StoryEditor

Rozpis zápasov zvýhodňuje Brazíliu, kritizoval Van Gaal

23.06.2014, 10:22
Autor:
tasr, stltasr, stl

Tréner holandskej reprezentácie Louis van Gaal kritizoval Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA) za program zápasov záverečného 3. kola základných skupín. "Oranjes" odohrajú kľúčový duel proti Chile, v ktorom sa rozhodne o víťazovi B-skupiny, v pondelok o 18.00 SELČ.

Výkop stretnutia Brazília - Kamerun je na programe o štyri hodiny neskôr, čiže "kanárici" ako predpokladaný víťaz A-skupiny budú vedieť meno svojho osemfinálového súpera ešte pred začiatkom svojho posledného vystúpenia v skupine.

"Počas celého turnaja sa na nás valia reklamy FIFA o férovej hre, ale program zápasov domácej Brazílie nie je vôbec v duchu fair-play. Usporiadateľská krajina šampionátu je vždy zvýhodňovaná a aj to je jeden z dôvodov, prečo by som si želal iného osemfinálového súpera," citovala agentúra DPA van Gaala.

Holanďanom stačí na celkový triumf v B-skupine v súboji proti juhoamerickému tímu aj remíza. Van Gaal už má jasnú predstavu o taktike, s akou hrať na Chile hrať. "Súper uprednostňuje útočný štýl, bude sa tlačiť za každú cenu dopredu. My sa rovnako ako proti Španielsku pokúsime uspieť rýchlymi protiútokmi," dodal skúsený kormidelník, ktorý po svetovom šampionáte zasadne na lavičku Manchestru United.

Van Gaal sa zároveň pochvaľne vyjadril na adresu útočníkov, ktorí sa na MS presadzujú častejšie ako po minulé roky. "Padá veľa gólov, čo je veľmi dobre. Hráči ako Luis Suarez, Lionel Messi, Thomas Müller, Karim Benzema či moji zverenci Arjen Robben a Robin Van Persie ukázali, akí sú dôležití pre svoje mužstvá," dodal van Gaal.

Akúkoľvek snahu o kalkuláciu či výber osemfinálového súpera odmietol jeho brazílsky náprotivok Luiz Felipe Scolari. "Je to hlúposť, Brazília tak nikdy nehrala a ani hrať nebude. Určite nepôjdeme do zápasu uhrať výsledok, ktorý by nám zaručil súpera podľa nášho výberu. Budeme hrať na víťazstvo a následný postup," uviedol Scolari, ktorý dodal, že proti Kamerunu postaví rovnakú zostavu z úvodného duelu na šampionáte proti Chorvátsku. Hrať tak opäť bude aj krídelník Hulk. Toho v súboji proti Mexiku nahradil Ramires.

Duel proti Afričanom bude pre Brazíliu jubilejným stým zápasom na svetových šampionátoch. Viac stretnutí má na svojom konte už len Nemecko.

 

01 - Modified: 2006-07-06 14:27:00 - Feat.: 0 - Title: Podľa analytikov NBS v júli zvýši úrokové sadzby
01 - Modified: 2024-05-18 20:33:43 - Feat.: - Title: Tréner Weiss st. o pokračovaní v Slovane: "Rád by som zostal" 02 - Modified: 2024-05-11 14:55:39 - Feat.: - Title: Manchester City porazil Fulham, priblížil sa tak k zisku titulu v Premier League 03 - Modified: 2024-05-10 19:43:40 - Feat.: - Title: Mbappe potvrdil, že na konci sezóny opustí Paríž St. Germain 04 - Modified: 2024-05-02 12:09:23 - Feat.: - Title: Víťaz, čo pláva neoblomne proti prúdu a zostáva verný svojej filozofii. Fiľov klub je európsky unikát 05 - Modified: 2024-05-01 15:09:07 - Feat.: - Title: Slovenský pohár ovládli futbalisti Ružomberka. Získali druhú trofej
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. máj 2024 19:07