Petra Vlhová sa teší z tretieho miesta v obrovskom slalome Svetového pohára v rakúskom Söldene. FOTO: TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Vlhová v prvej súťaži Svetového pohára získala tretie miesto, na víťazku stratila 14 stotín sekundy

28.10.2023, 14:16
Autor:
TASRTASR

V sobotnom obrovskom slalome v rakúskom Söldene potvrdila pozíciu z prvej jazdy.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová skončila v prvej súťaži novej sezóny zjazdárskeho Svetového pohára na treťom mieste. V sobotnom obrovskom slalome v rakúskom Söldene potvrdila pozíciu z prvého kola. Na víťazku Švajčiarku Laru Gutovú-Behramiovú stratila 14 stotín sekundy. Tesne druhá bola Talianka Federica Brignoneová (+0,02).

Slovenka vyrovnala svoje maximum na rakúskom ľadovci Rettenbach z rokov 2020 a 2021, pripísal si 67. pódium vo SP. Gutová-Behramiová sa pustila v druhom kole razantne, zvládala prechod z oblúku do oblúku a v cieli mala dominantný náskok viac ako sekundu na dovtedajšiu líderku Martu Bassinovú. Tretie víťazstvo v Söldene si tesne udržala pred Brignoneovou, ktorá v konečnom súčte stratila iba dve stotiny sekundy.

Vlhová sa v prvom kole postavila na štart ako piata a od úvodu držala správnu líniu. Na prvom medzičase mala totožný čas so Švédkou Sarou Hectorovou. Najlepšie jej vyšla strmina, v ktorej uplatnila svoju agresivitu a vytvorila si náskok troch desatín. Dvadsaťosemročnej Slovenke sa však nepodarilo udržať tempo na rovine, čo môže byť spôsobené kondíciou po chorobe. V prvom kole zvíťazila Brignoneová. Talianka mala pred druhou Hectorovou polsekundový náskok. Američanka Mikaela Shiffrinová bola piata (0,75 s).

Slovenská zjazdárka sa do druhej jazdy pustila odvážne. V hornej časti zaostávala za vedúcou Švajčiarkou, keď robila iba drobné chybičky. Druhú polovicu už mala lepšiu a v cieli mala na Gutovú-Behramiovú stratu 14 stotín sekundy.

Druhá Slovenka na štarte Rebeka Jančová nepostúpila do 2. kola. Do cieľa prišla s mankom 9,09 sekundy na víťazku a pôvodne obsadila 51. miesto, no po diskvalifikácii Nórky Ragnhild Mowinckelovej zo 6. priečky pre použitie nepovoleného vosku sa posunula o priečku vyššie.

"Začala som celkom fajn a chytila som rytmus. Postupne to však bolo náročnejšie, neudržala som sa v dobrej línii na strmine a to už bol koniec. Bol to môj prvý Sölden a pre mňa veľká skúsenosť. Viem, že trať je náročná, chcela som ísť najlepšie, ako viem. Chyby sa robia, dúfam, že nabudúce budem pripravená lepšie. Mesiac mám na doladenie kondičnej prípravy a v decembri mi začína Európsky pohár. Diváci ma pravdepodobne najbližšie uvidia v Jasnej," povedala v cieľových priestoroch do kamier RTVS Jančová.

01 - Modified: 2024-04-24 08:38:44 - Feat.: - Title: Legendárny rakúsky lyžiar sa vracia. Pretekať bude za inú krajinu 02 - Modified: 2024-02-05 15:12:46 - Feat.: - Title: Vlhová absolvovala vo Švajčiarsku operáciu kolena. Cíti sa dobre, odkazuje tréner Pini 03 - Modified: 2024-02-05 21:45:30 - Feat.: - Title: Novou kráľovnou slovenského športu je Barteková. Skončila sa Vlhovej štvorročná nadvláda 04 - Modified: 2024-02-04 20:27:50 - Feat.: - Title: Vlhová odletela do Švajčiarska na plánovanú operáciu pravého kolena 05 - Modified: 2024-01-26 14:51:54 - Feat.: - Title: Po Vlhovej padla aj Shiffrinová, museli ju previezť do nemocnice. Prvé vyšetrenia priniesli pozitívne správy
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
28. apríl 2024 15:00