StoryEditor

Sagan je po páde odretý, ale bude pokračovať. Jeho súper na Tour skončil

28.06.2021, 19:14
Autor:
TASRTASR
Tím Bora-Hansgrohe na twitteri informoval, že trojnásobný majster sveta má hematóm.

Slovenský cyklista Peter Sagan môže po páde v pondelkovej 3. etape pokračovať na Tour de France. Tím Bora-Hansgrohe na twitteri informoval, že trojnásobný majster sveta má hematóm a hlbokú odreninu na boku, ale mal by byť pripravený na utorňajšiu etapu.

Pozrite si Saganov pád:

Austrálčan Caleb Ewan, ktorý bol v kolízii so Saganom, po páde na podujatí skončil.

Slovák mal šancu zabojovať o umiestnenie na pódiu, zo siedmej priečky sa v napínavom záverečnom špurte predral na priebežnú tretiu pozíciu.

Po smoliarskej kolízii s topfavoritom etapy Ewanom, ktorý zavadil o zadné koleso víťazného Tima Merliera a stiahol so sebou aj Sagana, spadli obaja jazdci tesne pred cieľovou páskou na zem a niekoľko metrov sa šúchali po asfalte.

"Očakávali sme nervóznu etapu, ale po rýchlostnej prémii sa stala úplne hektickou. Cítil som sa dobre, v závere som sa dostal do výhodnej situácie a chystal som sa na súboj o víťazstvo. Nanešťastie, zrazil som sa s Calebom Ewanom. Dokázal som vstať, nasadnúť na bicykel a dôjsť do cieľa, no takéto rozuzlenie som si, samozrejme, neželal," povedal Sagan na oficiálnej stránke Bora-Hansgrohe.

"Peter bol v záverečných 300 metrov vo výbornej pozícii. Žiaľ, spadol s Ewanom a skončil na zemi, hoci mal bojovať o víťazstvo," dodal športový riaditeľ tímu Ján Valach.

Horšie dopadol Austrálčan, ktorý si zlomil pravú kľúčnu kosť. "Máme nepríjemnú novinku, Caleb musel odstúpiť z pretekov," napísal jeho tím Lotto Soudal na twitteri.

Etapu poznačili viaceré pády, ktorým sa nevyhli ašpiranti na boj o celkové prvenstvo Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) a Primož Roglič (Jumbo-Visma) či ďalší špurtér Arnaud Demare (Groupama-FDJ).

"Dnes už nechcem, aby sa môj syn stal profesionálnym cyklistom. Moja manželka ho nechce ani vidieť na bicykli. Už roky hovoríme o bezpečnosti a stále sme nenašli riešenia. Toto už nie je cyklistika, raz na to niekto doplatí životom," zúril športový riaditeľ Demareovho tímu Marc Madiot.

01 - Modified: 2024-04-03 22:06:46 - Feat.: - Title: "Je čas zasadnúť opäť do sedla." Sagan začal po operácii trénovať 02 - Modified: 2024-03-19 13:50:00 - Feat.: - Title: KVÍZ Viete, ktoré známe osobnosti si kúpili druhý domov a kde? Otestujte sa! 03 - Modified: 2024-02-23 13:28:51 - Feat.: - Title: Peter Sagan musel podstúpiť operáciu. Má problémy so srdcom a bude musieť vynechať preteky 04 - Modified: 2023-11-26 20:53:47 - Feat.: - Title: Sagan vyhral tretí ročník charitatívneho podujatia Beking v Monaku 05 - Modified: 2023-10-27 09:36:00 - Feat.: - Title: Pod vianočným stromčekom zlacnený bicykel? Biznis s týmto tovarom je v kríze, prídu výpredaje
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 21:56