Hokejista Kristián KudročMAFRA/Anna Vavríková
StoryEditor

Kudroča prepustili z nemocnice, kolaps asi spôsobilo vyčerpanie organizmu

30.03.2016, 22:02
V zápase play-off medzi Spartou a Plzňou skolaboval slovenský obranca počas prestávky po druhej tretine.

Necelý deň po hororovom momente prepustili slovenského hokejistu Kristiána Kudroča z nemocnice do domácej liečby. Zdravotný stav obrancu Škody Plzeň, ktorý skolaboval počas stredajšieho semifinálového duelu play off českej extraligy na ľade Sparty Praha, je podľa klubovej webstránky stabilizovaný.

Tridsaťštyriročný zadák náhle skolaboval po druhej tretine pri odchode do šatne. Vďaka rýchlemu zásahu realizačného tímu sa mu dostalo prvej pomoci, zdravotníci ho s kyslíkovou maskou na tvári preniesli do ošetrovne v útrobách O2 arény a následne ho sanitka previezla do nemocnice Královské Vinohrady. "Kristián bol z dôvodu podozrenia na akútne srdcové problémy hospitalizovaný vo fakultnej nemocnici na Vinohradoch. Uskutočnené vyšetrenia však akútne postihnutie vylúčili, a preto bol dnes prepustený do domáceho ošetrenia. Pravdepodobne došlo k vyčerpaniu organizmu z dôvodu nedávno prekonanej virózy a zápalu perikardu. Zostávajúce vyšetrenia bude absolvovať ambulantne," uviedol pre web Škody Plzeň klubový lekár Martin Blažek.

Pozitívna správa potešila hráčov i vedenie klubu. "Všetci sme veľmi radi, že je Kristián v poriadku a bol prepustený z nemocnice. V takých chvíľach ide všetko ostatné bokom a dôležité je iba zdravie hráča. Celý klub mu teraz drží palce a praje skoré uzdravenie, aby sa mohol zasa vrátiť na plzenský ľad. Vo zvyšku play off budeme bojovať aj za neho," sľúbil generálny manažér klubu Martin Straka.

Kudročov kolaps poriadne vystrašil aj jeho spoluhráčov. "Bolo to strašidelné, keď sa taký veľký chlap padne. Vôbec neviem, čo s ním je. Dúfam, že bude v poriadku," povedal náhradný brankár Patrik Polívka, ktorý debutoval v play-off. Americký bitkár Ryan Hollweg, ktorého bitka sa sparťanom Miroslavom Formanom naštartovala Plzeň na mazanie náskoku súpera, vyhlásil: "Vždy driete pre spoluhráčov. Je strašné, keď sa niečo také stane. Hokej je len hra, jeho zdravie je prednejšie."

Nejde pritom o prvý Kudročov kolaps. V auguste 2014 počas jeho pôsobenia v Omsku ho v zápase o Pohár prezidenta Kazachstanu tvrdo narazil Jaroslav Alševskij z Nižnekamsku, robustný bek síce striedanie dokončil, ale potom v šatni pre ťažký otras mozgu skolaboval. Vicemajster sveta z Helsínk 2012 musel potom celú vlaňajšiu sezónu pre následky zranenia vynechať, pred aktuálnym ročníkom sa dohodol na zmluve s Plzňou. "Stopercentne sa to nedá povedať, ale s najväčšou pravdepodobnosťou to nemalo žiaden vplyv. Definitívne to však budeme môcť vyhlásiť až po všetkých vyšetreniach," dodal Blažek.

01 - Modified: 2024-04-18 14:47:23 - Feat.: - Title: Skloniť sa museli bohatšie kluby. Fenomén zo Spiša má vo finále vo veľkú výhodu 02 - Modified: 2024-04-17 20:27:48 - Feat.: - Title: Česko a Belgicko chcú, aby Únia zvážila sankcie na Rusko za zasahovanie do volieb 03 - Modified: 2024-04-17 10:02:26 - Feat.: - Title: Český Senát umožnil prijatie nových pravidiel pre zväzky párov rovnakého pohlavia 04 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 05 - Modified: 2024-04-16 15:10:56 - Feat.: - Title: V Česku je málo študentov učiteľstva, minister volá po spoločenskej objednávke
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 21:19