Obranca Washingtonu Capitals Martin Fehérváry oslavuje svoj druhý gól v tejto sezóne NHL. FOTO: USA TODAY/Charles Leclaire
StoryEditor

Fehérváry strelil druhý gól v sezóne, bodoval aj Slafkovský

03.01.2024, 06:54
Autor:
TASRTASR

Martin Fehérváry zaznamenal jednu strelu, dvojminútový trest a šesť hitov. Po stretnutí ho vyhlásili za druhú hviezdu zápasu.

Slovenský hokejista Martin Fehérváry strelil druhý gól v tejto sezóne zámorskej NHL. Obranca pomohol presným zásahom k triumfu Washingtonu na ľade Pittsburghu 4:3. Juraj Slafkovský zaznamenal jednu asistenciu a jeho Montreal zvíťazil na ľade Dallasu rovnako 4:3.

Calgary v zostave s Adamom Ružičkom a Martinom Pospíšilom zdolalo Minnesotu 3:1. Edmonton uspel proti Philadelphii 5:2 a Connor McDavid sa podieľal na všetkých piatich zásahoch svojho tímu. Kapitán Oilers mal bilanciu 1+4 a zároveň prekonal hranicu 900 bodov v základnej časti.

VIDEO: Martin Fehérváry strieľa svoj druhý gól v tejto sezóne NHL 

Druhá hviezda zápasu 

Fehérváry vynechal pre zranenie hornej časti len jeden zápas, no proti Pittsburghu už bol k dispozícii trénerovi Spencerovi Carberymu. Dvadsaťštyriročný obranca sa presadil v 14. minúte, keď získal puk za bránkou Penguins, presunul sa na modrú čiaru a prekonal Tristana Jarryho.

Kanadského brankára po tomto góle vystriedal Alex Nedeljkovic. Slovenský bek nastúpil v prvej obrannej dvojici Capitals s Johnom Carlsonom, strávil na ľade 22:35 minúty a bol druhý najvyťažovanejší hráč tímu. Zaznamenal jednu strelu, dvojminútový trest a šesť hitov. Po stretnutí ho vyhlásili za druhú hviezdu zápasu.

Prvou bol Alexander Ovečkin, ktorý strelil víťazný gól a bol už jeho 830. v profilige. Washington vyhral po štyroch dueloch. Na strane domácich Sidney Crosby zaznamenal gól a asistenciu a na na konte má už 1540 bodov. V historickej tabuľke produktivity sa dostal na 12. miesto.

Jubilejná asistencia 

Montreal uspel na ľade Dallasu 4:3 a prispel k tomu aj Slafkovský. Slovenský útočník v 5. minúte získal puk v útočnom pásme, prihral kapitánovi Nickovi Suzukimu, ktorý z prvej prestrelil Scotta Wedgewooda. Kapitán hostí pridal aj asistenciu. Canadiens viedli v stretnutí už o tri góly (4:1), ale v závere bránili tesný náskok, keď za domácich znížili Wyatt Johnston a Jason Robertson.

Slafkovský si pripísal jubilejnú desiatu asistenciu v sezóne a celkovo 14. bod (4+10). Nastúpil opäť v prvom útoku, odohral 19:14 minúty a zaznamenal jednu strelu, plusový bod a dva hity. Habs triumfovali po troch prehrách v rade.

Calgary rozhodlo o triumfe nad Minnesotou dvoma gólmi už v prvej tretine. Presadili sa Andrew Mangiapane a Jonathan Huberdeau. Wild znížil v druhej časti vďaka Patrickovi Maroonovi, ale triumf Flames poistil minútu pred koncom duelu Blake Cloman strelou do prázdnej bránky. Slováci v tíme domácich nebodovali, Pospíšil odohral 8:59 minúty a dosiahol tri hity, Ružička zakončil zápas s minutážou 8:12.

McDavid dosiahol míľnik 

Hviezdou nočného programu bol McDavid. Kapitán Oilers získal päť bodov a prekonal míľnik 900 bodov v základnej časti profiligy. Potreboval na to len 602 zápasov. Skôr to dokázali len štyria hráči medzi ktorými je aj legendárny slovenský útočník Peter Šťastný. Edmonton triumfoval v šiestom stretnutí v rade. Troma bodmi sa podieľali aj Zach Hyman (1+2) a Ryan Nugent-Hopkins (2+1).

Físnky brankár Juuse Saros si pripísal 21 zákrokov a dosiahol druhé čisté konto v sezóne, keď pomohol Nashvillu k víťazstvu nad Chicagom 3:0. Gustav Nyquist a Ryan O‘Reilly zaznamenali zhodne gól a asistenciu. Presadil sa aj Luke Evangelista.

Colorado zdolal New York Islanders 5:4 po predĺžení. Víťazný presný zásah dosiahol už po 32 sekundách extra času Nathan MacKinnon. Dvadsaťosemročný kanadský útočník pridal aj dve asistencie a je prvým hráčom za uplynulých 35 rokov, ktorý bodoval v prvých 20 domácich dueloch svojho tímu od začiatku sezóny. Troma asistenciami sa blysol aj obranca Cale Makar. Valerij Ničuškin zaznamenal dva presné zásahy.

01 - Modified: 2024-05-02 11:26:04 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Dobré správy. Fehérváry posilní Slovensko, k tímu sa pripojí v pondelok 02 - Modified: 2024-04-30 05:07:01 - Feat.: - Title: Erik Černák vypadol z play-off, môže posilniť slovenskú reprezentáciu na MS 03 - Modified: 2024-04-29 12:38:42 - Feat.: - Title: Odborník hodnotí možnú repre posilu Fehérváryho: Má dobrý odhad aj kvalitné vyvážanie puku. Skrátka kvalita 04 - Modified: 2024-04-29 04:54:10 - Feat.: - Title: Fehérváry je voľný na MS. Slovenský hokejista skóroval, no Washington prehral aj štvrtý duel s Rangers 05 - Modified: 2024-04-28 05:40:57 - Feat.: - Title: Tampa s Černákom a NY Islanders odvrátili prvú hrozbu vyradenia, Boston vedie
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
02. máj 2024 16:09