Bradley WigginsReuters
StoryEditor

Zmenil históriu, potom doplatil na oslavy. Hviezdny cyklista stratil zlatú medailu

14.08.2016, 18:31
Medailu možno už fenomenálny britský cyklistka nenájde, eufóriu z historického triumfu mu však už nikto nevezme.

"Ideme oslavovať, čaká nás pekná opica," hlásil bezprostredne po víťaznom finále stíhacích pretekov družstiev britský cyklista Bradley Wiggins.

O tom, že oslavy olympijského zlata a svetového rekordu boli dôkladné, svedčí aj to, že Wiggins svoju medailu stratil. Keď novinárka BBC Claire Baldingová stretla v sobotu večer v olympijskej dedine partičku britských medailistov, všetci ukazovali svoje úlovky do kamery.

Až na Wigginsa. "Stratil som ju," priznal s drzým úsmevom cyklista. Reportérka bola viditeľne zaskočená.

"Tak teda dúfam, že ju nájdete, pretože inak bude na eBay pekne drahá," súkala zo seba Baldingová s odkazom na najväčší svetový aukčný portál.

Hoci by niekto mohol namietať, že večierok okorenený stratou najcennejšej športovej trofeje športovcovi, ktorý má rytiersky titul Sir nepristanú, Wiggins a jeho kolegovia z víťazného kvarteta Ed Clancy, Owain Doull a Steven Burke si riadnu oslavu určite zaslúžili.

Veď v jedných z najdramatickejších pretekov týchto hier zdolali najväčšieho rivala z Austrálie, navyše vo svetovom rekorde 3:50,265 minúty.

Pre Bradleyho Wigginsa, víťaza Tour de France z roku 2012, navyše išlo o posledné preteky kariéry. "Moje deti potrebujú ozajstného otca. A moja žena zasa naozajstného manžela," povedal Wiggins, ktorý sa vďaka ôsmej medaile (päť zlatých, jedno striebro a dva bronzy) stal najúspešnejším britským športovcom všetkých čias.

"Chcel som končiť presne takto, na vrchole. A nie v daždi na nejakých mizerných pretekoch vo Francúzsku. Toto je najlepší možný koniec, ktorý len mohol byť. Klobúk dole pred Austrálčanmi, išli skvele. Je úľava, že sme to zvládli," povedal Wiggins v narážke na Tour de France.

Medailu možno už fenomenálny britský cyklistka nenájde, eufóriu z historického triumfu mu však už nikto nevezme. Navyše má Sir Wiggins v zásobe ďalšie štyri zlaté.

01 - Modified: 2021-12-05 05:53:10 - Feat.: - Title: Rio de Janeiro zrušilo novoročnú oslavu pre obavy zo šírenia omikronu 02 - Modified: 2021-09-02 10:21:51 - Feat.: - Title: Šprintér Ján Volko: Stále sme neprišli na to, prečo sa mi na olymiáde v Tokio nedarilo 03 - Modified: 2021-08-06 16:26:42 - Feat.: - Title: Matej Tóth ukončil kariéru so cťou, na tridsiatom kilometri ho zlomili kruté Sapporské podmienky. Pojazdné kreslo však po pretekoch odmietol: „Nie, takto sa veru lúčiť nebudem" 04 - Modified: 2021-08-04 15:14:36 - Feat.: - Title: Marcel Lomnický po zlyhaní v kvalifikácií: Výkon v Tokiu neodzrkadľuje, na čo reálne mám 05 - Modified: 2021-08-01 16:37:39 - Feat.: - Title: Sklamaný Ján Volko po vyradení v rozbehoch na 100m: Takto som si to nepredstavoval, chcel som aspoň sezónne maximum
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 00:44