TASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

Šatan pri oslavách medaily: Boli sme v krajine tigra, v roku draka a začína doba bronzová

22.02.2022, 15:33
Autor:
DJDJ
Tréner slovenských hokejistov povedal, že je hrdý na všetkých hráčov a na celú krajinu.

Slovenskí hokejisti sa dnes vrátili z olympiády v Pekingu, na ktorej získali pre Slovensko historickú bronzovú medailu. V súboji o tretie miesto porazili Švédov 4:0 a zavŕšili tak úžasnú cestu turnajom.

Juraj Slafkovský sa stal so siedmimi gólmi najlepším strelcom turnaja, hoci má len 17 rokov. Takisto ho vyhlásili za najužitočnejšieho hráča olympijského hokejového turnaja. Spoločne s ním sa vo výbere najlepších hráčov ocitol aj slovenský brankár Patrik Rybár.

​Po tlačovom brífingu s novinármi čaká hokejistov okružná jazda autobusom po Bratislave, ktorá bude zakončená programom s fanúšikmi na Námestí SNP v centre hlavného mesta.

Hokejisti a tréner Ramsay po návrate z olympiády 17:22 Nálada na námestí je fantastická Nálada na bratislavskom námestí je fantastická, hráči sa prechádzajú medzi fanúšikmi, pokračujú vo fotografovaní a rozhovormi či už s médiami alebo samotnými fanúšikmi. 17:11 Hráči sú už v dave medzi fanúšikmi Slovenskí hokejisti už sú medzi fanúšikmi, s ktorými sa fotia a snažia sa s nimi prehodiť aspoň pár slov. 17:07 Šatan: Verím tomu, že tento tím má pred sebou veľkú budúcnosť "Ďakujeme, že ste prišli týchto chlapcov podporiť," povedal šéf slovenského hokeja smerom k fanúšikom. Hokejistom zložil poklonu a ponúkol ich ako pozitívny vzor pre ľudí na Slovensku. Hráči Šatana počas toho, ako hovoril, obliali zozadu šampanským. "Boli sme v krajine tigra, v roku draka a začína doba bronzová," pobavil Šatan plné námestie. 17:02 Oslavy začínajú Oslavy naplno vypukli, hráči sa olievajú šampanským a námestím sa znova ozýva pieseň od Karola Duchoňa - Mám ťa rád. Niektorí hokejisti sa fotia s fanúšikmi. 16:59 Slafkovský: Máme najlepších fanúšikov na svete, užívam si to Juraj Slafkovský, najlepší strelec a najužitočnejší hráč turnaja poďakoval fanúšikom. Povedal, že napriek tomu, že počas sezóny nedal veľa gólov, na turnaji mu to tam "padalo."

