StoryEditor

VIDEO: Náš reprezentant urobil v závere fatálnu chybu. Slávny český klub šokujúco vypadol z pohárov

28.07.2022, 21:53

Futbalisti Sparty Praha vypadli z pohárovej Európy hneď na úvod. Rozhodla o tom obrovská chyba nášho obrancu Dávida Hancka.

Futbalisti Sparty Praha sú bez pohárovej Európy. V odvete 2. predkola Konferenčnej ligy na umelej tráve v Stavangeri síce súpera dlho prehrávali, viedli, ale neboli schopní svoje šance premeniť a po kardinálnej chybe kapitána a slovenského reprezentanta Dávida Hancka v poslednej minúte prehrali 1:2. Po bezgólovej remíze z prvého zápasu sú vyradení.

Zápas sa prehupol do nastavenia, zostávali tri minúty a došlo by na predĺženie. Stav 1:1. Kapitán Hancko sa hrá vo vápne s loptou, nemá komu rozohrať, špičkou kopačky posunie loptu tam, kde si myslí, že je brankár Holec.

 Lenže ten stojí ďalej, situáciu nezachráni a Traoré do prázdnej brány súboj o postup rozhoduje. Sparta v pohároch končí so súperom, ktorý je na európske pomery podpriemerný.

 Nebola schopná premeniť šance v oboch zápasoch a v odvete robila chyby v defenzíve. Pôsobenie dánskeho kouča pri slávnom českom klube tak začalo veľmi zle.

Asi sa už videli v kabíne. A to v oboch polčasoch. Sparťanov potopila nesústredenosť v záveroch oboch častí.

Najskôr podcenili akciu z ľavej strany, z vápna síce vytlačili kľučkujúceho Solbakkena, ktorý musel hrať späť. Stoper Vevatne nič nevymýšľal a tvrdo z prvej vypálil. Holec pri bližšej tyči len pokľakol a obzrel sa.

V závere prvého polčasu domáci Viking vyrovnal na 1:1, rýchlo sa oklepal zo sparťanského úderu, ktorý krátko predtým zariadil hlavičkou ľavý obranca Zelený.

Pre Spartu bol vyrovnávací gól ranou. S českým klubom otriasol až do zvyšku zápasu.

Tak dlho sa snažili, strieľali, zahadzovali šance. A keď už konečne dali gól, z ojedinelej protiakcie inkasovali.

Ohlušujúci piskot sprevádzal každý dotyk sparťanského kapitána Hancka, ktorého v úvode lakťom trafil domáci hromotĺk Karlsbakk a fanúšikovia si mysleli, že slovenský stopér simuloval.

Hancko v 21. minúte napriahol za hranicou pokutového územia, jeho krásna strela však trafila spojnicu brvna a tyče.

Sparťanský nápor vrcholil, hostia herne dominovali, držali loptu, kombinovali a vytvárali si sľubné príležitosti. Lenže s nimi nakladali ako pred týždňom doma.

Kuchta bežal sám a strieľal zblízka po zemi. Forteľný potom krásne z voleja. Boli to vypracované akcie. Lenže nič, efekt nula. Aktívna hra a výrazná prevaha nebola hosťom k ničomu.

Bolo logické, že potom Sparťania znervózneli. Tak veľmi chceli, ale stále narážali. A muselo im byť jasné, že šance si nebudú vytvárať donekonečna.

Keď brankárovi Holecovi vypadol z rúk center a domácim tým zahrával roh, Viking sa zo zovretia v 25. minúte vymanil.

Kým sa roh rozohral, pred Holecom sa v malom vápne odohrávali potýčky a strkanice, kosovský rozhodca rozdával žlté karty. Búrili fanúšikovia, prebudili tým svojich hráčov a sparťanský brankár mal zrazu veľa práce. Domáci zistili, že nemusia len brániť a začali byť aktívni.

Pritom od začiatku zaliezli pred vlastné pokutové územie, bránili so všetkými hráčmi. Bola chyba Sparty, že bojazlivého protivníka netrestali gólmi. Po dvadsiatich minútach mohlo byť rozhodnuté, ale nebolo. Rozhodlo sa až v nadstavenom čase po spomímanej fatálnej chybe slovenského obrancu Hancka.

Sparta v minulých dvoch sezónach hrali skupinu Európskej ligy, tento rok na nich vyšla kvalifikácia pohárovej súťaže číslo tri. Ale stroskotali hneď na prvom protivníkovi.

 

01 - Modified: 2024-03-21 08:52:04 - Feat.: - Title: Jeho výrok zľudovel. Nový futbalový kráľ Lobotka je však svetová extratrieda, prekonal aj hviezdu Bayernu 02 - Modified: 2024-02-23 16:18:44 - Feat.: - Title: Náš futbalista Haraslín podpísal so Spartou nový viacročný kontrakt 03 - Modified: 2023-12-07 12:42:47 - Feat.: - Title: Slovenský obranca je svetovou špičkou. V Holandsku potvrdzuje svoj vplyv, chvály žne zo všetkých strán 04 - Modified: 2023-11-20 14:05:36 - Feat.: - Title: Slovenské hrozby pred ME? Nenahraditeľnosť Hancka i nehrajúci veterán, potešili gólmani aj „nájdený“ systém 05 - Modified: 2023-06-12 12:24:48 - Feat.: - Title: Miliónový kapitán srbského veľkoklubu aj nadštandardná kvalita od susedov. Slovan hľadá brankársku jednotku
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
16. apríl 2024 17:48