tomáš tatarTASR/Radovan Stoklasa
StoryEditor

Čechov musíme poraziť. Pre všetkých Slovákov je to špeciálny zápas, burcuje Tatar

19.09.2016, 16:15
Autor:
ČTKČTK
Výhra nad Českom v základnom hracom čase môže Tím Európy posunúť k semifinále.

Napriek výsledkom úvodných zápasov na Svetovom pohári slovenský útočník Tomáš Tatar pred dnešným dôležitým súbojom Tímu Európy s českými hokejistami varuje pred silou súpera. Nič na tom podľa dvadsaťpäťročného hráča Detroitu nemení fakt, že Česi prehrali s Kanadou 0:6, zatiaľ čo Európa porazila Spojené štáty americké 3:0.

"Kanada je veľmi silná, treba proti nej zachytiť štart a dávať góly. Bohužiaľ Česku to nevyšlo. Ale stále ich nikto nechce podceniť. Je to výborný tím so skúsenými hráčmi," povedal novinárom Tatar.

"Uhrali veľmi dobré výsledky v príprave a myslím, že sú veľmi nebezpeční. Musíme si na nich dať pozor a určite by nebolo dobré, keby šli zo začiatku zápasu do vedenia. "

Sú to susedia, všetkých poznám
Síce to pre neho a ďalších päť Slovákov na ľade nebude klasické derby proti bývalému federálnemu partnerovi, ale aj tak považuje zápas za výnimočný.

"Je to podobné. Je nás tam šesť Slovákov, takže to berieme tak, že je to pre nás špeciálny zápas s Českom. Sú to naši susedia, všetkých poznám," uviedol Tatar, ktorý si proti Česku zahral naposledy na Majstrovstvách sveta v roku 2014 v Minsku.

V Detroite pôsobí s českým brankárom Petrom Mrázkom. "Boli sme v kontakte, keď mali v Čechách kemp aj počas tohto turnaja. S Kanadou Petr nechytal, tak sme po zápase prehodili pár slov," povedal účastník štyroch majstrovstiev sveta a olympijských hier v roku 2014 v Soči.

Výhra nad Českom v základnom hracom čase môže Výber Európy posunúť k semifinále. "Ale tiež by sme mohli prehrať a museli by sme vyhrať s Kanadou. Je potrebné ísť zápas od zápasu a tretinu od tretiny. Nesmie sa nič podceniť, musíme sa na ten zápas naozaj dobre pripraviť a odovzdať tam maximum," podotkol Tatar.

Máme naozaj silný tím
Úspech na úvod s USA bol podľa Tatara veľa dôležitý. "Veľa ľudí hovorí, že sme prekvapili, ale my sme si verili. Tím máme naozaj silný. Je potrebné hrať kompaktne spolu a dodržiavať detaily. Síce nám príprava veľmi nevyšla, ale posledné štyri tretiny sme v nej hrali výborne a ukázali sme svoju silu. Ale je ďalší zápas, začína sa od nuly a zápas s Českom bude náročný," vyhlásil Tatar.

Oporou európskeho tímu bol proti USA brankár Jaroslav Halák a Tatar bol rád, že mu tím v defenzíve pomohol.

"Jaro predviedol perfektný výkon. Dôležité šance jeden na jedného vychytal. Malo by to tak byť, brankár by mal zobrať tú prvú strelu a ostatní mu pomôcť, aby tam neboli dorážky alebo nahrávky do prázdnej bránky," dodal Tatar.

01 - Modified: 2024-04-19 05:43:13 - Feat.: - Title: Pospíšil prispel k triumfu Calgary asistenciou, MacKinnon prekonal rekord Šťastného 02 - Modified: 2024-04-18 21:21:49 - Feat.: - Title: Slováci v príprave zlyhali. V Nemecku dostali sedem gólov 03 - Modified: 2024-04-18 14:47:23 - Feat.: - Title: Skloniť sa museli bohatšie kluby. Fenomén zo Spiša má vo finále vo veľkú výhodu 04 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 05 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 12:36