Juraj Slafkovský sa raduje s divákmi z gólu zo samostnatného nájazdu v zápase Slovenska proti Kazachstanu. FOTO: TASR/Martin Baumann 
StoryEditor

Slafkovskému pred draftom nezáleží, či bude jednotkou. Nech si ma vyberie mužstvo, do ktorého zapadnem, myslí si

15.06.2022, 07:35
Autor:
TASRTASR

Pozíciu najvyššie draftovaného Slováka do NHL zatiaľ drží Marián Gáborík, ktorého si Minnesota Wild vybrala v roku 2000 z tretieho miesta.

Juraj Slafkovský sa môže stať najvyššie draftovaným Slovákom v hokejovej NHL. Poukázal na to oficiálny server súťaže, ktorý útočníka TPS Turku v stredu predstavil v osobitnom článku. Slovenský reprezentant však predovšetkým dúfa, že si ho vyberie mužstvo, do ktorého zapadne.

Pozíciu najvyššie draftovaného Slováka zatiaľ drží Marián Gáborík, ktorého si Minnesota Wild vybrala v roku 2000 z tretieho miesta. "Bolo by to pekné byť jednotkou, no v konečnom dôsledku post trojky, či štvorky môže byť pre mňa ešte lepší a to je dôležité. Stále mám pred sebou veľa práce, no verím, že sa môžem uchytiť v NHL tak skoro, ako to je možné," vyhlásil Slafkovský podľa nhl.com.  

image

Slafkovský medzi elitou. V ankete o top mladého Európana v zimných športoch skončil druhý

Draft NHL je na programe 7.-8. júla v Montreale. Z prvého miesta si budú vyberať Canadiens, nasledovať ich budú New Jersey Devils, pozíciu trojky majú Arizona Cardinals. "Pre mňa je Slafkovský jeden z najpripravenejších hráčov pre NHL. Už teraz ukazuje vyspelosť. Predviedol sebavedomie na každej úrovni, na ktorej sa predstavil. Od Hlinka Gretzky Cupu, cez Liigu, až po olympiádu a MS. Dokáže si užívať súboje proti najlepším hráčom. Na ľade sa snaží uspieť a nie prežiť," vychválil Slováka skaut Janne Vuorinen.

Opatrnejšie vyzdvihol Slafkovského aj Craig Ramsey. "Vidím veľa mladých hráčov, ktorí dokážu hrať s rovnakou mierou vášne, rýchlosti a agresivity. Slavy vie hrať intenzívne, je kvalitne fyzicky disponovaný. Vie dobre používať ruky i nohy a má to v hlave v poriadku. Chce byť dobrým hráčom," cituje oficiálna stránka zámorskej súťaže trénera slovenskej reprezentácie.

01 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 02 - Modified: 2024-04-17 07:13:12 - Feat.: - Title: Slafkovský získal v NHL bonus za 20 gólov, je voľný pre svetový šampionát 03 - Modified: 2024-04-16 06:00:21 - Feat.: - Title: Černák skóroval, no Tampa podľahla Buffalu. Islanders si zaistili miestenku v play off 04 - Modified: 2024-04-13 05:10:18 - Feat.: - Title: Hokejisti Vegas spečatili postup do play off NHL, Pospíšil prispel dvoma asistenciami k triumfu Flames 05 - Modified: 2024-04-10 13:06:24 - Feat.: - Title: Slafkovského súčasná forma je prísľub aj pre národný tím. Ukazuje, že má schopnosti byť líder, tvrdí Bartovič
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 01:46