StoryEditor

(S) oči pre plač

19.02.2014, 23:07

Pred pár rokmi boli predstavitelia Slovenského olympijského výboru na návšteve v Slovinsku. Mali si od nich zobrať príklad, ako aj malá krajina vie byť úspešná v športe, v tomto prípade na olympiáde. Slovinci nás učili, ako má fungovať financovanie športu, ako sa starať o talenty.

Výsledok? Slovinci majú v Soči do tejto chvíle sedem medailí. A pritom sú raz tak malá krajina ako Slovensko. Problémom však je to, že, bohužiaľ, partia okolo šéfa nášho olympijského výboru Františka Chmelára tam bola na výlete, a nie na to sa niečo naučiť. A teraz sa to ukázalo v Soči. Získali sme jednu zlatú medailu. A to vďaka Anastasii Kuzminovej, na čom ani olympijský výbor ani funkcionári v športe nemajú žiadny podiel.

A ešte aj z tohto nášho jediného zlata urobil SOV problém. Doteraz rezonuje fakt, ako zlý preklad nahneval našu biatlonistku. A predstavitelia SOV mali za potrebu riešiť to, či tréner Daniel Kuzmin dostane trest, lebo jeho zverenkyňa odmietla dať rozhovory. Ďalším úspechom a posledným, bolo piate miesto Adama Žampu. A opäť na tom tí istí funkcionári nemajú žiadny podiel. Žampu máme len preto, lebo jeho otec, športový fanatik, investoval peniaze do svojho syna. A tí ostatní? Nazývame ich výletníci, alebo turisti.

Bez urážky. Ale na olympiáde výsledkovo zlyhali. Nadávame na nich, lebo ich vidieť najviac. Pravými výletníkmi sú však funkcionári Slovenského olympijského výboru a ich hostia, ktorí nevedno z akých peňazí na takéto športové sviatky chodia. Funkcionári sa zabávajú, zatiaľ čo slovenský šport im chátra pred očami. Pritom to ide. Ukazujú to nielen Slovinci, ale aj Česi (zatiaľ osem medailí, z toho dve zlaté).

Len my sa stále potrebujeme schovávať. Olympijská partia je však rozohraná dobre. Aspoň tá Chmelárova. Ten si poistil to, aby mohol ako šéf olympijského výboru naďalej chodiť na takéto výlety. A bez akejkoľvek zodpovednosti. Funkcionári nie sú kontrolovaní, pretože nemajú byť kým.

A Chmelára teší len to, aby mu športovci urobili radosť. Najväčšou chybou nášho športu nie sú výletníci, ktorých v konečnom dôsledku pustia na olympiádu funkcionári, ale ľudia, ktorí slovenský šport robia. Prečo? Lebo im na ňom vôbec nezáleží. Preto sa táto olympiáda skončila zle. A my máme len (S) oči pre plač.

01 - Modified: 2006-01-30 21:26:57 - Feat.: 0 - Title: Orava príde o stovky pracovných miest
01 - Modified: 2023-11-27 14:18:39 - Feat.: - Title: Ruským letoviskom Soči sa po búrke prehnali obrie vlny. Na Kryme veľká voda zničila zákopy 02 - Modified: 2023-10-14 14:07:08 - Feat.: - Title: Rusko naďalej útočí pri Avdijivke na východe Ukrajiny, Moskva eviduje nálety dronov na Soči 03 - Modified: 2023-09-20 09:51:55 - Feat.: - Title: Veľký požiar v Putinovom obľúbenom letovisku, sklad s palivom mal zasiahnuť dron 04 - Modified: 2023-04-24 09:00:48 - Feat.: - Title: Namiesto chľastu kompót. Ako vyzerá dovolenka v ruskom letovisku Soči 05 - Modified: 2022-08-12 10:43:05 - Feat.: - Title: Vojna kazí Rusom dovolenky. Manželka odíde, ja zostanem doma a kúpim si vodku, hovorí jeden z nich
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
10. máj 2024 13:08