri strely a plusový bod, vyhlásili ho za druhú hviezdu. Montreal v dueli dominoval, súpera prestrieľal 38:13.

Juraj Slafkovský má za sebou prvý trojbodový zápas v zámorskej NHL. Slovenský hokejový útočník prispel gólom a dvoma asistenciami k hladkému triumfu Montrealu nad Anaheimom 5:0. Svoj prvý gól v sezóne si pripísal obranca Erik Černák, pomohol ním k víťazstvu Tampy Bay na ľade Bostonu 3:2 po nájazdoch. Tomáš Tatar rozhodol v nájazdoch o výhre Seattlu v aréne NY Islanders 2:1. Bodoval aj Martin Fehérváry, mal asistenciu, no jeho Washington podľahol doma Coloradu 3:6.

Slafkovský najskôr v druhej tretine dvakrát prihral Nickovi Suzukimu na gól a svoj parádny večer korunoval v 48. minúte presným zásahom v presilovke na 4:0. Všetko to priamo z tribúny sledoval aj jeho otec.

"Je skvelé, že je tu a mohol to vidieť na vlastné oči. Už sa neviem dočkať, keď sa stretneme a porozprávame sa," povedal pre zámorské médiá bezprostredne po zápase 19-ročný Slafkovský, ktorý bodoval v šiestom stretnutí za sebou a na konte má celkovo 27 bodov (11+16) v 53 zápasoch. Je iba druhý tínedžer v histórii Canadiens, ktorému sa podarila takáto bodová šnúra - napodobnil Douga Wickenheisera (séria 6 zápasov s aspoň bodom v ročníku 1980/81).

Druhá hviezda zápasu

Za dve gólové asistencie sa mu po dueli poďakoval aj Suzuki. "Krásne prihrávky, už som s tým potom nemal veľa práce," uviedol Kanaďan, ktorý v tretej perióde slovenskému spoluhráčovi pripravil gólový moment. Superlatívmi na adresu Slafkovského nešetril ani ich kolega z prvého útoku Cole Caufield: "Je hrozbou kdekoľvek na ľade. Posúva puk, chráni si ho, korčuľuje. Je radosť sa na to pozerať."

Slafkovský odohral 20:51 min, mal tri strely a plusový bod, vyhlásili ho za druhú hviezdu. Montreal v dueli dominoval, súpera prestrieľal 38:13. Prvé čisté konto v NHL zaznamenal brankár domácich Cayden Primeau.

Černák poslal Tampu na ľade Bostonu do náskoku už vo 4. minúte a otvoril si strelecký účet v sezóne. Slovenský zadák si nakorčuľoval do útočnej tretiny a strelou zápästím z vrcholu pravého kruhu na vhadzovanie prestrelil Linusa Ullmarka. Puk skončil len tesne za bránkovou čiarou.

image

Pellegrini bráni Slovákov v KHL: Je hanebné tvrdiť, že podporujú Putina. Stráca zábrany, reaguje Korčok

Bol to jeho 19. gól v NHL v kariére, po 43 zápasoch v tejto sezóne má bilanciu 1+6. V dueli mal až osem hitov a odohral 21:19 min, raz bol vylúčený. Kapitán "medveďov" Brad Marchand odohral svoj 1000. duel v profilige a asistoval pri oboch góloch domácich. Jediný úspešný strelec v nájazdoch bol Brayden Point a rozhodol tak o triumfe Tampy 3:2.

Artturi Lehkonen sa dvoma gólmi a dvoma asistenciami podieľal na triumfe Colorada vo Washingtone 6:3. Kapitán domácich Alexander Ovečkin skóroval v šiestom stretnutí za sebou, no na body to nestačilo. Fehérváry si asistenciu pripísal v 10. minúte, keď jeho vyrazenú strelu poslal do siete Beck Malenstyn na 1:2. Pre slovenského obrancu to bola desiata asistencia v sezóne, spolu má 12 bodov v 46 stretnutiach. Na ľade strávil 22:45 min, mal tri hity a tri strely.

Spanikáril som, priznal Tatar

Tatar bol jediný úspešný exekútor v nájazdoch a jeho zásluhou si tak hráči Seattlu odniesli extra bod z ľadu New Yorku Islanders (2:1 pp a sn). "Aby som bol úprimný, trochu som spanikáril," povedal Tatar o svojom rozhodujúcom nájazde. "Mal som v hlave ako zakončím, ale nevidel som tam miesto, tak som to musel na poslednú chvíľu zmeniť. Som rád, že to vyšlo."

Slovenský útočník odohral 11:45 min s jednou strelou na bránku. Philipp Grubauer v rozstrele zneškodnil všetky tri pokusy domácich, spolu mal v zápase 26 úspešných zákrokov.

image

Slafkovský opäť bodoval, Montreal však nezvládol oslabenia

Hráči New Jersey so slovenským obrancom Šimonom Nemcom uspeli na ľade Nashvillu 4:2. Hostia rozhodli tromi gólmi v záverečnej tretine, dva z nich zaznamenal Nico Hischier. Nemec odohral za "diablov" 18:33 min, mal dva plusové body a dve strely. Brankár hostí Nico Daws predviedol 30 úspešných zákrokov.

Connor McDavid zažiaril šiestimi asistenciami (osobné maximum) v drese Edmontonu, ktorý doma zdolal Detroit 8:4. Oilers vyhrali ôsmy domáci duel v sérii, Ryan Nugent-Hopkins k tomu prispel dvoma gólmi i asistenciou. Bobby McMann si pripísal svoj prvý hetrik v NHL a Toronto najmä vďaka nemu zdolalo St. Louis 4:1. Trojgólový večer predviedol aj Brady Tkachuk, Ottawa zdolala Columbus 6:3 a natiahla šnúru víťazstiev na číslo štyri.

01 - Modified: 2024-04-29 12:38:42 - Feat.: - Title: Odborník hodnotí možnú repre posilu Fehérváryho: Má dobrý odhad aj kvalitné vyvážanie puku. Skrátka kvalita 02 - Modified: 2024-04-29 04:54:10 - Feat.: - Title: Fehérváry je voľný na MS. Slovenský hokejista skóroval, no Washington prehral aj štvrtý duel s Rangers 03 - Modified: 2024-04-28 05:40:57 - Feat.: - Title: Tampa s Černákom a NY Islanders odvrátili prvú hrozbu vyradenia, Boston vedie 04 - Modified: 2024-04-26 08:26:39 - Feat.: - Title: Černák si pripísal asistenciu, no Tampa je na pokraji vyradenia 05 - Modified: 2024-04-26 09:39:49 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
29. apríl 2024 16:06