StoryEditor

Hantuchová zahrala za kratší koniec

23.01.2010, 06:54
Autor:
TASRTASR
Aktualizované 08.50 | Slovenská tenistka Daniela Hantuchová (na snímke) rovnako ako vlani neuspela v 3. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open.

Semifinalistka z Melbourne z roku 2008 ako nasadená dvadsaťdvojka prehrala v zápase kvalitnej úrovne s turnajovou šestnástkou Číňankou Na Li za 2:18 h v troch setoch 5:7, 6:3 a 2:6. Slovenský tenis tak prišiel v Melbourne Parku aj o svoje posledné želiezko v singli. Na Li odplatila svojej dobrej kamarátke prehru so semifinále turnaja v Indian Wells z roku 2007, kde Hantuchová zaknihovala druhý singlový titul na okruhu WTA a vyrovnala vzájomnú bilanciu na 2:2.

"S Na Li sme opäť odohrali tesný trojsetový zápas a diváci videli pekný tenis. Mrzí ma, že v rozhodujúcom dejstve som nedokázala nadviazať na kvalitný výkon z druhého setu. Ten som začala oveľa agresívnejšie ako úvodný, snažila som sa jej hrať viac do bekhendu a pretlačiť ju vo výmenách. Škoda, že za stavu 5:0 som trochu poľavila, už som asi začala podvedome myslieť na tretí set a dala som jej šancu, aby sa zasa chytila. Keby bolo 6:0, možno by ju to deprimovalo a bola by nahnevaná. Počas celého zápasu strašne fúkalo a veľmi ťažko sa hľadal správny rytmus. Niektoré loptičky som mala hrať asi viac na stred a nie k čiarám, no po boji je každý generálom. Aj Na Li často vyhadzovala loptičky, hoci je to hráčka, ktorá ma naozaj skvelý tajming. Dvorec číslo 3, na ktorom sme hrali, je nepríjemný v tom, že vietor nefúka stále jedným smerom. Je to otvorený kurt a vietor sa v kuse točil, čo nám sťažovalo situáciu. Pri poslednom zápase v Indian Wells boli podmienky lepšie, bolo tam teplejšie. V Kalifornii som ju zdolala cez kondičku, tentokrát mala v koncovke navrch ona. Škoda niekoľkých tesných autov v úvode tretieho setu za stavu 1:2, tam sa to asi rozhodlo," povedala pre TASR Hantuchová, ktorá bude mať už o dva týždne v Bratislave šancu revanšovať sa Na Li za prehru z Melbourne.

Hantuchová bude mať už o dva týždne v Bratislave šancu revanšovať sa Na Li za prehru z Melbourne. Slovensko a Čína totiž 6.-7. februára v NTC nastúpia proti sebe v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie. "Dúfam, že vo Fed Cupe pred bratislavským publikom jej to vrátim. Na fedcupovú tému sme sa spolu v Melbourne príliš nebavili, každá z nás sa sústredila na to, aby sme dosiahli na úvodnom grandslame sezóny čo najlepší výsledok," uviedla Hantuchová, ktorá si vďaka postupu medzi elitnú singlovú 32-ku u protinožcov odnáša šek na 51.000 austrálskych dolárov, do rebríčka WTA jej pribudne 160 bodov a po Australian Open sa opäť stane slovenskou jednotkou. Na tomto poste vystrieda Dominiku Cibulkovú, ktorá v Melbourne neobhájila vlaňajšie osemfinále, keď prehrala hneď v 1. kole s Američankou Vaniou Kingovou.

