Reuters
StoryEditor

United vydrel postup do finále Európskej ligy. Bol to šialený zápas, hovorí Herrera

12.05.2017, 09:42
Autor:
TASRTASR

Futbalisti Manchestru United majú na dosah skompletizovanie európskej zbierky trofejí. "Červení diabli" zvládli odvetný semifinálový súboj Európskej ligy UEFA 2016/2017 proti Celte Vigo, na domácom trávniku im po úvodnom víťazstve 1:0 stačila k postupu remíza 1:1.

Zverenci Joseho Mourinha začali lepšie, v 17. minúte otvoril skóre Marouane Fellaini, keď dostal od Marcusa Rashforda presný center na vzdialenejšiu žrď, kde sa uvoľnil od obrancu a prudkou hlavičkou namieril do siete.

"Bol to šialený zápas. V úvodnom súboji sme boli lepší, zaslúžili sme si tam lepší výsledok. V tomto stretnutí sme trpeli, semifinále sa však nedá vyhrať jednoducho. Súper dal do toho všetko. Sme vo finále, to je najdôležitejšie. Bojovali sme o túto možnosť a teraz sa pokúsime uspieť. Máme momentálne šialený program zápasov, ale do finále vrhneme všetky sily. Môže z toho byť dobrá sezóna," povedal stredopoliar United Ander Herrera.

Španielsky tím vrhol po inkasovanom góle sily do útoku, v držaní lopty dominoval a dokázal si aj utvoriť viac šancí. Sergia Romera však prekonal len raz. V 85. minúte sa po rohovom kope presadil hlavičkou Facundo Roncaglia. Záver ovplyvnila hromadná strkanica, po ktorej sa porúčali z trávnika Eric Bailly aj autor vyrovnávajúceho zásahu. Celta mala v nadstavenom čase na dosah postupový gól, ale John Guidetti sa nestal hrdinom svojho mužstva.

"Hrali sme oveľa lepšie, ako hral Manchester u nás. Možno sme si zaslúžili postúpiť ďalej. Medzi klubmi je obrovský rozdiel vo všetkých smeroch, dokázali sme ho však zmazať," uviedol tréner Viga Eduardo Berizzo.

Anglický klub zostáva aj naďalej v tohtosezónnej edícii EL bez prehry, náročnú sezónu môže zakončiť ziskom významnej trofeje. "Bol to otvorený zápas, všetok tlak bol na nás. Nebolo to ľahké, ale zvládli sme to do konca. Chlapci dali do toho všetko, som za nich veľmi šťastný. Po štrnástich stretnutiach sme vo finále," zhodnotil Mourinho.

Vo finále sa "červeným diablom" postaví 24. mája v Štokholme do cesty Ajax Amsterdam, s ktorým Mourinho neprehral ani jeden zo šiestich vzájomných zápasov. "História Manchestru a Ajaxu je úžasná. Pre nás to môže znamenať zisk trofeje a účasť v nasledujúcej edícii Ligy majstrov. Bude to však náročné. Ajax je mladý a silný tím, počas víkendu odohrá posledný ligový zápas v sezóne. Bude mať dvanásť dní na prípravu. Nás pre porovnanie čakajú ešte tri stretnutia. Pokúsim sa nachystať mužstvo čo najlepšie," povedal portugalský kormidelník pre oficiálnu klubovú stránku.

Manchester United sa prípadným triumfom môže zaradiť k smotánke, ktorá získala každú významnú európsku trofej. Doteraz sa takýto kúsok podaril len Juventusu Turín, Bayernu Mníchov, FC Chelsea a jeho finálovému súperovi.

"Mal som to v tejto sezóne ťažké, ak by sa nám však podarilo vyhrať Európsku ligu, tak by to bolo úžasné. Vždy je lepšie získať trofej, dá vám to možnosť hrať v auguste o európsky Superpohár," dodal Mourinho. V zbierke United sú tri úspechy v Európskom pohári majstrov, resp. Lige majstrov (1967/1968, 1998/1999, 2007/2008), jeden v Pohári víťazov pohárov (1990/1991) a jeden v Superpohári (1991). Chýba v nej však triumf v Pohári UEFA či Európskej lige.

01 - Modified: 2023-08-24 21:21:09 - Feat.: - Title: Kolektívny a obetavý výkon. Belasí doma zdolali cyperského majstra a priblížili sa k skupine Európskej ligy 02 - Modified: 2023-08-22 13:04:53 - Feat.: - Title: Cyperský súper Slovana? Aris má v tíme Slováka s víťaznou DNA 03 - Modified: 2023-07-30 05:38:01 - Feat.: - Title: Manchester United angažoval dánskeho útočníka Höjlunda 04 - Modified: 2023-07-08 14:23:58 - Feat.: - Title: Koniec jednej éry. David de Gea po 12 rokoch opustí Manchester United 05 - Modified: 2023-06-15 15:09:58 - Feat.: - Title: Manchester United má byť najdrahší klub v histórii športu. 5,5 miliardy od šejka? Budú rásť, tvrdí expert
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 14:22