Zdroj: TASR/Martin Baumann
16:56 Hrivík: Niečo také je možné len na Slovensku, ďakujeme Kapitán Marek Hrivík poďakoval slovenským fanúšikom na námestí. Námestím sa ozýva hlasné "ďakujeme." 16:55 Na pódiu už sú všetci hokejisti a členovia realizačného tímu Na pódium sa už za veľkého potlesku dostal tréner Craig Ramsay a ostatní členovia realizačného tímu - Ján Lašák, Andrej Podkonický a Ján Pardavý. 16:50 Hokejistov víta plné bratislavské námestie Na bratislavskom námestí čaká množstvo fanúšikov. Hráči postupne prichádzajú na pódium, kam ich volajú moderátori. Jedným z nich je Marcel Forgáč. 16:50 Na pódiu je aj zranený Ďaloga Na pódium prichádza Marek Ďaloga, ktorý sa zranil pred olympijským turnajom a nemohol tak odohrať na turnaji ani jeden zápas. Postupne prichádzajú naši najskúsenejší hráči - Libor Hudáček, Martin Gernát, Peter Cehlárik a Marek Hrivík. 16:41 Hráči sú už pod pódiom, niektorí poskytujú rozhovory Hráči už sú nastúpení pod pódiom pripravení na to, aby naplno vypukli oslavy. Niektorí z nich ešte poskytujú rozhovory. Z reproduktorov začína hrať pieseň kapely Queen "We are the champions." 16:35 Námestie je pripravené, z reproduktorov sa ozýva Duchoňovo "Mám ťa rád" Fanúšikovia na Námestí SNP sú pripravení na príchod slovenských hokejistov, ktorí pomaly prichádzajú. Slovensko naposledy takéto oslavy zažilo ešte v roku 2012, keď slovenskí hokejisti získali na majstrovstvách sveta striebro.
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
15:33 Na hráčov čaká jazda Bratislavou a stretnutie s fanúšikmi Na hráčov teraz čaká presun autobusom po Bratislave, ktorý zavŕšia stretnutím s fanúšikmi na Námestí SNP. 15:32 O pesničky pred zápasmi sa staral Hrivík Podľa slovenských hráčov hrali v šatni rôznorodé piesne, Libor Hudáček púšťal aj východniarske ľudovky. Najviac však podľa nich hrala pieseň "Mám ťa rád" od Karola Duchoňa. 15:30 Regenda: Teším sa, no sezóna nie je na konci Pavol Regenda povedal, že si veľmi užíval celý turnaj, teší sa z medaily, no podľa neho sezóna ešte nie je na konci a potrebuje sa sústrediť na klubový hokej v Michalovciach, za ktoré nastupuje. 15:29 Rybár: Všetky zákroky boli rovnako dôležité
Zdroj: Reuters
​Patrik Rybár nevedel povedať, ktorý jeho zákrok mohol byť najdôležitejším. Spomenul však zákrok v druhej tretine proti Švédom, v ktorom podľa neho dával jeden zo švédskych hráčov "do prázdnej bránky."
15:17
Zdroj: TASR/J. Novák
​Držať sa pri zemi je dôležité, povedal Juraj Slafkovský na svoje úspechy z olympiády. Marek Hrivík povedal, že verí tomu, že sa Slafkovský presadí vo svojej kariére a že ho čakajú ešte lepšie momenty. Slafkovský doplnil, že k pokore ho viedli odmalička už rodičia.
15:16 Cesta bola dlhá a únavná Podľa slovenského kapitána bol turnaj dlhý a náročný, v krátkom čase hráči absolvovali veľa zápasov a na záver na nich čakala veľmi dlhá cesta z Pekingu. Podľa Hrivíka je normálne, že na všetkých dopadla únava. 15:13 Hrivík: Užijeme si to naplno Nemohli sme si užiť oslavy tak, ako by sme chceli. O to viac sa tešíme na to, ako to oslávime teraz, povedal kapitán slovenského tímu Marek Hrivík. Juraj Slafkovský na otázku, či sledoval, koľko sledujúcich mu pribudlo na sociálnych sieťach odpovedal, že "v živote považujem za dôležité iní veci." 15:07 Šatan: Slovenský šport je podvyživený Dlhodobo sa hovorí o slovenskom športe, že je podvyživený. Sme pripravení na akúkoľvek spoluprácu, reagoval Šatan na otázku, či príde k väčším spoluprácam a hokeju sa dostane väčšej finančnej podpory. 15:05 Mnohí nám neverili
Zdroj: TASR/M. Baumann
​Mnohí neverili ani trénerovi, ani systému, ktorý sme sa snažili zaviesť, povedal Šatan. "Tí, ktorí hokeju trošku rozumejú, videli, že sa herne zlepšujeme," doplnil.  Podľa Šatana ide najmä o to, že dokážeme hrať vyrovnaný zápas aj s tými najsilnejšími súpermi.
15:03 Hráči trénerovi podľa jeho slov pri oslavách zničili oblek. "Nevadí mi to, som veľmi rád, že som mohol byť pri týchto oslavách," doplnil. 15:01 Hráči uverili tomu, o čom sme sa ich snažili presvedčiť Odkedy som tu, musím povedať, že hráči uverili tomu, o čom sme sa ich snažili presvedčiť - hrať tvrdo a rýchlo, povedal Ramsay.
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
​Hrali sme celý čas na výhru, či už proti Švédom, alebo aj v iných zápasoch, doplnil. Som hrdý na hráčov za to, čo predviedli.
14:58 Šatan: Tešíme sa na oslavy Generálny manažér a šéf zväzu Miroslav Šatan povedal, že nemali veľmi čas oslavovať, no všetko si vynahradia na stretnutí s fanúšikmi o niekoľko desiatok minút. Povedal, že športové úspechy pomáhajú k tomu, aby spoločnosť nebola tak veľmi rozdelená. 14:56 Ramsay: Som veľmi hrdý na všetkých hráčov Posledná tretina zápasu so Švédskom bola jedna z najlepších, akú som kedy v hokeji mal možnosť vidieť, povedal slovenský tréner. Podľa neho sme hrali dobre v každom zápase, dokonca aj v tých, v ktorých Slovensko prehralo. Vyjadril hrdosť nad všetkými hráčmi. 14:41 Okružná jazda Bratislavou Po tlačovom brífingu na hokejistov čaká okružná jazda Bratislavou, ktorá bude zavŕšená stretnutím s fanúšikmi na Námestí SNP. 14:30 Návrat s historickou medailou
Zdroj: TASR/M. Baumann
​Slovenskí hokejisti sa dnes vrátili z Pekingu, kde získali historickú bronzovú medailu. V rozhodujúcom súboji porazili Švédov 4:0. Juraj Slafkovský sa stal najužitočnejším hráčom turnaja i najlepším strelcom. Jeho a brankára Patrika Rybára zaradili do najlepšej zostavy olympijského turnaja.