Hantuchová, ktorá vlani skončila na Australian Open tiež v 3. kole dvojhry na rakete Francúzky Alize Cornetovej, má zo svojho tohtoročného vystúpenia v Melbourne lepší pocit. "Pocitovo i herne to bolo určite lepšie, odohrala som tu kvalitnejšie zápasy ako vlani. Na grandslame je každé kolo úspechom. Australian Open je nebezpečný tým, že ide o prvý turnaj veľkej štvorky v sezóne, hráči na ňom nemajú čo stratiť, preto prichádza k prekvapeniam. Veľa favoritov teraz vypadlo oveľa skôr ako ja, preto som rada, že sa mi podarilo dostať do 3. kola. Myslím, že na úvod sezóny je to o.k. Dúfam, že na ďalších grandslamoch to bude z mojej strany ešte lepšie. Na tohtoročný Melbourne budem opäť veľmi rada spomínať aj kvôli skvelým fanúšikom. Aj dnes prišlo veľa Slovákov, ktorí boli dobre rozdelení po všetkých rohoch hľadiska, vytrvalo ma povzbudzovali a vytvorili skvelú atmosféru. Boli naozaj super, cítila som sa ako doma," dodala Hantuchová, ktorá sa v Melbourne ešte predstaví v mixe.

Spoločne s Kanaďanom Danielom Nestorom nastúpia v nedeľu v úvodnom kole ako nasadené dvojky proti španielsko-brazílskemu páru Anabel Medinova Garriguesová, Andre Sa. "S Danielom budeme k tomu pristupovať tak pohodovo a dúfam, že na dvorci spolu zažijeme kopec zábavy. Stále platí, že mix a ani debla už na grandslamoch hrať pravidelne nemienim a sústredím sa výlučne na singla."

Hantuchovej nevyšiel úvod stretnutia s Na Li, keď v piatom geme stratila vlastné podanie a Číňanka sa po potvrdení brejku ujala vedenia 4:2. Hantuchovej síce vyrovnala na 4:4, no koncovku setu lepšie zvládla čínska jednotka. Za stavu 5:5 Na Li prelomila podanie Slovenky a pri vlastnom servise premenila v poradí štvrtý setbal. V druhom dejstve Hantuchová zmenila taktiku, začala hrať Číňanke viac do bekhendu, čo na súperku platilo. Vďaka kvalitnému podaniu, účinným returnom i dobrým nábehom na sieť si Hantuchová postupne vybudovala náskok 5:0. Na Li, ktorá robila priveľa nevynútených chýb, sa v ďalších minútach zmobilizovala a znížila na 3:5. Hantuchová v dôležitom desiatom geme pri vlastnom servise nezaváhala, keď po sérii zhôd a výhod premenila v poradí štvrtý setbal. V rozhodujúcom dejstve však ťahala za kratší koniec. Na Li po brejku vo štvrtom geme odskočila Hantuchovej na 4:1 a za stavu 5:2 premenila po víťaznom bekhende pri podaní Slovenky hneď prvý mečbal. Na Li tak postupom do osemfinále vyrovnala v Melbourne svoje maximum z roku 2007.

ženy - dvojhra - 3. kolo:

Na Li (16-Čína) - Daniela HANTUCHOVÁ (22-SR) 7:5, 3:6, 6:2

01 - Modified: 2024-04-13 11:22:07 - Feat.: - Title: Slovenské tenistky postúpili na finálový turnaj v Seville, o rozhodujúci tretí bod sa zaslúžila Jamrichová 02 - Modified: 2024-03-29 08:48:41 - Feat.: - Title: Djokovič si kouča ešte nevybral. Nemám predstavu, či vôbec nejaký bude, povedal srbský tenista 03 - Modified: 2024-03-28 12:38:16 - Feat.: - Title: Dominika Cibulková má jasno, koho chce za prezidenta. Otvorene vyjadrila svoj názor 04 - Modified: 2024-03-18 09:32:10 - Feat.: - Title: Spadol z oblakov. Austrálčan sa zabil, keď nad Melbourne vypadol z teplovzdušného balóna 05 - Modified: 2024-03-18 08:14:44 - Feat.: - Title: Austrálčan zomrel na predmestí Melbourne po páde z teplovzdušného balóna
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 04:29