Vďaka Petre som sa v kariére zlepšovala a išla na svoj limit vo chvíľach, keď som si myslela, že už nemôžem ísť ďalej, hovorí Mikaela Shiffrinová. FOTO: TASR/Martin Baumann 
StoryEditor

Shiffrinová sa poklonila Vlhovej. Úžasné, čo dokázala, povedala o kariére Slovenky jej najväčšia rivalka

29.12.2022, 22:24
Autor:
TASRTASR

"Nie je jednoduché dostať sa na vrchol pre Američanku, ale viem si predstaviť, že je to ešte náročnejšie pre Slovenku," vyjadrila sa fenomenálna americká lyžiarka.

Presne pred desiatimi rokmi absolvovala slovenská lyžiarka Petra Vlhová prvé preteky vo Svetovom pohári. V rakúskom Semmeringu vtedy skončila v slalome na jedenástom mieste, keď si oproti prvému kolu polepšila o päť priečok. Vo štvrtok bola držiteľka veľkého glóbusu zo sezóny 2020/2021 a olympijská víťazka z Pekingu 2022 štvrtá v rovnakej disciplíne, o 76 stotín za

"Desať rokov ubehlo ako voda a veľmi veľa vecí sa zmenilo. Konkrétne ja ako človek i po športovej stránke. Už mám toho veľa za sebou a som naozaj hrdá na svoje úspechy. A stále nekončím," uviedla Vlhová v stredu k výročiu. V rakúskom stredisku odvtedy štartovala ešte deväťkrát, v sezóne 2018/2019 zvíťazila v obrovskom slalome (2018) a o deň neskôr pridala druhé miesto v slalome. V "obráku" skončila druhá aj v utorok.

"Je za tým veľmi veľa práce a odriekania. Keď si to človek uvedomí, je neskutočné, čo dokázal v takých podmienkach náš tím. Najmä Peťa," povedal k výročiu manažér tímu Boris Vlha po stredajšom obrovskom slalome. Prvé preteky svojej sestry má stále v pamäti: "Sú to krásne spomienky. V druhom kole som stál na štarte a boli tam mená, ktoré som dovtedy videl len v televízii. Úžasné."

Samotná lyžiarka si slalom spred desiatich rokov nedokázala vybaviť presne. "Bolo to dávno. Stres je vždy a určite bol aj tam, na prvých pretekoch SP. Som však šťastná, že som dokázala vtedy bodovať," opísala svoje pocity Vlhová. Na štarte vtedy stála aj Shiffrinová, nedokončila však druhé kolo.

"O tomto výročí som nevedela a je dosť dobré. Nie je jednoduché dostať sa na vrchol pre Američanku, ale viem si predstaviť, že je to ešte náročnejšie pre Slovenku. To, čo dokázala a ako ju fanúšikovia podporujú, aj tu v Semmeringu, je niečo úžasné," povedala k výročiu americká lyžiarka. Hodnotu svojej rivality s Vlhovou podľa vlastných slov zatiaľ nevie oceniť: "My tu v podstate len lyžujeme. Dávame do toho veľa energie a je náročné povedať, aká výnimočná je táto rivalita. Možno si to uvedomím o 50 rokov. Nie je pre nás jednoduché byť stále na špici, vďaka Petre som sa v kariére zlepšovala a išla na svoj limit vo chvíľach, keď som si myslela, že už nemôžem ísť ďalej."

01 - Modified: 2024-04-17 07:00:00 - Feat.: - Title: Lyžiarske strediská sa uchýlili k bizarnému kroku. Cez leto skladujú sneh, aby ho mali dosť na ďalšiu sezónu 02 - Modified: 2024-03-17 11:13:05 - Feat.: - Title: Americká lyžiarka Digginsová získala druhýkrát v kariére veľký glóbus 03 - Modified: 2024-03-16 13:33:43 - Feat.: - Title: Shiffrinová zvíťazila v záverečnom slalome, prevzala si ôsmy krištáľový glóbus 04 - Modified: 2024-03-13 15:33:22 - Feat.: - Title: Teplotné výkyvy maria lyžiarskym strediskám biznis. Podmienky nie sú až také dramatické, reaguje šéf TMR 05 - Modified: 2024-03-12 17:30:00 - Feat.: - Title: Manažér lyžiarskeho strediska pre HN: Museli sme zavrieť cez prázdniny. Nič také sa nestalo za 34 rokov
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 06:38