01 - Modified: 2022-02-20 07:03:28 - Feat.: 0 - Title: Slováci dokonali hokejovú senzáciu. Po fantastickom výkone sme získali bronz 02 - Modified: 2022-02-20 08:15:27 - Feat.: 0 - Title: Slafgólsky či švédska bránka VYPRÄSK. Meme stránky oslavujú náš senzačný hokejový úspech 03 - Modified: 2022-02-20 19:55:03 - Feat.: 0 - Title: Od prelomového Petrohradu až po bronzový Peking. Toto sú najväčšie slovenské hokejové momenty 04 - Modified: 2022-02-21 10:30:16 - Feat.: 0 - Title: Bronz z Pekingu: Zväz oznámil prebieh osláv. Hokejisti sa Bratislavou povezú kabriobusom 05 - Modified: 2022-02-21 14:47:00 - Feat.: 0 - Title: Naše hokejové duely lámali rekordy sledovanosti, dôležitý bol faktor času 06 - Modified: 2022-02-21 18:40:55 - Feat.: 0 - Title: Unikli vystrihnuté zábery našich hokejistov. Slafkovský sa hral na Ronalda, Nemec volal vládny špeciál 07 - Modified: 2022-02-22 07:16:40 - Feat.: 0 - Title: Týždenná sledovanosť: Na hokejové prenosy nemal žiaden iný program 08 - Modified: 2022-02-22 10:49:59 - Feat.: 0 - Title: Odkaz hokejistov: Chceme vidieť fanúšikov, nie politikov
01 - Modified: 2024-04-28 21:10:18 - Feat.: - Title: Daňo prihral na posledný gól sezóny. Trinec otočil finalovú sériu a oslavuje šiesty titul 02 - Modified: 2024-04-27 14:44:02 - Feat.: - Title: Opäť prehra. Česi porazili Slovákov v odvetnom zápase 4:1 03 - Modified: 2024-04-24 19:18:50 - Feat.: - Title: Nitra je novým majstrom hokejovej Tipos extraligy. Porazila Spišskú Novú ves a získala titul 04 - Modified: 2024-04-26 09:39:49 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov 05 - Modified: 2024-04-26 09:38:42 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
29. apríl 2024 12:55