StoryEditor

Francúzi chcú Saparu

21.06.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

Slovenského kreatívneho záložníka Mareka Saparu v službách 20-násobného a úradujúceho nórskeho majstrovského klubu Rosenborg Trondheim má v hľadáčiku francúzsky tím Paríž St. Germain. Pozorovateľ s konkrétnou úlohou študovať hru 24-ročného košického rodáka navštívil pondelňajší duel najvyššej dlhodobej súťaže Tippeligaen na pôde mužstva Odd Grenland. Favorit prehrával 0:1, napokon však vyhral 2:1.
Tréner Knut Törum zostal v otázke možného prestupu sedemnásobného reprezentanta Slovenska úplne pokojný. "S tým, že poradcovia prichádzajú sledovať rôznych hráčov, musíme žiť. Marek je však naším futbalistom a práve okolo neho chceme vystavať tím," povedal tréner, ktorý vo februári pre Nettavisen označil bývalú oporu MFK Ružomberok za najlepšieho muža v kádri. "Máme s Marekom dlhodobý kontrakt a jemu sa v Trondheime páči. Nech teda pozorovatelia pozorujú, čo len chcú," dodal Törum.
Sapara prestúpil na sever Európy v auguste 2006 za odstupné 1,25 milióna eur a podpísal kontrakt do 31. decembra 2010. Dvojnásobný francúzsky šampión PSG bol počas ostatných troch sezón len tieňom tímu z nedávnej minulosti. V tabuľke francúzskej Ligue 1 v uplynulej sezóne obsadil až pätnáste miesto. Zo slovenského pohľadu je zaujímavé, že koučom Parížanov je ten Paul Le Guen, ktorý vlani v auguste pritiahol do škótskeho klubu Glasgow Rangers slovenského útočníka Filipa Šeba.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
17. jún 2024 10:17