StoryEditor

Je objavom sezóny. A teraz sa chce Marko Daňo pobiť o šampionát

26.03.2013, 10:53
Autor:
tasrtasr

Do záverečnej prípravy pred hokejovými majstrovstvami sveta vo Švédsku a Fínsku sa zapojil aj vekom ešte junior Marko Daňo. Osemnásťročný útočník Slovana Bratislava sa tento rok už predstavil na MS do 20 rokov, kde patril medzi najproduktívnejších hráčov a dúfa, že sa mu ujde aj miesto v kádri na seniorský šampionát.

Daňo prišiel pred sezónou zo svojho materského klubu Dukla Trenčín do Slovana a pravidelne nastupoval v zápasoch prestížnej KHL. V 37 dueloch základnej časti strelil tri góly, ku ktorým pridal štyri asistencie a štyri "plusky". S tímom "belasých" sa pripravoval aj po vypadnutí v prvom kole play off.

Na svoj premiérový kemp v seniorskej reprezentácii prišiel oddýchnutý a dobre naladený: "Cez víkend som si doma trošku oddýchol. Teším sa na to a ďakujem trénerovi, že mi dal pozvánku do kempu, je to pre mňa prvý v seniorskej reprezentácii. Budem sa snažiť čo najlepšie pripraviť," uviedol 6. najproduktívnejší hráč na juniorskom šampionáte v Ufe, kde v šiestich dueloch strelil štyri góly a pridal päť asistencií.

Napriek tomu, že je v súčasnom výbere trénera Vladimíra Vůjteka najmladší a má najmenej skúseností, dúfa, že by sa mohol dostať do záverečnej nominácie a zahrať si vo Fínsku: "Každý sem prišiel s tým, že chce zabojovať o nomináciu na majstrovstvá sveta a ja sa o to takisto pokúsim. Som tu síce najmladší, ale myslím, že všetci máme rovnaké šance. Bude záležať od toho, ako budeme hrať a ako zapadneme trénerovi do koncepcie tímu. Chcem sa čo najlepšie zhostiť svojej úlohy. Verím, že nám to s chalanmi, s ktorými budem hrať, pôjde a myslím si, že to by mohol byť recept na nomináciu."
Neobáva sa ani "nástrah", ktoré čakajú na benjamínka tímu: "Veď ja som bol všade najmladší, či už to bolo v juniorke, v 'Á-čku' v Trenčíne alebo teraz na Slovane, takže som na to zvyknutý. Myslím si, že to bude staré známe zbieranie pukov, to proste patrí k životu najmladšieho hokejistu v tíme."

Daňo si pochvaľoval aj zmenu rušnej Bratislavy za oravský pokoj a prírodu, teší sa na kemp v nových podmienkach. "Príroda je krásna, vzduch je tu trošku iný ako v mestách, takže to bude super. Aj areál vyzerá výborne, všetko je tu nové, podmienky na trénovanie sú dobré. Teším sa na to a verím, že zmena prinesie nejaké pozitíva. Myslím si, že to bol dobrý ťah."

01 - Modified: 2023-09-14 09:43:35 - Feat.: - Title: Tatar má konečne nový klub. Mohol by to byť preňho naozaj výborný angažmán, verí Slovákovi expert 02 - Modified: 2023-05-02 12:11:31 - Feat.: - Title: Slovensko sa na MS v hokeji musí zaobísť bez dvoch opôr z Třinca 03 - Modified: 2023-01-11 09:01:12 - Feat.: - Title: Keď českým strelcom vládne Slovák. Hokej si už viac užívam, teším sa na každý jeden zápas, vraví pre HN Daňo 04 - Modified: 2022-12-27 21:54:02 - Feat.: - Title: Slováci nezvládli vstup do šampionátu. Prehrali s favorizovanými Fínmi 05 - Modified: 2022-10-30 18:04:34 - Feat.: - Title: Obrovský úspech. Majster sveta v hre Dota 2 je Slovák, jeho tím si odniesol výhru 8,5 milióna eur
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 07:20