Peter SaganTASR/AP
StoryEditor

Sagan po Tour podpíše zmluvu s francúzskym tímom, informujú holandské médiá

06.07.2021, 20:36
Autor:
TASRTASR
Kontrakt by mali podpísať krátko po konci prebiehajúcej Tour de France a s trojnásobným majstrom sveta by mal do tímu prísť aj jeho sponzor a výrobca bicyklov Specialized, brat Juraj Sagan i ďalší Slovák Erik Baška.

Slovenský cyklista Peter Sagan by mal pokračovať v kariére vo francúzskom ProTeame TotalEnergies. Kontrakt by mali podpísať krátko po konci prebiehajúcej Tour de France a s trojnásobným majstrom sveta by mal do tímu prísť aj jeho sponzor a výrobca bicyklov Specialized, brat Juraj Sagan i ďalší Slovák Erik Baška.

V utorok o tom informoval holandský portál wielerflits.nl, podľa ktorého by sa mal z Bora-Hansgrohe sťahovať do nového tímu aj Talian Daniel Oss, Poliak Maciej Bodnar a členovia jeho realizačného tímu.

Manažér druholigového tímu (UCI ProTour) Jean-René Bernaudeau sa už dlhšie usiluje získať veľké meno. Podľa denníka Le Parisien sa na jar snažil podpísať Juliana Alaphilippea, čo sa mu nepodarilo, keďže úradujúci majster sveta predĺžil kontrakt s Deceuninckom-QuickStep.

Bernaudeau sa tak obrátil na jedného z najpopulárnejších cyklistov uplynulej dekády. Saganovi sa po prebiehajúcej sezóne skončí kontrakt v nemeckej stajni Bora-Hansgrohe a jej manažér Ralph Denk sa viackrát v médiách vyjadril, že rokovania o novej zmluve viaznu.

Bernaudeau zatiaľ informácie nepotvrdil. "Stále čakám na podpisy zainteresovaných strán," odpovedal na otázku WielerFlits. Tím TotalEnergies má momentálne podpísaných na nasledujúcu sezónu desať pretekárov, zo známejších sú to taliansky šprintér Niccol Bonifazio, vrchár Pierre Latour či klasikár Anthony Turgis.

O Saganove služby prejavil v uplynulých mesiacoch záujem aj Deceuninck-QuickStep, no rokovania mali stroskotať na tom, že jeho šéf Patrick Lefevere nechcel mať "tím v tíme".

01 - Modified: 2024-04-03 22:06:46 - Feat.: - Title: "Je čas zasadnúť opäť do sedla." Sagan začal po operácii trénovať 02 - Modified: 2024-03-19 13:50:00 - Feat.: - Title: KVÍZ Viete, ktoré známe osobnosti si kúpili druhý domov a kde? Otestujte sa! 03 - Modified: 2024-02-23 13:28:51 - Feat.: - Title: Peter Sagan musel podstúpiť operáciu. Má problémy so srdcom a bude musieť vynechať preteky 04 - Modified: 2023-11-26 20:53:47 - Feat.: - Title: Sagan vyhral tretí ročník charitatívneho podujatia Beking v Monaku 05 - Modified: 2023-10-27 09:36:00 - Feat.: - Title: Pod vianočným stromčekom zlacnený bicykel? Biznis s týmto tovarom je v kríze, prídu výpredaje
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
16. apríl 2024 19:15