Zranený Michal SersenTASR/Martin Baumann
StoryEditor

Slovenský alebo maďarský zázrak. Čo by sa muselo stať, aby naši postúpili

11.05.2016, 13:35
Autor:
pebpeb

Prehra proti Bielorusku dostala šance Slovenska na postup do štvrťfinále už iba do teoretickej roviny. Takej, ktorá hraničí s malým zázrakom.

Doterajšie výsledky zápasov v našej skupine B zatiaľ ukazujú, že rozdiely medzi tými silnými a ostatnými (kam patrí aj Slovensko), sú obrovské. Kanada deklasovala Maďarsko 7:1, Bielorusov porazila 8:0. Fíni vyhrali o štyri góly nad Nemeckom aj Bieloruskom. Jediným slabším článkom sa v tejto silnej skupine javia Spojené štáty, aj tie však Bielorusko porazili bez väčších problémov.

Naši hokejisti majú po štyroch zápasoch s tými „ostatnými“ iba šesť bodov za dve víťazstvá. A teraz na nich čakajú už iba tri zápasy so silnými.

Ak Slováci nechcú, aby sa ich štvrťfinálový sen rozplynul, potrebujú zabrať práve proti Kanade, Fínsku a USA.

Koľko bodov budú Slováci potrebovať, je v tejto chvíli ťažké predpovedať. Všeobecne platí, že na postup by malo stačiť 10 až 13 bodov. Všetko bude závisieť od toho, ako sa bude dariť v zostávajúcich zápasoch Nemecku a Bielorusku.

Náš dnešný súper má síce len tri body, no čakajú ho ešte zápasy s Maďarskom, Francúzskom a Nemeckom. Ak by Bielorusi vyhrali všetko v riadnom hracom čase, museli by Slováci získať ešte sedem bodov - dve víťazstvá po 60 minútach a jedna prehra po predĺžení.

Ďalším rivalom, ktorého výsledky budú zverencov Zdena Cígera zaujímať, je Nemecko. To čakajú ešte štyri zápasy – s USA, Kanadou, Maďarskom a Bieloruskom. Nemci majú už teraz štyri body a reálne ich môžu získať šesť. V takomto prípade by Slováci potrebovali získať minimálne 11 bodov. V preklade to znamená, že musia poraziť jedného zo silných súperov a pridať ešte aspoň dva body.

V rovine sci-fi existuje aj možnosť, že Slovákom pomôžu maďarskí hokejisti. Ich víťazstvá proti Nemecku a Bielorusku by znížili našu bodovú „potrebu.“ Slovákom by potom mohla stačiť iba jedna výhra proti silným.

Naši hokejisti však kalkulovať nemôžu. S istotou postúpia, len keď budú bodovať naplno vo všetkých zostávajúcich zápasoch.

01 - Modified: 2024-04-29 12:38:42 - Feat.: - Title: Odborník hodnotí možnú repre posilu Fehérváryho: Má dobrý odhad aj kvalitné vyvážanie puku. Skrátka kvalita 02 - Modified: 2024-04-29 12:39:19 - Feat.: - Title: Daňo prihral na posledný gól sezóny. Třinec otočil finalovú sériu a oslavuje šiesty titul 03 - Modified: 2024-04-27 14:44:02 - Feat.: - Title: Opäť prehra. Česi porazili Slovákov v odvetnom zápase 4:1 04 - Modified: 2024-04-24 19:18:50 - Feat.: - Title: Nitra je novým majstrom hokejovej Tipos extraligy. Porazila Spišskú Novú ves a získala titul 05 - Modified: 2024-04-26 09:39:49 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
29. apríl 2024 15:37