StoryEditor

Náš gólman žiari v Česku. Vychytal ďalšiu nulu

18.11.2013, 09:03
Autor:
tasr, stltasr, stl

Svoju tretiu nulu v prebiehajúcej sezóne českej hokejovej extraligy vychytal brankár Brna Marek Čiliak. Aj jeho zásluhou Kometa zdolala doma Mountfield Hradec Králové 3:0. Rodák zo Zvolena zmaril všetkých štrnástich streleckých pokusov hostí, ktorí po prvý raz v sezóne neskórovali.

Pre Brno to už bolo šieste víťazstvo v rade za sebou na domácom ľade. „Fanúšikovia nám vytvárajú skvelú kulisu, nejde na mňa ani tak veľa striel, pretože obrancovia dobre bránia,“ citoval špecializovaný portál hokej.cz slovenského brankára. „Celý zápas sme odohrali skvele. Boli sme lepší, bojovnejší a zaslúžili sme si vyhrať. Za nulu som veľmi rád, ale hostia veľa šancí ani nemali. Naši obrancovia ich do nejakých vážnejších šancí nepustili, za to sa im musím poďakovať,“ doplnil Čiliak, na ktorého v druhej tretine nešla ani jedna strela.

Jeho tretia nula zo zápasu s Hradcom bola podľa jeho slov asi najľahšou. „V Pardubiciach bolo stretnutie dlho vyrovnané, prišlo to až na nájazdy. V Chomutove išlo zasa na mňa veľa striel a teraz proti Hradcu sme súpera do mnohých šancí nepustili, dodržali sme všetko, na čom sme sa pred zápasom dohodli,“ konštatoval Čiliak.

Napriek tomu, že na neho nešlo príliš veľa striel, bol stále v pozore. „Mali tam nejaké polostrely, polonahodenia. Jednu od modrej som hneď rozohral, druhú vyrážačkou 'lízol' do rohu. Inak sme im ale veľa priestoru nenechali,“ poukázal na nízku produktivitu Hradca a preto, ako hovorí, si na to len zvyká. „Aj proti Zlínu som bol v rovnakej situácii. Zo začiatku mi to robilo dosť problémy, zle som sa sústredil, teraz je to však už lepšie, príliš to nevnímam. Zvykám si na to," zdôraznil.

O brankároch je známe, že majú radšej, keď sú v permanencii a ide na nich väčší počet striel. Nebránil by sa tomu ani Čiliak. „Nevadilo by mi to. Keď je viac striel, brankár sa dostane do tempa, má zákroky a pribúda mu sebavedomie. Keď ich ale toľko nie je, môže prísť neistý zákrok a sebavedomie ide logicky dole," uvedomuje si Čiliak, ale spoluhráčom z obrany napriek tomu nebude hovoriť, aby toho na neho púšťali viac. "To nie. Nech len hrajú tak, ako hrajú. Všetci bojujú, dodržujú taktické pokyny, len nech sa toho držíme aj ďalej."

01 - Modified: 2005-09-16 08:21:00 - Feat.: 0 - Title: Muž, ktorý sa vyhrážal na Novom Zélande bombou, bol pravdepodobne Slovinec
01 - Modified: 2024-03-26 14:11:36 - Feat.: - Title: České kluby zacielili na hviezdne mená z našej extraligy. Slovenské tímy tak môžu prísť o kľúčových hráčov 02 - Modified: 2024-03-13 13:46:44 - Feat.: - Title: V klube si ho nevedia vynachváliť. Brankárom v Česku vládne nenápadný Slovák 03 - Modified: 2023-11-27 14:55:44 - Feat.: - Title: V Česku vládne strelcom húževnatý Slovák, čo neznáša prehry. Má šancu na NHL, hovorí český expert 04 - Modified: 2023-07-02 13:37:00 - Feat.: - Title: Pánik sa po štrnástich rokoch vrátil do Třinca, podpísal ročnú zmluvu 05 - Modified: 2023-05-07 12:48:46 - Feat.: - Title: Okuliar pre HN: Facka od Rakúšanov môže byť vlastne prospešná. Na šampionáte už ale musíme byť stopercentní
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
05. máj 2024 13:06