Trenčan Martin Šulek (vľavo) a Boris Sekulič zo Slovana. Snímka: TASR/Radovan Stoklasa
StoryEditor

Slovan sa vrátil do hry o titul. Šampión z Trenčína doma padol

27.02.2016, 16:31
Autor:
TASRTASR

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v sobotňajšom šlágri 20. kola Fortuna ligy na ihrisku lídra súťaže AS Trenčín 2:0. Slovanisti tak znížili stratu na svojho sobotňajšieho súpera, ktorý vedie tabuľku už len s náskokom štyroch bodov.

AS Trenčín – ŠK Slovan Bratislava 0:2 (0:2)

Góly: 8. Kubík, 41. Priskin. Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Milinkovič - Schet, Šulek

Zostavy a striedania:

Trenčín: Šemrinec – Šulek, Udeh (46. Lawrence), Kleščík Madu – Koolwijk – Guba (46. Maierhofer), Bero, Rabiu, Schet (58. Kalu) – Van Kessel

Slovan: Mucha – Pliatsikas, Salata, Sekulić, Zreľák – Simović, de Kamps (64. Scott) – Priskin, Kubík (73. Savičevič), Milinkovič – Vittek (81. Vittek)

Prvé veľké derby jarnej časti prinieslo v prvom polčase kvalitný futbal. Aktívnejšie v ňom začali Trenčania. Tí si už v úvodných minútach vybojovali tri rohové kopy, avšak ani jeden z nich nebezpečenstvo nepriniesol. Priamy kop Milinkoviča upratal do bezpečia v 6. min kapitán Kleščík. O dve minúty chyboval v rozohrávke Udeh, Vittek vysunul Kubíka, ktorý v nájazde na Šemrinca nemal problém otvoriť skóre zápasu. V 11. min Slovanisti podnikli rýchly protiútok. Milinkovič našiel v päťke nekrytého Vitteka. Ten však zblízka trestuhodne napálil iba do Šemrinca. V 18. min mohol vyrovnať Bero. Dostal loptu za obranu, ale z vnútra šestnástky vysoko prepálil. O dve minúty Bero vybojoval loptu pre Van Kessela. Ten ani na dvakrát neprestrelil pozorného Muchu. V 23. min sa parádičkou predviedol Kleščík, keď po rohovom kope nožničkami trafil brvno brány Slovana. Hra sa po veľmi aktívnej prvej dvadsaťpäťminútovke ukľudnila. Najväčší tlak domácich opadol a hostia sa snažili hrať na brejky. Až v 37. min zostal vo vnútri šestnástky nikým neatakovaný Bero. Loptu však dobre netrafil. O dve minúty hlavička Van Kessela minula cieľ. V závere úvodného polčasu prišla chyba v zadných radoch Trenčína, ktorú umiestnenou strelou gólovo zakončil Priskin.

Lopta bola aj po prestávke viac na domácich kopačkách. V hre majstra však chýbala väčšia ľahkosť pri rozbíjaní slovanistickej obrany. Až v 62. min po centri Van Kessela chýbalo Maierhoferovi málo, aby strelil kontaktný gól. Bratislavský tím sa stiahol pred vlastné pokutové územie a zodpovedne ho bránil, preto sa Trenčín utiekal k vysokým centrovaným loptám na Maierhofera. Tie poväčšinou končili v rukaviciach pozorného Muchu. Šancí tak nepribúdalo a Slovan vďaka cenným trom bodom z Trenčína stiahol náskok súpera na štyri body.

01 - Modified: 2024-04-27 08:51:46 - Feat.: - Title: Liverpool sa dohodol s trénerom Slotom, na lavičke nahradí Kloppa 02 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 03 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 04 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 05 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
29. apríl 2024 23:14