Radosť futbalistov Leicesteru po vyrovnávajúcom góle v nadstavenom čase.TASR/AP
StoryEditor

Necháme na ihrisku krv, srdce i dušu, vyhlásil tréner Leicesteru

18.04.2016, 11:30
Autor:
tasrtasr

Päťzápasová víťazná šnúra futbalistov Leicesteru City v anglickej lige sa skončila. Líder tabuľky remizoval v nedeľu doma s West Hamom 2:2 po divokej záverečnej desaťminútovke, v ktorej aspoň bod pre domácich zariadila premenená penalta v piatej minúte nadstavenia.

Druhý Tottenham tak dostal šancu skresať náskok Leicesteru na päť bodov v prípade pondelňajšieho triumfu na pôde Stoke.

"Vždy budeme bojovať do posledného dychu. Ostatné veci neovplyvníme, ale tvrdo makať vieme. Dnes sme opäť ukázali našu súdržnosť a tímového ducha," hodnotil pre Sky Sports nerozhodný výsledok s West Hamom obranca Leicesteru Danny Simpson.

Jeho tím síce viedol v polčase po presnom zásahu kanoniera Jamieho Vardyho, ten ale po prestávke pre údajné filmovanie a následnú druhú žltú kartu putoval predčasne pod sprchy. Súper potom v 84. a 86. minúte skóre otočil, no striedajúci Leonardo Ulloa v 95. minúte z jedenástky stanovil na konečných 2:2.

"Náš výkon bol fantastický," vyhlásil kouč Leicesteru Claudio Ranieri. "Toto je naša pravá duša, každý zápas necháme na ihrisku krv, srdce i dušu. Tento bod je pre nás nesmierne dôležitý najmä z psychického hľadiska. Už veľakrát v tejto sezóne sme dokázali, čoho sme schopní."

Jeden zo strelcov West Hamu Andy Carroll zapríčinil penaltu na konci a z výkonu rozhodcu nebol nadšený: „Pár verdiktov bolo zvláštnych a napokon im to prinieslo remízu."

Tréner Leicesteru Ranieri svojmu tímu v záverečnom boji o titul v Premier League verí:

"Už sa ničoho nebojíme. Báli sme sa na začiatku sezóny, aby sme dosiahli 40 bodov a vyhli sa zostupu. Teraz si to už naozaj iba užívame. V kabíne sa s hráčmi vôbec nebavím o náskoku na čele tabuľky a odstupe od ďalších tímov. Máme to vo svojich rukách."

Leicester potrebuje v zostávajúcich štyroch dueloch nazbierať iba osem bodov, aby získal premiérový titul vo svojej 132-ročnej histórii.

Zo súboja o anglický titul je prakticky von Arsenal Londýn, ktorý doma iba remizoval 1:1 s Crystal Palace. Na Leicester strácajú "kanonieri" momentálne 13 bodov. "Tieto dva stratené body sú príliš veľa," povedal brankár Arsenalu Petr Čech.

Za Crystal Palace vyrovnal  Yannick Bolasie v 81. minúte. "Bolí to. Je veľké sklamanie, že sme v závere víťazstvo stratili," dodal Čech.

01 - Modified: 2024-05-11 14:55:39 - Feat.: - Title: Manchester City porazil Fulham, priblížil sa tak k zisku titulu v Premier League 02 - Modified: 2024-01-03 14:48:12 - Feat.: - Title: Chcú sa s ním fotiť aj hráči Premier League. Anglický stredoškolák je nová senzácia vo svete športu 03 - Modified: 2023-11-28 21:03:25 - Feat.: - Title: Otec rozhodol finále Ligy majstrov. Jeho syn má teraz na svedomí ďalší výnimočný futbalový zápis 04 - Modified: 2023-11-03 14:33:47 - Feat.: - Title: Slovenský gólman podáva famózne výkony, fanúšikovia ho milujú. Nastal Dúbravkov čas na zmenu dresu? 05 - Modified: 2023-09-07 11:13:08 - Feat.: - Title: Desiatky miliárd „v ťahu“. Vracia sa hra, ktorá desí amerických zamestnávateľov
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
12. máj 2024 14:49