Tréner hokejovej dvadsiatky Ivan Feneš. FOTO: TASR/Ján Krošlák
StoryEditor

Tréner hokejovej dvadsiatky Feneš pred štvrťfinále: Kanada je najsilnejší možný súper

01.01.2023, 18:51
Autor:
TASRTASR

Zápas Kanada – Slovensko je naplánovaný na záver štvrťfinálového programu.

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov siahala na víťazstvo v základnej B-skupine majstrovstiev sveta juniorov v Kanade. V tretej tretine záverečného súboja so Švajčiarmi viedla 3:1, ale neudržala dvojgólový náskok a napokon prehrala 3:4 po samostatných nájazdoch.

V noci na utorok o 0.30 SEČ tak nastúpi vo štvrťfinále v Halifaxe proti domácej Kanade. "Kanada je najsilnejší možný protivník, ktorého sme mohli dostať. Za tretiu tretinu so Švajčiarmi sme si to však asi zaslúžili. Mali sme situáciu vo vlastných rukách a naše ego nás zdolalo,“ zhodnotil hlavný tréner Ivan Feneš pre portál hockeyslovakia.sk

Zápas Kanada – Slovensko je naplánovaný na záver štvrťfinálového programu. "Čaká nás hokejové peklo, na ľade aj na tribúnach. Treba sa na to pripraviť. Môžeme mať rešpekt, ale nesmieme nastúpiť so strachom. Ak v hlavách neuveríme tomu, že môžeme uspieť, potom sa to neudeje ani v zápase. Určite nám však nebude stačiť hrať obyčajný hokej,“ zdôraznil kouč.

Slovenská výprava by v prípade víťazstva nad Švajčiarskom zotrvala v monctonskom Avenir Center. Namiesto toho musela stráviť novoročné dopoludnie v autobuse na ceste do Halifaxu. Z dôvodu presunu mladí Slováci v nedeľu nebudú trénovať. Pred duelom s Kanadou absolvujú iba pondelňajšie rozkorčuľovanie.

Slovenský tím má čerstvú skúsenosť s kanadskými rovesníkmi, proti ktorým nastúpil v rámci prípravy pred šampionátom. V Monctone prehral s favoritom na zisk zlatých medailí 1:6.

„Dôležité bude postrážiť si najväčšie hviezdy súpera a dbať na dobrú defenzívu. Ak budeme držať čo najdlhšie bezgólový stav, Kanaďania budú frustrovaní a potom môžeme udrieť z protiútokov. Myslím si, že určite máme šancu zvíťaziť,“ tvrdí útočník Filip Mešár, ktorý si dobre uvedomuje kvalitu protivníka na čele s Connorom Bedardom.

„Kanaďania majú každý rok kvalitný tím plný talentovaných hráčov. Prezentujú sa rýchlym kombinačným hokejom, ktorý je ich najväčšou zbraňou. Zároveň hrajú šampionát v domácom prostredí a bude ich hnať dopredu zaplnená aréna. Nesmie nás to však zastaviť. Potrebujeme hrať naďalej tímovo ako dobrá partia,“ dodal prvokolový draftový výber Montrealu Canadiens.

01 - Modified: 2024-03-08 13:47:14 - Feat.: - Title: Trend sa pomaly otáča, v NHL pribudol ďalší Slovák. Budúcnosť môže byť svetlá, hovorí kouč juniorov 02 - Modified: 2024-01-01 14:41:16 - Feat.: - Title: Za päť rokov nula bodov a hrozivé skóre. Silnú slovenskú generáciu čaká v súboji o semifinále neobľúbený súper 03 - Modified: 2023-12-28 13:56:57 - Feat.: - Title: MS20: Nečakaný líder produktivity mladých Slovákov má špičkovú strelu. No často je podceňovaný, tvrdí expert 04 - Modified: 2023-12-22 12:59:45 - Feat.: - Title: Tréner spolu s hráčmi vybral kapitána tímu. Sýkora bude hrať s "céčkom" vôbec prvýkrát 05 - Modified: 2023-05-04 13:55:00 - Feat.: - Title: Východ či Západ? Nie, najviac odchovancov dodal reprezentácii klub, ktorý ani nehrá v extralige
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 20:18